Eclipse

Tro det eller ej men jag ska snart iväg och möta upp min vän Ursula, vi ska titta på den nya Twilight-filmen Eclipse. Kan inte förstå att jag går och ser filmen, på självaste premiärdagen, haha. Det kunde inte du gissat heller antar jag? Vad gör man inte för vänner

Har dock såå ont i magen just nu så de känns som jag vore gravid med Edwards bebis. Damn! (alla som läst böckerna fattar feelingen) Undrar vad som skulle hända om jag spontant skulle resa mig upp, reka och utbrista "He made me pregnant!!" i biosalongen. Haha låt oss inte ta reda på det med tanke på 1) Ursulas skam och ånger för att hon bad mig gå med henne 2) Eh - mitt liv?? De e Twilight vi pratar om OK folk e besatta...

För er oinsatta bjuder på jag den officiella trailern;


Skriver mer om kvällen senare...
Och juste, jag e asgrinig. Jag har urinvägsinfektion, jag vill nästan slå sönder någonting så mycke tär de!


Haha

De e fan sant, jag e typ Samantha^^




SATC

Asså Ernst e cool men jag börjar ledsna på att duscha med en plastpåse på handen... öh!
                        
(Ernst på picknicken idag)

Den här dagen har varit hur härlig som helst tycker jag. Vaknade hyffsat tidigt. Gick och uträttade lite ärenden, tog en powernap och gick ut på stan. Handlade inget speciellt, mest kikade omkring och njöt av det vackra värdet!

Rastade mina nya skor lite, men lät dom stanna hemma när jag skulle på stan, skulle gå så mycke och mina fötter e inte vana. Mötte upp brudarna och vi hade en slags picknick i humlegården. Eller ja snarare chill, men de va ätande inblandat =)
               
Såhär såg jag ut idag. Sommarfresh liksom, yey!
Nu är jag hemma igen och ska bara... ta de lungt resten av kvällen! Kanske titta på Sex and the city? Jag har aldrig följt den serien, även om jag uppskattat när jag sett avsnitt då och då. Kvinnor, och män, världen över verkar ju gilla de så de e väl kanske dags att sätta sig in i de lite?

Populärt verkar, som med de mesta här i livet, att känna igen sig, i situationerna och karaktärerna. Jag är ju själv inte speciellt insatt så vad vet jag i skrivande stund, men min närmaste krets kallar mig "en Samantha" och ja de kanske stämmer. Hon verkar lätt chillast i serien, och om man ska tro på wikipedia som skriver;

"Samantha Jones är den äldsta och mest sexuellt frigjorda av de fyra kvinnorna. Hon äger sin egen PR-byrå, och har en inställning till förhållanden som skulle kunna kallas stereotypt manligt. Hon är en utpräglad förförerska, som undviker alla former av emotionell inblandning och långvariga förhållanden. Under seriens tredje säsong lämnar hon sin fullservice-lägenhet på Manhattans Upper East Side för en dyr vindsvåning i det då alltmer trendiga Meatpacking District. Under seriens gång har hon en handfull förhållanden, varav ett är med en kvinna"

De är ju typ jag, no joke, bara att jag inte äger en pr-byrå i stunden, utan e popstjärna

Ah ska bli spännande att bli lite mer insatt...
Hoppas du får en underbar kväll!


Stronger

                 

What you gave me I know you gave me
You remind me all the time
And how you hurt me and you don't see it
Again I am the child

And though you tell me that you love me
I can't feel it and I'm afraid to let you down
It's all or nothing, I fear that something's wrong

I'm tired of walking on eggshells so terrified to fail
And in order to please you I've abandoned myself NO
And though it used to hurt me when you push me away
I'm stronger than ever, you made me this way

Mmmh.. How I wish you, you suffered less too
It tears us both apart
And it's not pretty the way you criticize me
And how it breaks my heart

And though you tell me that you love me
I can't feel it and I'm afraid to let you down
It's all or nothing, I fear that something's wrong

I'm tired of walking on eggshells so terrified to fail
And in order to please you I've abandoned myself
And though it used to hurt me when you push me away
I'm stronger than ever, you made me this way

How I wish you knew, how much I need you NOMORE
I feel like running but I can't abandon you
You avoid my gaze, withdraw from me these days
You punish me for trying to be all that you wanted
What more can I do?

