FROM HUNGER TO HOPE


Christina Aguilera i en reklam för From hunger to hope. En organisation som verkar för att utrota svälten. Deras hemsida hittar du här. Bli inte rädda nu ok, jag e bara hemma och är sjuk och har tråkigt. Varför inte ägna min tid till mer vettig läsning än typ aftonbladet??

SMS-AKTIVIST

... nu blev jag sms-aktivist bara för att jag tyckte de lät som en så bra grej! 10:- i månaden kan rädda någons liv! Think about it...



AMNESTY

Har jag berättat att jag är med i Amnesty? Jag är ingen trädkramare direkt men jag gillar välgörenhet och det känns otroligt att tänka på alla människor som verkligen aktivt kämpar för att vår värld ska bli till det bättre!

Jag beundrar deras engagemang och vill visa mitt stöd för dessa, och allt det dom kämpar för, genom att vara månadsgivare. Amnesty kämpar för mänskliga rättigheter, tex. dödsstraff, diskriminering och rättsäkerhet.

Du kan läsa mer om vad dom gör och verkar för på deras hemsida som du hittar genom att klicka här!

Om du läser och tycker att detta verkar bara en bra grej kan du enkelt bli sms-aktivist, du kan läsa mer om det här! Jag har inte tidigare varit sms-aktivist utan är månadsgivare, men dehär låter verkligen som en bra grej med! Då "skriver du under" en namnlista, mot tex. tortyr eller liknande, som lämnas vidare till markhavare gällande ärendet. Då bidrar du genom att visa att ännu en människa är emot det, och förhoppningsvis betyder det något för de människor som sitter på makten.



Det kan vara lätt att bli skeptisk, och låta det motverka ens vilja att göra bra saker. Det man tror och känner är bra och rätt. Vi hör ständigt om personer och organisationer som vill lura oss. Chefer som tar pengar och köper villor i Thailand, firmafester osv. Det kan göra en nedstämd och ibland till och med få en att avstå ifrån sånna här organisationer. Jag tycker man gör rätt i att vara nogrann med att checka upp innan man skriver på osv - samtidigt som det är viktigt att komma ihåg några saker.

När jag ger till välgörenhet, så är det vad jag gör. Jag skulle bli arg och ledsen ifall det visade sig att mina pengar i verkligheten gått till något annat, men jag har aktivt valt att inte leva mitt liv i misstänksamhet och misstro. Det gör en människa bitter och snål och jag vill inte vara en sådan person. Jag ger i god tro - och om det skulle visa sig något annat i framtiden, så är det på de människornas samvete, och inte mitt. Jag ger till någonting bättre, och jag vill inte låta någon skrämma mig från detta, även om det innebär att jag kanske blir lurad. Om jag låter mig fängslas vid dessa rädslor, så slutar det med att människor som verkligen behöver vår hjälp kanske blir utan. Låt inte dom som gör orätta saker vinna...

Sen e de ju dehär med pengar också. Det är klart att alla här i Sverige på ett sätt har råd eftersom vi än så länge har ett hyffsat socialt skyddsnät och de där 50:- i månaden ändå skulle gå till typ godis eller något som inte är livsviktigt rent fysiskt - men det finns saker som är viktiga för oss trots detta. För det mentala välmåendet. Bio, kläder - kräv inte av dig själv att avprogramera dig från dessa saker bara för att du känner att du måste. Du behöver det du behöver, och du ska inte må dåligt över det, det tjänar ingen på. Men det tåls att fundera på ibland om din livssituation i nuet kräver alla slantar du kan få, eller om du nu är i en ekonomisk situation då du kan avvara tex. 10 eller 50:- för någonting bättre. Ibland tenderar vi att tro att vi behöver och vill ha mer än vad vi vill, bara för att världen är uppbyggd på ett sånt vis... personligen har jag nu gjort bedömningen av att jag har mer än tillräckligt i mitt liv, och min själs välmående går upp av att känna att jag på något vis hjälper världen till en bättre plats. Det får för mig vara värt det just nu. Men känn dig inte tvingad till det, utan fundera bara så du inte hamnar i ofrivillig omedveten snålhet...

Om någon orkade läsa allt detta är det fantastiskt! Om någon bara klickade på länkarna och såg bilderna - de e fortfarande awesome! (kanske borde testa videoblogga istället, då kanske fler skulle lyssna/titta? Vad tror du?)



NOO? OTROHET

Va in och läste på aftonbladet.se... yuuuup jag har tråkigt? Och såg detta:
NOOOOOO!?
Assåå... jag vet inget om detta meen va inte dom ett bra par? Ni vet, fightade på against all odds när alla tjaffsade om deras åldersskillnad? Trist... jag brukar inte bry mig om sånt här poo, ännu mindre läsa de, men nu när jag har noll för mig om dagarna - what to do?

De får ju en att fundera... nu vet man ju inte om Något man läser på aftonbladet är sant, men anyway så står de typ alltid att folk är otrogna när det tar slut. Kan inte hjälpa att jag börjar fundera - är det såhär?? Alltså att det är vanligt när man börjar glida ifrån varandra, passionen börjar svalna och man egentligen borde göra slut - att den ena är otrogen och att det är det som på riktigt dödar förhållandet? Är det vanligt?

Otrohet för mig är något skitvidrigt och jag skulle verkligen aaaldrig kunna tänka mig att vara otrogen, även om de finns superbra anledningar (tex att förhållandet typ va över och att de inte setts på länge eller liknande). Jag dömer inte andra som e de med sånna här anledningar, jag menar - så länge personerna som är inblandade känner sig rättfärdigade så skiter jag i de, deras deal liksom!

Men jag vet inte - jag har bara en känsla inom mig att de känns bättre för mig att typ... whatever, göra slut på ett jättedåligt vis bara för att slippa otrohetskänslan. Tex smsa personen och "Vi måste prata om det här senare, och jag vet att de e dåligt av mig att skriva det såhär nu, men jag känner inte att vi funkar. Jag vill inte vara tillsammans med dig mer".

