Stänga ner solarium?

Idag skriver DN om att man borde ta bort solarium... alternativt att en åldersgräns på 18 år ska införas.

– Vi har redan ett beslut om total avveckling före 2011. Bakgrunden är att det inte finns något nyttigt i att sola i solarium och vårt uppdrag är ju att stötta för att få en god hälsa. Säger Inger Båvner om saken...

Till att börja med skulle jag nog vilja påstå att det kan finnas något nyttigt, rent fysiskt, i alla sola solarium, och det säger jag pga att min hudspecialist med många års erfarenhet i branchen tipsade mig om att sola solarium (självklart i måttlig dos inte alltför ofta och absolut inte så att huden på något vis blir rödd, svedd eller liknande) skulle kunna få mina eksem att må bättre. Vilket dom också gör. Mina eksem gör sig väl påminda om jag går alltför länge utan solarium... sedan räcker det absolut med 5 minuter i veckan för att huden ska kännas balanserad och fri från eksem. But still! Sedan kan jag inte alls svara för hur vanligt det är att hudproblem blir hjälpa av solarium, men tydligen finns det i alla fall fall där det hjälper... det var därför jag började sola solarium!

Så åter igen kommer man tillbaka till att detta faktiskt egentligen inte är ett problem med solariumarna i sig... utan att folk är så jävla dumma i huvudet rent utsagt och solar så dom bränner sig och blir krokodilväskor och får hudcancer... Och eftersom folk är uppfostrade till att vara får och inte tänka själva, så får ju samhället som skapat dessa individer ta sitt ansvar och helt enkelt ta bort de som man kan överkonsumera (vaddå dvs ALLT??)

Och då blir självklart, som alltid, intelligent folk som bara vill sitt eget bästa utan cancer och annat, lidande... yuuuupp.

Sedan är åldersgräns ett jättebra förslag - självklart med undantag för de med läkarintyg på att solarium kan vara bra för tex. eksemen (skulle ju blivit fullkomligt rasande ifall någon receptionist hade nekat mig solarium pga min ålder om min läare bett mig... nej så får de inte vara!!)

Så för att kort sammanfatta denna lilla diskussion med mig själv:
- Solarium är inte farliga ifall folk hade kunnat ta ansvar för sitt eget bästa
- Åldersgräns känns OK sålänge undantags ges vid läkarintyg
- Man kan inte fortsätta att ta bort allt folk har möjlighet att missbruka, så kan vi ju stänga ner hela jävla jorden och dö för är folk dumma i huvudet kan dom fan missbruka tomat-ätande!! Lösningen är att fixa så att folk inte är så förbannat FÅÅÅR

Nu blir de te!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0