I'm tired of walking on eggshells so terrified to fail
And in order to please you I've abandoned myself
And though it used to hurt me when you push me away
I'm stronger than ever, you made me this way

Nej... eller kanske, trots att jag inte vill erkänna de, så är du förmodligen en större del än vad jag vill inse, din icke-närvaro har format mig mer än vad jag vet. Vill veta kanske. Kan man bli tillfreds med allt? Kan man förlåta allt? Jag tror jag vill de, trots att de gör ont... jag vill bara bli av med dehär blödande såret inom mig. "Then again I am the child"

Jag vet inte riktigt vad det är jag inte kan komma till freds med i min själ, och jag vet inte heller varför. Kanske är dags att lyfta på locket och faktiskt ta tag i saker, på ett annat vis än jag gjort tidigare.

No matter what - så är det viktigaste iaf att jag är lycklig. Jag är väldigt lyckig. Jag hoppas du som läser detta också är de, at the end of the day. Godnatt


Mrs GRR

Asså Mrs GRR gör de igen, damn...

                              

Me loving it!
Höga skor, korta shorts, ah allt!
Mjaoo...


Skor och Ernst

Twitter och Facebook sabbar mitt bloggflow^^

Sitter och chillar ner efter dagen och helgen med ett stort glas semesterte som jag fick i "inflyttningspresent" tidigare. Tänkte ta hand om lite business först och sedan... hänge mig åt spa-treatment med spikmatta, avslappningsmusik, meditation, te, doftljus, rökelser, cocoabutter - you name it!

Var i Tensta och Kista idag med brudarna, de har varit en jättehärlig dag, känns som jag varit ute och solat typ! Såå vad finns de att skriva... hmm. Midsommar va trevligt, tyvärr skar jag mig djupt i fingret, de blev verkligen skitäckligt och mamma sa att vi skulle åka in å sy annars kunde huden få för sig att ruttna. Whatever tänkte jag snörde ihop de - de verkar ha gått bra, delen verkar växa fast igen. Dock har jag ett otrooligt paket på fingret, de e så stort och markant så de är som en person. Vi har döpt honom till Ernst. Han e retig men väldigt trevlig, alla verkar gilla honom =)

                           
Har köpt skor idag i Kista, kom faktiskt att tänka på att fota dom, och passade på att fota skorna jag köpte i Riga med, have a look;

Superlegs - yeey!!

Synd bara att Ernst sabbar för mig när jag ska typ... raka benen, duscha över huvud taget, diska, skriva på datorn, yuup kanske mycke. Tänk vad ens pekfinger gör liksom. Idag är första dagen då han inte varar och har sig så man kanske vågar på sig en dusch utan att va livrädd för att blöta ner högra pekfingret??


-

Otippat av mig att gråta offentligt. Livet bjuder ständigt på överraskningar... tror dock ingen märkte mig to be honest. En tant kommenterade att jag köpt jättestora svampar. Aa i Kista sa jag, yup. En annan kille frågade om bussen, han verkade inte märka någoting - eller så var han bara elit på att ignorera.

En snubbe går förbi busskuren och pekar på mig ohämmat och utbrister "De e Lady Gaga!" tjejen bakom honom som verkar va i hans sällskap vänder sig om och glor på mig. Vafan gör man liksom, vinkar eller? Hade fan gjort de om jag varit på bra humör... vilket jag inte var nu, så jag bara satt där. Bra idee tänkte jag och lyssnade lite. Är de en komplimang eller förolämpning, egentligen? Jag menar sure hon e ful men hon e cool. Äh jag tolkar de som att jag e cool, man får väl försöka se saker positivt right?