De e ju också dåligt liksom... vad tycker DU e minst svinigt??
-Va otrogen och sedan efteråt göra slut på ett värdigt "bra" vis?
-Eller göra slut på ett "dåligt" vis för att då kunna va med någon annan utan att va otrogen, sedan back it up med exet?

Dilemma dehär...
(och ni som inte känner mig och läser detta might think "vänta tills du möter en hottie när du har dåligt förhållande". Alla som känner mig vet att jag blivit testad!? Sry om något eventuellt ex läser - jag har iaf aldrig varit otrogen)





MÅR ILLA

... jag mår illa, jag känner mig jätteäcklig och sunkar och luktar säkert illa(???). Jag orkar inte ligga i min säng men jag orkar inte göra något annat heller. Jag vill bara gå ut och få frisk luft men jag orkar inte?

De e ruggigt tråkigt att vara sjuk... mår verkligen jätteilla hela tiden och vill därför inte äta något... äta e ju typ min hobby annars?? Möh... this sucks...

Nån som har nån idee på vad jag kan göra? Helst inte titta på film för de e vad jag gör hela tiden nu... de e kul meeen ye... mina dagar e typ titta på film, läsa skit på internet och skriva i min dagbok...

RASTLÖS

Öh va illa de e att vara sjuk... helt rastlös dom timmar jag är vaken. Sover ganska mycke meeen åh va tråkigt... känner mig för seg å trött för att göra något alls egentligen? Jag e ju inte så mycke för att titta på tv heller... antar att det blir ännu en dag med vampire diaries?? Yeye de kunde varit värre^^



18 NOVEMBER??

Sitter hemma och är sjuk... har mest sovit idag, sovit och ätit. Tittat lite på vampire diaries (no suprice there^^) Va in på tv 6 för att snoka i när de e premiär i Sverige. Dom har ju redan börjat sända i usa... såg att de ska börja sändas 18 november??? WHy God why tar de så lång tid?

Funderar seriöst på att se serien innan online... orka vänta??
Ajaa... får se hur jag gör. Jag ska definitivt kolla den 18 november klockan 1900 på tv 6 också, de e viktigt dehär med tittarsiffror - så dom fortsätter köpa in serien!

...

... mår illa, har ont i huvudet, är på väg till jobbet snart. Hoppas jag mår bättre snart??

Nästan alla har haft en släng av höstförkylning av den rediga hemma-från-jobbet-sorten förutom jag. Jag har ju ett ganska bra imunförsvar om man jämför med tidigare (har ju så mycke magproblem, mitt imunförsvar brukade va helt kaputt, ända tills jag slutade gymnasiet och äntligen kunde anpassa mitt liv bättre, både med sovtider, kost, träning osv)

Kände redan i helgen att de va på gång, men jag tänker att om de inte blir bättre går jag hem från jobbat halvdag idag och typ bara har ansiktsbad, mediterar, äter riktigt bra så jag får i mig allt min kropp behöver för att må prima - så vänder de säkert snabbare! :)
Vad ska du göra idag?



"MISS MYSTIC FALLS"

En annan bra episode av The vampire diaries. Inte min absoluta favorit, men fin... väldigt fin. Älskar scenen när Stefan inte är där för han har sitt blood-sucking-game on, och Damon och Elena dansar. Så fint så de blir en liten kristall i ögonvrån...

TRUE TALENT

Heej!
Var hemma från jobbet idag för jag känner mig lite krasslig... har första träffen med min konfagrupp imorgon med så jag vill spara på krafterna till då!

Fick möjlighet att se True talent som jag tycker är ett helmysigt program, jag känns ju inte alls som en sång-tävlings-människa, jag har ju noll tävlingsinstinkt typ^^ men de e nästan så jag skulle kunna tänka mig att vara med! (notera: nästan!)

Tyckte att fel brud åkte ut... jag sitter alltid hemma i tvsoffan och är benhård jury, haha, jag tyckte Tommy hade fel!

Ah - nu ska jag titta på ett avsnitt Buffy och sen är det nog dags att sova...

FLER BILDER

Lite fler bilder från senaste plåtningen...

SUCKER PUNCH

Såg precis filmen Sucker punch, har velat se den ett tag. De e från skaparna av bl a Watchmen - en annan film jag gillar trots att den e helt vriden...
Jag gillade den väldigt mycket, men man måste verkligen va på humör för den för att kunna se den tror jag. Den e ganska skruvad, vriden, men ye I like that ibland... definitivt värd att se igen!

RITE

God morgon!
Hoppas allt e bra med er. Jag mår bra, lite trött och seg bara... hoppas jag inte håller på att bli sjuk, de orkar jag inte med.

Igår var en riktig segdag, låg och tittade på Buffy nästan hela dagen. Gick iväg till en vän på kvällen och vi kollade på en film som handlar om exorcism - den va bra faktiskt.
Idag är det ännu en chilldag... ska bara ta de lugnt, kanske jobba lite på kvällen men jag får se hur jag mår...

VINDEN 2

Nu ska jag snart möta upp en vän, vi ska gå och äta middag ihop. Vi träffas inte så superofta så de kommer bli jättetrevligt, de e jag alldeles säker på!

Här är lite fler bilder från vinden btw!

BILDER - VINDEN 1

Hinner aldrig skriva rusar jämt, haha sry! Är på språng och ska in till stan, springa lite ärenden och sedan till min nya sångpedagog! Hoppas verkligen hon är så bra som hon verkar... hon har varit verksam i 45 år och verkar lite sträng - tror de kommer göra mig susen!