Köpte en jättefin jacka idag... den var verkligen jättefin, synd att jag inte riktigt kan glädjas åt den nu, men ja de kan jag nog imorgon, så jag kan fortfarande vara lite glad för de redan idag! Köpte dock vare sig strumpbyxor eller bh som jag hade tänkt... blev lite nollad kan man säga. Antar att vissa dagar e sånna bara... den här som började så bra. Ah - man kan inte alltid sluta på topp antar jag...

Ska försöka pula i mig någon slags mat nu tänkte jag... kanske eh- hmm har inga filmer här faktiskt så jag får väl titta på någonting på youtube, eller spela sims kanske?

Ska sluta skriva babbel nu... kan inte skriva någonting jag faktiskt känner för, så... jag ska väl kanske ta och skapa lite musik och få utlopp.

Hoppas ni får en mysig kväll!


Örtte

Mmm - ljuva hem

Sitter med en kopp örtte och chillar ner framför datorn... har varit och jobbat, sprungit lite ärenden inför midsommar och ätit mat. De e ingen lek på systemet idag kan jag lova, vilken pers, skulle aldrig satt min fot där!

Ska snart iväg till Kista och möta upp några vänner, härligt! Känns underbart att bo så nära stan och ändå ha bra busskommunikationer till tex. Kista... gillar verkligen den gallerian!

Annars blir det en lugn helg tror jag... på lördagen hade jag tänkt kika förbi en kompis som firar sin födelsedag men bussarna verkar ju gå fu***d så aae får se faktiskt...

Got 2 go nu,
skriver senare,




Can't stop love

Man måste ju lyssna in Darins kärlekslåt till vårat tjusiga kungapar;


Jag gillar den... iof tycker jag typ alltid att Darin levererar. Han e bra, både som artist och låtskrivare.
Great

Tycker refrängen sätter sig också... "Can't stop, can't stop" lala - lovley popmusic

En annan låt som också framfördes till brudparets ära är Jörgen Elofssons "When you tell the world you're mine" som är en alltid lika bra ballad, lite a la Disney(?). Fantastisk! Säga vad man säga vill om dedär bröllopet men bra musik de va de



Härlig lyssning!


Adams-Ray

De va ett tag sen jag skrev om min kärlek till svensk hiphop, så nåra av er kanske inte vet om att jag är ett gammal hiphopfan och gärna går på hiphop-events mm. Har alltid varit ett fan av gruppen Snook som bestod av Oskar "Kihlen" Linnros och Daniel Adams-Ray. Oskar har ju som vi alla förmodligen vet gått solo och börjar skapa svenskpop som jaa - e bra för sin genre anser iaf jag. I dagarna har också Adams-ray släppt nytt och till min förvåning så blev inte heller de hiphop eller rap. Trist tycker jag eftersom jag verkligen älskar hans flow.

Singeln heter "Dum i dig", have a listen;


Jaaae... den e väl bra å så, svenskpop kanske inte är min genre direkt men ja, den e väl bra, eller vad tycker nån mer bevandrad inom genren?

Kan dock inte riktigt låta bli att vara något besviken... de kanske lägger sig men jaa... förstår om man vill anta nya utmaningar osv men åh han e ju sååå bra på rap, why?? typ. Jag menar... ah, jaae... rhimsen, flowet... vart??

Man får väl se hur dehär utvecklar sig...
Vad tycker du?


2

Och jag kan inte veta,
vad du ser när du ser på mig
Och jag vill inte heller leta
och inte fråga dig

Jag vill bara leva
jag vill andas lugnt och tryggt
Jag vill vila här i stormen
i boet som jag byggt

Om du vill följa med mig,
så låter jag dig de
Men jag kan inte sänka tempot
för jag lovat mig själv de

Och jag vill vara kvar här,
de finns en del av mig
Men jag offrar den då hellre
än att offra resten av mig

Och om jag inte kan få
allt de som jag vill
Så tar jag det ändå
om ingen säger till

Andas

Kan jag få gömma mig i skuggan,
lite bara för en stund?
Kan jag få vila i frid och ro,
ta mig en liten blund?