Oavsett - här är några bilder från en vind vi plåtade på. Dom e helt oretuchade - eller nää höjde kontrasten med tyyp... 10%. De flesta fotografer vill ju inte ge ut oretuchade men denna är så supersnäll så han låter mig lägga upp lite hej vilt här på bloggen - jag menar de e ju bra direkt från kameran no need to retuchera tycker jag! De e ju inte som att de ska tryckas i nån tidning eller någe...

BILDER

Heej!
Håller på å somna sittandes - så utan vidare slänger jag upp fyra små smakprov från dagens plåtning. Ni får se mer imorgon eller på lördag, promise!
GODNATT!

MOBILBLOGGA... de e många som tipsat mig o...

MOBILBLOGGA... de e många som tipsat mig om detta, förmodligen pga att jag e så dålig på att uppdatera när jag e ute å far så mycke. Eller jobbar! Nu e jag i alla fall på väg till plåtningen, har precis ätit min lunch. Hemmagjord macka, frukt och proviva- värsta utflykten jöö! Skriver mer senare när jag kommit hem. Hoppas dehär funkar bra nu! Take care


GOD NATT

Heej folks,
idag har jag jobbat mest hela dagen... försov mig dessutom imorshe så jag har inte hunnit skriva något... sjöng på gudstjänsten ikväll och fick jättepositiv feedback - de va lite extra kul eftersom jag sjöng på svenska och gör nästan aldrig de... har funderat nästan hela kvällen på bra svensktextade låtar jag kan sjunga i framtiden på gudstjänster. De e lättare för alla att förstå, modersmålet är speciellt liksom...

Föresten så ska jag börja gå hos sångpedagog igen! De va typ 4 år sen jag sist va hos en såå de kan va kul å testa tänkte jag! Få lite tips och ideer för att kunna utveckla min röst ännu mer... detta är en klassiskt skolad dam så vi får väl se hur vi kommer överens, men jag tror de lät bra. Hoppas hon e lite lagom sträng så jag verkligen anstränger mig att utvecklas!

Imorgon är också en lång dag med massa jobb - ska dessutom iväg på en plåtning! De e samma fotograf som bl a har plåtat detta med mig förut. Han brukar skicka med bilderna på en cd hem direkt sååå ni får förmodligen se dom redan imorgonkväll, yeey!

Men ah - nu e de nattinatti!

TWO AND A HALF MEN

Som ni säkert vet så gillar jag serier. Komediserier gillar jag att titta from time to time (tex How I met your mother och Two and a half men). Som ni kanske också vet så gillar jag Ashton Kutcher.

Så som ni nu förstår så är jag såklart glad att Ashton har börjat i Two and a half men! Avsnittet hade premiär i nattas i USA - jag var så klart tvungen att kolla in första avsnittet online nu och jag måste säga att jag gillar de!

Ashton har ju en förmåga att klä ner sig och har gärna hår och klädsel som "försämrar" hans yttre. But I get it, han pysslar med film och komedi. Kan tänka mig att de är uttröttande att ständigt bli misstrodd sin talang pga sitt yttre (no suprice att de händer...)
Jag har följt serien sen start och ser fram emot det nya i det. Det är kul med en ny karaktär som dom andra karaktärerna kan förhålla sig till, de känns nytt å kul på flera vis liksom. Sen kan jag meddela alla Ashon-fans att Walden verkar vara en oblyg halvnudist - trevlig detalj för oss som gillar att smygglo ;) Men åter igen, synd på pagen och skägget... not my type of tea så att säga...

Men yeye, har aldrig kollat på Two and a half men pga snyggingar - de e bara min typ av amerikansk humor helt enkelt, och yuuu - de håller måttet utan Sheen!

20 SEP 1013

Heej!
Hjälp va morgontrött jag e... de e inte alls kul... snoozar i en halvtimme minst, de e inte min stil numera... men tydligen?

Ska försöka planera lite. Juste mitt horoshop bad mig leva mer i nuet... ajja jag ska väl ta en kopp te då?^^
Skriver mer senare, händer inte så mycke idag ska bara jobbajobbajobba. Juste va kul att min text om förlåtelse har fått mycke respons och feedback! Den sprider sig över facebook, spännande. Får se vart de slutar^^ (ni vet den om förlåtelse om jag skrev om här. Den finns att hitta bl a här och här på facebook)



ETT LJUS

Det brinner ett ljus på altaret för dig, där samlas våra böner...

fint va? Nu ska jag tända det igen och jobba lite KU.
See yaa!

HELGEN

Heej!
Va jag har varit ute och rännit i helgen, sköönt! Har andats bra med stads-luft^^ I fredags var jag och Florence på Vimmel som ligger vid Odenplan. De va inte så mycke folk men ändå precis vad vi sökte. Ett lugnt loungit ställe där man kan sitta och prata utan att behöva skrika!
Igår möttej ag upp några vänner och gick till bl a Marie Laveau som ligger vid Mariatorget. Sedan gick vi till något annat ställe på söder meeen jag minns inte vad det heter nu bara för de. De va väldigt trevligt iaf, I had a good time!

De blev en lugn kväll och jag åkte hem med näst sista tåget... har sovit lääänge idag, så de kommer bli en utmaning att vända tillbaka dygnet...

Hela helgen har jag lagat massa falafel, asså I love it! Jag gillar att steka dom i olivolja och ha ganska rikligt med citon på dom... mmm så gott så jag nog måste avrunda och laga lite! Ha de så bra!



NOSTALGI

När jag var och kika på Adams-ray igår så sjöng han Längst fram i taxin, mixen av Kommer ifrån ft Adam Tensta, och Inga problem med Petter och Maggio. Gissa om jag blev nostalgisk??

De va typ 4-5 år sen nu då jag hade Snook-feber så det nästan e genant att minnas haha. Jag var en riktig liten skit som sprang omkring på gatorna i stan å letade nördbrillor och gick på breakdance. NAWW... minnen...
Snook på nån sommar-sak i kungsträdgården (misstänker jag?) och dom absolut bästa bilderna på mig från den tiden. Haha var jag inte fotogenisk då eller brydde jag mig bara inte? Tyckte typ de va kul å va slarvig på bild, bara för att avdramatisera ångesten vissa människor känner inför fotografering^^

De va tider de... vill inte ha tillbaka dom men å va bra dom va när dom va! Vi hade kul...

THE END + CABIN IN THE WOODS

... asså jag har alltid lite svårt att släppa taget när en serie jag verrrkligen gillar tar slut. Nu har jag sett sista avsnittet av Dollhouse och what can I say? Jag behöver gå på avprogramering... booo!

Nejmen wao vilken serie, Joss Whedon gör det IGEN! Fantastisk story, underbara karaktärer. Åh va de tvunget att ta slut? Får väl ta och kika in Firefly, en annan av hans serier... sen under våren 2012 ska det komma en skräckis/rysare-någonting sånt som jag bara måste se trots att jag inte e något fan av läskiga filmer...
Jag menar - de e Joss Whedon hello??

Om man kikar lite snabbt på skådisarna som ska vara med ser man att både Amy Acker (spelar bl a Fred i Angel och i Dollhouse), Tom Lenk (Andrew i Buffy) och Fran Kranz (Topher i Dollhouse) är med - baaah det kommer bli en nördfest och I wanna be there! Älskar att Whedon gärna har samma skådisar!

Kul att han fortsätter leverera... Joss Whedon och Tim Burton e nog mina absoluta film-skapar-favoriter (och ni vet hur mycke jag gillar film!)

NY REGERING

Jag å Floris nattsuddade på Odenplan och kom fram till en ny hiphop-regering. Jag tror på de, de skulle du nog också göra bara du lyssnade på verserna i deras låtar:

Stadsminister: Petter 
Utrikesminister: Timbuktu
Utbildningsminister: Adams-ray 
Jämnlikhetsminister: Kapten Röd
Finansminister: Kihlen
Försvarsminister: Organismen. 
- Skulle du rösta?? (fatta valkampanjlåten, blir alldeles till mig bara av att inbilla mig alla feta rhimes!)

Aja over and out, vi hade jättetrevligt ikväll. Skriver mer imorgon... GODNATT!



1990 NÅNTING

Hihi nostalgi-trippen fortsätter:
(1990 nånting med Afasi å Snook)

FÖRLÅTA ÄR ATT BEFRIA

Ibland bloggar jag på Sofia församlings facebook-sida. Idag kom mitt senaste inlägg ut som handlar om förlåtelse. Ni kan läsa det på facebook genom att klicka här. Men jag copy-pastar det också nedan:

Idag publiceras inlägget "Förlåta är att befria" som är inlägg två om förlåtelse i Sofia församlings projekt. Inlägget är skrivet av Jessica Lilleberg, som är ungdomsledare i Svenska kyrkan i Håbo (Bålsta).

”Ty om ni förlåter människorna deras överträdelser skall er himmelske fader också förlåta er. Men om ni inte förlåter människorna skall inte heller er fader förlåta er era överträdelser”. Matt 6:14-15

Jag tror att förlåta någon är att befria den ifrån handlingen/handlingarna eller orden som personen vill bli förlåten
för. När jag förlåter någon så släpper jag situationen på det viset att jag inte längre grundar min behandling av person utifrån den handlingen eller de orden som jag förlåtit personen för.

Förlåtelse är även till viss del att befria sig själv, även i de fallen då det är någon annan man förlåter. Att inte förlåta kan vara som att aldrig låta ett sår läka. Att glömma och att förlåta är olika saker, men för att helt kunna glömma tror jag att man måste förlåta.

Jag brukar försöka rannsaka mig själv då och då för att se om det finns situationer i mitt liv som fortfarande lämnar avtryck på mig och min vardag, som jag kanske nu är redo att förlåta. Är jag redo att förlåta en person gör jag det, både för den personens skull och för min egen.

Om jag själv önskar förlåtelse av någon brukar jag påminna mig själv om att jag måste be om den. För att få förlåtelse behöver man be om den. Uttrycka att man ångrar det man gjort/sagt eller följderna det fick.

Sammanfattningsvis gillar jag förlåtelse. Det är fridgivande och gemenskapsfrämjande. Förlåtelse är någonting fint och ödmjukt. ”Ha fördrag med varandra och var överseende om ni har något att förebrå någon. Liksom Herren har förlåtit er skall också ni förlåta” Kol 3:13


IDAG

Heeej - åh va länge jag sov idag! Gick nog inte upp förens... elva?

Jobbar inte alls mycke idag så jag tänkte nog försöka träna, kanske sola lite(?). Sen på kvällen tänkte jag bege mig in mot stan å ta en drink/ett glas vin och umgås lite. Andas lite Stockholm helt enkelt! Behöver det för att må bra...

Neej om man skulle ta och sätta igång med lite yoga kanske?
Catch ya later...


ADAMS-RAY

Jag kan inte komma ner i varv... bah hur ska jag kunna sova?

Adams-ray var heeelt fantastisk. Över förväntan - vilken show, och va bra han sjunger live. Gästade gjorde dessutom Adam Tensta, Petter och Veronica Maggio. Supersnygg scen, bra scenkläder osm jag misstänker Mr Mr varit med och pulat på? Såg riktigt snygga ut och de va lite LAGOM stil... massa härligt ljus och effektfull rök och stuffiestuffie... jättebra show verkligen, är jätteglad att jag gick!
Har alla låtarna på huvudet nu typ... favoriterna är väl just nu Lilla Lady, Förlåt att jag aldrig sagt förlåt, Gryningspyromanen och Voyeuren.

SVART VITT OCH ALLT DÄREMELLAN

Nu blir det in mot grönan för å titta lite Adams-ray.
Bilder och update senare...