Kan jag få höra fåglarna kvittra,
somna till dess gryningssång?
Se hur solen vaknar,
efter att ha vandrat natten lång?

För jag vill vila huvudet,
i gräset på en äng
Jag vill höra hjärtat bulta,
andas lugnt ut i en grönskande sommarsäng

Kan jag inte stanna tiden,
om för bara en sekund?
Låt mig vila mot ditt bröst
i ljuva morgonstund

Jag vill leva mitt liv
varje dag som jag bestämt
Men just i detta ögonblick
må ingenting bli hänt

Låt mig bara få en minut,
då jag kan vila ut
Fylla luft i minga lungor
tills utrymmet tar slut

Kan jag inte lägga mig ner,
och bara blunda för ett tag
Kan du inte lägga dig bredvid,
och dela mina andetag

Och jag vill inte tänka
alls just nu
Jag vill bara finnas och vara
och om du vill kan du

Du skulle kunna dela
denna stund med mig
Om du är beredd att veta
lite av det som döljer sig

Och jag är inte rädd just nu
jag vill bara stanna här
Vi känner ej varandra
jag vet inte vem du är

Och det spelar ingen roll nu,
vad logiken säger mig
För jag vill bara känna...

Sjukling

Har inte haft ork att uppdatera bloggen på  senaste... har varit så trött så jag nästan känt mig packad, alternativt grovt bakfull. Världen har gungat fram som i en båt och jag har växlat mellan att vara apatisk och superflamsig, och jag minns ovanligt lite från gårdagen...

Dock har min kropp tagit till med hårdhandskarna för att få mig att lugna ner mig. Är väldigt hes och är svullen i nacken i någe slags... nånting som sitter där, haha, och fick urinvägsinfektion igårkväll... Så idag va de bara att susa ner till läkaren och få medicin. Känns skönt att sova - delvis för att de e de jag behöver för att krya på mig, delvis för att jag inte känner mig kissnödig då^^ Tur att man har laptop så man kan ha den på toa, haha- ångest!

Vet inte mer vad jag ska skriva, min dag kommer förbli händelselös. Ska försöka meditera lite snart... imorgon blir det jobb igen hoppas jag verrkligen (!!!) de där medicinerna brukar hjälpa ganska snabbt...


Back to normal...

... eller?

Hemma från Riga- vilken resa... De bästa sättet att beskriva resan tror jag e intensiv. På många vis, mest positiva dock. Eller ja nästan bara...

Har sovit förvånansvärt lite, brukar inte va så dålig på att se till att jag får sömn... tror jag var så pass trött när jag åkte så jag helt inte hade tillräckligt med självdisiplin kvar^^

Vi bodde på ett hotell som öppnade i april 2010, så de va superfräsht med bastu och bubbelbad som vi anväde varje morgon - fatta att vi gick upp halv 7 på morgonen för att basta - haha förstår fortfarande inte att vi faktiskt gjorde de^^ De va superhärligt och skönt men att prioritera de framför att sova nåra extra timmar när man bara fått 3 timmars sömn... mja, vet inte vad de egentligen säger om en...

Över lag så turistade vi väldigt mycket. Tittade på massa hus, besökte kyrkor och synagogor mm. Besökte ett slags skansen a la Riga, käkade god mat (fast inte just där då...)

Tycker de va en jättelyckad resa. Det är ju alltid speciellt att åka iväg en grupp såhär. De händer ju väldigt mycke mentalt och gruppdynamiskt - och jag tycker verkligen att det har varit förvånansvärt "smärtfritt" och lugnt trots att vi levt "på" varandra så länge. En av "bieffekterna" av de är ju dock att det inte är lika skönt och befriande att komma hem igen. Ställtiden är ju längre på något vis - kommer nog ta några dar innan jag e tillbaka i verkligheten helt tror jag...

Hade tänkt att åka till lägenheten redan ikväll, för att bara få sova och vara själv, men aa jag stannade hemma, delvis för att jag powernapade så sent så de skulle bli drygt att ta sig hem, delvis för att jag känner mig lite ensam, trots att det också är skönt att vara själv... så jag sover hemma hos mammi inatt

Vill typ göra någonting ändå- min dygnsrythm är verkligen helt fu***d, haha. Typ titta på nån bra film eller någe, men jaee kanske gör bäst i å sova? Bra filmer har typ varit mitt fall de senaste dygnen känns de som...

Har bland annat sett "This is it" och en film om Ray Charles liv - åååh såå bra båda två!! Jag är verkligen en sucker för bra film - så ljuvlig kulturform

Har också blivit fullständigt frälst i Dupstep, damn... det är helt obeskrivligt!! Jag är verkligen förälskad, mjao asså!

Ska inte ens försöka beskriva, så jag bjuder på en remix av den gamla godingen "Mr postman"
Gillar orginalet jättemycke också iof, men damn dehär e så tjockt!! Måste lyssnas på med bra bas, de e ju kind of de som gör de... =)



Aa... kan inte säga någe annat än att jag e frälst, wao... helt ögonblicksförälskad!

Appropå frälst - måste visa er några nya skor jag köpte, får lägga in en bild sen - de e helt sexylicius, grrr!
Otippat att man åker till Riga och hittar ett par skor... haha. Men jaa... de va verkligen huur snygga som helst. Hög klack så jag måste öva lite innan jag vågar visa mig offentligt med dom, men damn så snygga!


Riga

Heej!
Nu åker jag snart till jobbet för att sen bege mig av mot Frihamnen med mina ungdomar - därifrån bär det av till Riga! Det känns nästan som en slags semester, även om ansvaret är överhängande. Utomlands med ungdomsgrupp, de e klart de e lite ner vöst och man ber för att allt ska gå bra... men de e klart att de kommer! Vi e världens bästa crew typ!

Kommer tillbaka på lördag morgon. Har mobilen med mig om ni vill nå mig, men svarar nog ganska sällan med tanke på kostnaderna. Vi hörs och ses folks, ha de så bra i Sverige!

Juste, tänkte passa på att bjuda på en bild från min senaste plåtning, som en slags påminnelse om att jag ÄR odödlig

                                        
Börje = coolaste fantasyfotografen ever!
Visst ser jag läskig ut?^^


Rotlös?

Och imorgon åker jag igen... lämnar landet för någonting nytt och outforskat. That's me right? Jag  vet inte om jag skulle kunna kalla mig själv för rotlös... måste nästan kolla ordboken för att säkert veta vad det står för.

Ok, någon som flackar omkring och inte har någon direkt biologisk plats att knyta an till. Utan "hem". Njae... jag har väl alltid haft en slags backpacker feeling i mitt liv, mentalt, även om jag rent fysiskt bott på samma plats. Men sant är att jag inte lägger stor vikt till platser. De kan betyda väldigt mycket för mig, men aldrig mer än de mobila. Människor, känslor, kanske främst mig själv. Jag håller fast vid mig och jag är nog min egen rot...

Det finns en del bieffekter med att röra på sig såhär mycke. De e svårt att lyckas få fäste nånstans när man e ute och far hela tiden. Men åter igen kommer man väl tillbaka till vad man väljer att prioritera här i livet. Jag känner mig fri och obunden när jag lever som jag gör, och de är mer värt än att ibland kanske känna sig något utanför täta umgängeskretsar där jag omöjligt kan få samma gemenskap som dom som träffas flera gånger i veckan. När jag startar min artistkarriär på riktigt ska jag definitivt skaffa ett abonemang med bra utlandsdeal. Annars kommer jag bli helt isolerad, haha.

Känner mig omotiverad att packa, trots att jag ser fram emot resan. Har haft svårt att hålla mitt humör uppe på senaste tiden, även om jag ärligt är väldigt lycklig. Känns som jag behöver rensa templet lite. På flera plan... vet inte exakt hur jag ska göra de, men jag känner att en slags idee eller plan börjar utformas i mitt inre. De e alltid något.