BRÄNNER PENGAR

... jag som flyttade hem delvis för att jag skulle spara pengar... vart gör jag av med dom? Köper massa dyra saker... har inte sparat en krona hittils (typ...) och har redan massa nya utgifter på gång. Yeye pengar e till för att spenderas riight?

Behöver stanna hemma mer och spela wii eller någe, så jag inte går å gör av med pengar??



ADAMS-RAY

Haha idag har jag skitit i allt, inte tränat, knappt duschat (???) och bara frossat i Adams-ray musik! Det är ju skandal att jag inte riktigt lyssnat in mig på hans soloalbum tidigare... tonårs-Jessica skulle slå mig!

Igår när jag satt på tåget hem från stan så zappade jag omkring bland musiken på min telefon, letandes efter något jag inte lyssnat på på länge-  och hittade Snook. Ah va bra som va asså...helt legendariska! Jag är ju inte mycke för svensk-pop, och står fast vid att jag gillar Adams-ray bättre som rappare, men han e fortfarande bra som soloakt med!
Härlig nostalgitripp faktiskt... såg att han spelar på grönan imorgon också, som i ett trollslag. De måste man väl gå på? Får se om han har kvar magin. De fanns en tid då jag tyckte han va så löjligt snygg så jag blev fånig!

-

Heej folks!
Idag har jag, som vanligt, mest jobbat. Har jobbat hemma en del, de har varit skönt faktiskt (: Imorgon är det sista anmälningsdag för dom som ska konfa sig hos oss under nästa år... dom som börjar läsa nu asså... blir spännande å se vad vi får för härliga konfirmander!

Såhär ser jag ut idag:
Nu ska jag nog äta något, sen kanske in till stan en snabbis. Behöver andas lite stadsluft ibland för å må bra i själen! Har haft ett bra kreativt flow idag med, alltid kul när man har det och faktiskt har lite tid att ägna sig åt de, skönt!

HAHA

Hahaha de e ju jaag^^
(samma sång till och med, haha alla som känner mig gets it!)


MOVES LIKE JAGGER

Jag gillar verkligen den här låten, den e så otroligt catchy "I've got the mo-o-o-o-o-oves like Jagger". Hittade ett framträdande som jag ville visa.

De e inget jättespeciellt egentligen, men jag gillar enkelheten och kvaliten. De sjunger väldigt bra live och de e härligt naket att dom valt att inte ha någon kör i refrängen...


Min favoritstund i låten är nog Christinas "And if I share my secret, you gotta have to keep it"
Fantastisk textrad!


SING JUSTIN

Haha I love it:


STAN OCH INTERVJU

Hej hej!
Vilket väder huh? Man vill bara sitta inne med en stor kopp te och mysa... jag ska in till stan och träffa en kompis, kommer bli väldigt roligt, men ye... vädret kunde varit bättre - man känner sig inte så mobil när det öser ner såhär...

Senare idag ska jag till jobbet i alla fall, ska bland annat vara med på en intervju av lite ny kökspersonal, det kommer förhoppningsvis bli jättekul och att vi hittar vår perfekta husmor!

Vad ska du göra idag?

SMOOTHIES

Jag tror jag kommit in i en smoothie-period igen... de e så gott, och kan funka både som efterrätt och frukost, beroende på vad man har i. De e så enkelt att variera också!

Gjorde en tidigare idag med björnbär och annanas. Den blev lite söt, men helt ok. En annan favorit jag har är hallon och kiwi. Den e väldigt syrlig men jag gillar de!
Supergod!

SECRET POISON

Det har blivit en fin tradition att varje år i oktober lanserar Christina Aguilera en parfym. Förutom att jag hittils älskat alla hennes dofter är det extra roligt att dom alltid släpps i samband med min födelsedag. Haha minns dock ett år då jag säkert fick 4 förpackningar av den nya doften för året - men jag älskar parfymer och tycker det är fantastiskt att vi kan uttrycka oss och förstärka intrycket av oss via dofter. Personligen älskar jag ganska tunga men blommiga parfymer. Kvinnliga men inte tantiga. Mina farofigparfymer är tex. Jean Paul Gaudier, Gucci och Christina Aguileras.

Jag ser fram emot den nya doften och hoppas att den kommer lukta lika fantastiskt som de andra!

NYA SKOR

Heej!
Ville visa er mina nya skor jag köpt! Va på Skopunkten igår och köpte ett par av dessa mysiga mjuka men tämligen fula skor. Haha de va bättre än de bebisrosa iaf, enligt min smak, tänkte ha dom när jag e ute och går nu under hösten, eller ska till jobbet eller någon annanstans då man bara ska ta de lugnt och inte behöver va supersnygg.
Söta visst?
Sen köpte jag ett par leopard-mönstrade enkla pumps med, de va också superfina - får ta kort på dom vid ett annat tillfälle...

VAMPIRE LOUNGE

Heej!
Hoppas allt e bra med er!
Jag mår bra - har en riktigt slö-dag! Var på Vampire lounge igår med min vän Paulina. Vi hade jättetrevligt. Var hemma hos henne och gjorde jättegod mat, sen åkte vi in mot stan å va där tills nån gång i natt då vi åkte hem. Jag drack en suuupergod drink som smakade björnbär och lite annanas - mm!
Visst va vi fina igår?
Lääänge sen jag hade rakt hår - är ovan att se mig med rakt hår till och med... hur tycker du de såg ut?
Har fått ganska långt hår insåg jag... men skulle verkligen behöva en klippning, det var jättelänge sen jag klippte mig... nästan genant. Yeye idag är en segdag - ska typ åka till Ikea med mamma och fika nånstans tänkte vi (:
Skriver mer senare!


IPHONE

Yeey sitter på jobbet men måste bara skriva att jag äntligen fått igång min arbetsiphone. Pga omständiga apple och krångliga jobbdatorer har det tagit en hel vecka att få igång den, men yuuuup nu lever den och är glad iaf!

Man kan ju fundera över varför dom valt att ha vitt headset och laddare till en svart mobil, meen låt oss bara anta att det e för att deras signaturgrejer brukade va vita förut och folk generellt sett gillar de vita headsetet?

Nu e de back to work ett tag till!

"KILLKANAL"

Asså jag lackar ur... hittade denna på aftonbladets hemsida:
Så jävla osmart artikel så jag skulle kunna spy rent pricipiellt... VAD ÄR DET FÖR GROTTMANSLIKNANDE MENTALITET? Har samhället inte kommit någonstans vad det gäller manligt och kvinnligt? Åh va förbannad jag blir när det komme sånt här och helt sabbar illutionen om mental utveckling...

Tjejer gillar såpor och män gillar boxning. HUR ILLA ÄR INTE DETTA??
Tror någon på riktigt att det är såhär? Tror någon att intressen är könsrelaterade?

Nu vet jag och förhoppningsvis alla andra att via påverkan och uppväxt så styrs kvinnor och män att odla intressen för olika saker, och det tack vare det är generellt att män och kvinnor gillar olika saker - men snälla rara, att kalla en vetenskaps-kanal för mans-kanal, de känns bara illa på så många plan?

Kunde dom inte ha nöjt sig med "Nu ska vi göra en kanal som kommer visa boxning, historia, vetenskap och speedway (plus annan sport I guess?). Det finns inte i nuläget så bra utbud på detta och vi känner att det finns en efterfrågan av detta" Det räcker, tack.

Skitfattigt och genomskinligt pr-trick,
varsågod nu fick ni vad ni ville, lite uppmärksamhet. Synd att jag av princip inte kommer kunna kolla på kanalen ifall inte den ointelligenta jäveln som kläckte detta uttalande erkänner att det bara var ett pr-knep...

SMOOTHIE

God förmiddag!
Vaknade seent - tog sovmorgon idag! Har gjort en smoothie nu på morgonen, gott och bra för min mage!
Så vad händer idag?
Ska dricka upp min smoothie först... sen tänkte jag träääna, för en gångs skull har jag god tid på mig(!). Sen ska jag iväg på massage - sen en snabbis till jobbet och kolla mail mm. Senare ikväll tänkte jag och en vän göra middag ihop och sedan gå på Vampire lounge som ligger vid medis... låter bra right?



JOBBA JOBBA JOOOBBA

Heej!
Har varit på jobbet hela dagen idag!
Eller... jag var på personalkickin och då åkte vi båt och åt food och gick på medeltidsmuseet!
Jag tyckte medeltidsmuseet var väldigt kul då jag gillar historia, men trist var ju att jag är där nästan varje år så jag vet ju liksom vad som finns? Jag gillar inte båtar så mycke men de va helt ok. Nån båt som heter Prins Carl Philip. Vi åt massa god mat och så - tyvärr inte alls ibs-vänlig så nu har jag ont i magen igen... booo!

Sen på kvällen har vi haft infokväll med konfirmationen, sen fastnade jag i ett möte om sociala medier. Kyrkan behöver verkligen updates inom detta område tycker ni inte??

Allt gick iaf bra!
Nu tänkte jag kika på tv och sovaaa...

GOD KVÄLL

Heej!
Ursäkta, igen, för låg update, har jobbat sen 8 imorshe - kom ganska nyligen hem. Har haft möten, och träffat lite ungdomar - alltid roligt!
Nu blir det blåbärste och lite tv tror jag bestämt!
Min idee om ingen stark mat resten av veckan har funkat bra denna första dag! Känns bra - tror det kommer gå vägen...

INGEN STARK MAT

Shit va ont i magen jag har... har haft massa ont i magen flera dar nu, halsbränna och sura uppstötningar osv. De kan ju bli så när man jobbar väldigt mycke å så - och dessutom har jag ju magproblem...

Så jag har bestämt mig att ta en liten pausf rån all stark mat jag jämt äter och bara äta hundra procent IBS-vänlig mat i alla fall resten av veckan...
Måste få ordning på magen right?
De e ju jättejobbigt att ha ont...

SAMMA FOTOGRAF

Som ni vet så har jag ju ganska lite tid till internet nu för tiden. Men när jag har lite tid till övers så tycker jag att de e kul att kika in på lite bloggar. Mest brukar jag faktiskt kolla dom som jag snappar upp från mina ungdomar, haha, så jag hänger med lite^^
En av bloggarna jag ibland kollar in är kissies.se. Ni känner kanske till henne? Kan inte direkt säga att jag vet vad för person hon är eller vad hon gör osv, jag följer ju inte bloggen. Jaja oavsett så kikade jag in där som hastigast nu imorshe och såg att hon gjort en plåtning för ett företag som heter Rapunzel of sweden som håller på med hårförlängningar. Öggnade igenom bilderna då jag plötsligt insåg att heey I know this studio... and photographer... vänta han har jag ju plåtat med flera gånger??

Verkligen liten värld må jag säga... jag har iof plåtat med flera av fotograferna som hon plåtat med enligt hennes blogg. Sthlm är verkligen litet?? Han är iaf en jätteduktig fotograf, han har bland annat plåtat dessa och dessa bilder med mig som jag publicerat tidigare här på bloggen...
Ska bli kul att se bilderna han tog på Kissie sen, de blir säkert superbra!

... blev lite sugen på å plåta igen nu bara för de, haha. Hmm får se om jag har tid att styra upp något. Kanske ska försöka hinna med en utomhusplåtning innan de blir alldeles för kallt? Har du något förslag på vad för tema jag skulle kunna plåta? Gärna något jag inte gjort förut... hmm... har inte gjort så många parplåtningar. De kanske vore något?


GOD MORGON

God morgon!
Blev lite låg update igår... var in till stan och va med min kusin och jobbade massor... det bara blev så. Sry! När jag var med Josse i stan fick jag en present av henne - hur gulligt är inte de??
Det var en ring från SNÖ och jag tycker såå mycke om den! Min mobilkamera fick inte till nån bra närbild så ni får se den senare... naww jag tycker så mycket om min kusin 

Nu ska jag äta frukost och kanske göra lite yoga... ska iväg på något möte i Märsta. Vet inte exakt vad det är vi ska göra där meen jag märker när jag kommer dit antar jag...

Vad ska du göra idag?

RAIN OUTSIDE INSIDE



MIN NYA FILOFAX

Igår när jag var på stan med Barbie och Florence köpte jag äntligen en ny almenacka! Det blev en filofax från Louis Vuitton på Birgerjalsgatan i stan. Jag känner mig jättenöjd och kan knappt vänta tills jag får börja använda den!
Visst är den fiin?? Den matchar min väska med Ska in till stan imorgon och träffa min kusin. Tänkte passa på att köpa isättning till den då!

LÄSARSTATISTIK

Heej folket!
Hoppas de e bra med er! De e bra med mig iaf. Var på stan nästan hela dan igår... de va en härlig shoppingtur vill jag lova, även fast vi inte handlade så jättemycke... skriver mer om den senare!

Jag har min blogg på blogg.se, och där (och säkert på alla andra bloggportaler med) så kan jag se bloggstatistik - dvs hur många olika datorer som besökt min blogg och hur många sidvisningar jag haft. Detta varierar ganska mycket, ibland är det logiskt - när jag inte skriver så mycke så kollar färre. Men just nu är jag förvirrad, de går upp och ner och jag kan inte se något logiskt mönster. Tänkte att det kanske har med innehållet att göra?? Så jag tänkte därför fråga er - vad är det ni vill läsa om??
Jag vet att jag har en ganska onichad blogg, pga attjag själv är så two face, artisteri, musik, film och tv, skönhetstips blandat med elektonik-dravvel. Vad är det ni gillar att läsa om? Vad vill ni att jag skriver mer om? Är det när jag har många bilder ni kommer tillbaka? Videos? VAD är det ni tycker är kul med min blogg och får er att återvända.

De vore fantastiskt ifall ni ville svara, ni kan posta en kommentar, dom godkännes inte utan min tillåtelse och ni kan vara anonyma (de e klart erat id lagras ifall någon skulle skriva något som är emot svensk lag eller någe, men annars bryr jag mig faktiskt i att kika upp er å sånt...)

Please let me know 



4 FEMALE

Christina Christina... behöver jag ens säga något? Jag tjatar ju om henne jämt känns det som? Christina är en av mina absolut största förebilder och jag har alltid gillat hennes musik, ända sen hon klev ur Mickey mouse club och blev internationell stjärna med Genie in a bottle back in 98:

Jag köpte byxorna, jag målade ögonlocken, jag lärde mig dansen. Wao det var tider... jag måste varit kring 11 år då den här släppts, har fortfarande kvar blandskivan den är med på. Jag bandade hennes videos från mtv (yuup, före youtube my friends, vi hade inte ens en dator, och ja - de var innan dvdn också!)

Christina är en kick-ass-talentet sångerska som dessutom verkar ha god känsla för marknadsföring. I över ett decenium har hon lyckats provocera och fascinera. Dessutom är hon en riktig stilkameleont!

Hon är ständigt föränderlig och utmanar sig själv som artist. Postar en video från varje stil nedan:








Jag kan omöjligt välja en stil eller en period i hennes karriär som är min favorit. Jag har hittils uppskattat allt hon gjort i sin musikaliska bana. När hon släppte hennes album Stripped i slutet av 2002 var jag kring 14 och det albumet och intervjuer från den tiden vet jag har påverkat och format mig mycket som person - jag gillar den jag är och jag är tacksam för att jag fick en så bra förebild när jag var så ung. Jag var också på hennes konsert i Sverige 2003 och det var verkligen en fantastisk upplevelse!

Det finns extremt många bra intervjuer med Christina där hon inspirerande pratar om bland annat självbild, vikten av att lyssna till sin inre röst, att inte låta sig trampas på mm. En av mina favoriter är E! Special och även om den mer fokuserar på Christinas liv så tycker jag den ger en bra bild av henne och varför hon är min förebild:



Om du vill se dom övriga delarna hittar du dom här:
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
Del 9
Del 10
Del 11
Del 13

NY TV

God morgon!
Hoppas att ni sovit gott, de har iaf jag gjort vill jag lova! Var heelt däckad igår efter jobb och flytt - har säkert sovit i 10-11 timmar!
Men nu känner jag mig riktigt pigg och utvilad, definitivt redo för en shoppingdag! Köpte också en tv igår (yey!!) så nu sitter jag nere i mitt lilla krypin vid  m i n   e g e n   d a t o r !

Ni ska få se tvn sen när jag fått lite ordning i mitt "rum" eller vad jag ska kalla de. De jag kan avslöja är att det är en 40 tum, 100 hatch, från Grundig som jag köpte på Elgiganten!

Appropå det asså jag lackar ur på dålig personal på elkedjor... först åkte jag till Mediamarkt för dom har sjukt bra tv-annonser. Var där för en vecka sen men dåv ar tydligen alla tvs under tio tusen slut (eh annonserna visade tvs för ca 4-5000) Dom bad oss komma tillbaka efter torsdagen (dvs i förrigår) för då hade dom fyllt på lagret.
Efter att ha väntat i ca 30 minuter fick vi äntligen hjälp av en av killarna som packade upp tvs, troligen insåg de 4 personal som packade upp tvs att kön till support var oändlig och det bara var en personal som hjälpte kunder... efter att jag uttryckt mina önskemål om min blivande tv berättade han att modell efter modell vi tittade på vad slut, men om vi ville köpa en tv för 7000 eller mer så fann de. (mmh?) Sedan fick han plötsligt bråttom till någonting annat så han bad en kollega ta över. Kollegan stod och tugga tuggummi, satt vid datorn och lekte med sin pojkvän...

Då tänkte jag att det var dags att dra. Delvis för att alla verkade skita i mig och mamma, delvis för att jag såg skräcksenarier spelas upp för mitt inre OM det skulle vara något fel på min tv. Siba all over och jag kan inte ta det bara!!

När till sist tjejen vände sig mot oss backade jag långsamt bakåt och sa att de var bra tack, vi vill inte ha någon tv vi åker någon annanstans. Hon följde efter oss med en omotiverad bitchig attityd och försökte kränga 50 hatch tvs till oss, som jag tidigare sagt att jag inte var intresserad av. Inre skräckscener om dålig support jagade mig och vi tackade snabbt och artigt för oss, småsprang ut från mediamarkt och brummade till ELGIGANTEN!

På Elgiganten möttes vi som tur av bra kunnig support som tog sig tid med oss, dessutom fanns alla tvs som han visade oss. (till skillnad från Mediamarkt då dom först sålde in oss på en tv, sen efteråt berättade att den var slut. WTF?) Jag köpte min tv hos Elgiganten, som btw har slopat sina självrisker (good to know!)

Neej nu e de dags att spela WII. Talk to ya'll later!



3 FEMALE

Gwen Stefani är soloartist och var/är frontsångerska i No doubt. Jag har alltid diggat hennes stil. Hon är härligt frisläppt och galen och skriver dessutom tuuunga texter!







För er som inte lyssnat på Gwen tidigare rekomenderar jag er texterna starkt! Några favorit länkade jag ju ovan, bland annat innehållandes

"I’m the kinda girl that hangs with the guys
Like a fly on the wall with my secret eyes
Takin it in, try to be feminine
With my makeup bag watchin all the sin
Misfit, I sit
Lit up, wicked
Everybody else surrounded by the girls
With the tank tops and the flirty words

I’m just sippin on chamomile
Watching boys and girls and their sex appeal
With a stranger in the face who says he knows my mom
And went to my high school"

Och
"Take this pink ribbon off my eyes 
I'm exposed 
And it's no big surprise 
Don't you think I know 
Exactly where I stand 
This world is forcing me 
To hold your hand 

'Cause I'm just a girl, little ol' me 
Don't let me out of your sight 
I'm just a girl, all pretty and petite 
So don't let me have any rights 
Oh ... I've had it up to here!"

Gwen inspirerar mig att vara lekfull i mitt skapande, hon matar min wicked-side och ibland vill jag bara vara 2011-Gwen-Stefani-cool! Dessutom är What you're waiting for min absolut bästa luft-gitarr-låt!



BARKING CAT

Hihi this is so cute and weird^^


SLEEPY

Asså jag e så sleepy... somnade framför tvn direkt när jag kom hem...
Jag gillar mitt jobb men å va skönt med kort dag imorgon... ska iväg till en skola och informera om konfa, sen lite kontorsjobb... men sen ska jag flytta dom sista sakerna från min lägenhet, buhu, sad eye...

Vet inte alls vad som händer imorgonkväll... en sida av mig vill typ in till stan och ta ett glas vin. En annan sida av mig vill bara fortsätta sova och i bästa fall kanske titta på en film? Vi får se vad som händer helt enkelt... på lördag ska jag iväg på shoppingtur med 2 vänner iaf och jag ska köpa en ny almenacka som jag längtat efter!! Vet inte alls vad det blir för någon... kanske nån matchande min nya väska iaf??

Nu ska jag väl snart försöka göra mig lite mat tror jag... min family har gjort macaroner och köttbullar men å vad jag inte är sugen på det? Illa med aslånga avstånd till mataffären och ett familje-kök - saker jag inte sett fram emot när det gäller hemflyttning...

2 FEMALE

Nicole Scherzinger är en fantastisk sångerska och dansare som ni säkert känner igen som front i gruppen The pussycat dolls! Sen deras debut 2005 har jag alltid imponerats av henne som artist. Nedan länkar jag några favoriter med henne:





Jag har uppfattat konceptet PCD som en kvinnlig kraft som uttrycker sexualitet och säkerhet på ett vis som är menat att alla ska kunna ta till sig av. Att alla människor som vill ska kunna känna i deras låttexter och få den här kicken av gott självförtroende när man lyssnar på deras musik. Dom gör bra shower med en värdig och elegant sexigness som passar det moderna samhället!

POO TV

Sovmorgon - vilken lycka!
Åh va skönt det var att sova till typ halv tio idag... åh! Gjorde mig mamma frukost och gick och tittade på tv. Tänkte se något blajjigt, typ Scrubs, How I met your mother, The hills eller något sånt, men wöö inget gick!
Fick däremot se något slags doktor-program från the states där dom förklarade för amerikanska folket vad fullkorn är och att man kan göra pizza med fullkornsdeg om man vill va hälsosam... asså varrrrför verkar folk i USA ha så svårt att äta hälsosamt? Varför är det inte naturligt med knäckebröd, grönsaker eller gurkvatten?? Åh... retsamt!

Sedan stannade jag kvar oroväckande länge för att få veta att jättemånga människor går ner typ 50 kg av att träna zumba. WTF?? De e ju typ hela mig, de e ju gaaalet!? Jag har velat testa zumba men jag blev nästan rädd när jag såg de... asså de verkar ju sannerligen super för alla som snabbt vill gå ner i vikt men damn bygger man muskler och hållning med eller e de all about losing weith?? För isåfall hoppas jag gärna över, ih!
Nu ska jag nog träna på mitt wii istället... de e säkert iaf haha. Ska iväg till jobbet om ett tag med... men ska inte jobba jättelänge idag tänkte jag. Har fortfarande massa att packa upp och fixa...

RSS 2.0