Jag vet att jag är lycklig. Jag känner det. Jag känner mig levande. Och lycklig. Jag har kraft. Jag har allt jag önskar. Tack.

Twilight recension

... jag har försökt att skriva en vettig Twilight recension en stund nu. Har försökt få med alla områden och flera synpunkter, eftersom jag är extremt delad i min uppfattning om böckerna. Det är svårt, just eftersom jag är så delad i min uppfattning. Först när jag började läsa böckerna ogillade jag dom jättemycke. Dom kändes helt värdelösa, handlingsmässigt, språkmässigt, karaktärsmässigt och man kunde inte heller relatera på något endaste vis.

Den uppfattning har jag till viss del ändrat nu, även om argumenten för mina tidigare åsikter är överhängande sanna.

Jag tänkte nu åter igen försöka göra en vettig recension av bokserien, men jag vill skriva och varna er först så ni vet att den kan bli ganska kluven. Jag har inte kommit på något vettigt vis att göra det mindre förvirrande för er som vill läsa den, men jag gör mitt bästa.

Jag jobbar med underrubriker, för det är så mycket ang. den som måste tas upp. Jag har läst böckerna på svenska, och efter att jag själv läste dom har jag googlat det och pratat med både lovers och haters om böckerna. För att få en bredare uppfattning. Jag har sedan låtit detta sjunka in några veckor och känner mig nu redo att göra ett så stabilt uttalande jag kan. Here we go.

Språket:
Språket, främst i dom två första böckerna, känns ganska begränsat. Det känns inte speciellt proffsigt och det är synd. Man njuter inte av läsningen alls på de viset, som man kan göra med mer välarbetade verk som tex. Harry Potter.

Det blir dock bättre och den fjärde boken är bitvis härlig för ögat och själen rent språkmässigt. Det är trevligt, men en sån här känd bokserie har inte råd att vara tacky i början tycker jag. Så mest minus på de, men som sagt, bok 4 levererar på de planet.

Karaktärerna:
Man kan verkligen välja att se på karaktärerna på två olika vis. Med positiva eller negativa ögon. Jag har verkligen försökt att göra båda, så därför vet jag inte riktigt hur jag ska kunna skriva om dom utan att låta väldigt delad. Jag ska dock försöka förklara... böckerna handlar ju främst om Bella, Edward och Jacob så jag tänkte fokusera på deras karaktärer.
Bella: Över lag gillar jag inte Bella. Jag tycker hon är gnällig, överkänslig, ältande, självisk, egocentrisk och elak. Hon är extremt needy och utnyttjar ofta folk omkring henne för hennes egen vinnings skull. Speciellt i Eclipse är hon vidrig mot både Edward och Jacob. Det är den ena sidan av Bella.

På ett annat plan kan jag förstå hur vissa kan relatera till hennes klupmighet, hennes väldigt typiskt mänskliga beteende. Hon är väldigt tonårsaktig och osäker. Hon menar säkert väl och är väl ändå en god själ. Tycker dock fortfarande att hon är irriterande i sina tankegångar och till och från vill jag bara skrika på henne. Jag tror fler än vad jag kan ana tampas med liknande dilemman och tankegångar som hon har. Dock kan inte jag relatera alls känns det som, inte någonstans, så för mig blir det ganska lame att följa hennes tankar all day long. Edward har tur som inte kan läsa hennes tankar...

Edward:
Loverboy... eller creepy asgammal vampyr? Lite av båda. Det är konstigt, i början av serien avskydde jag Edward. Han var så... klyschig på något vis. Kände inte riktigt att karaktären hade något djup. Har dock alltid tyckt det är intressant att han faktiskt är gammal. Asså många sånna här high school-vampyrer är oftast så precis som människorna i sin menatalitet och sitt sätt. Det är inte Edwards, därför blir han intressant rent vampyrmässigt. Han är kontrollerande, han är stel, han e old fashion. Jag menar han är född för vad hundra år sen? Det är naturligt att han är sån- checka kvinnosynen när han var levande liksom kileln har gått långt right??

Nånstans i tredje boken börjar dock någonting hända med min relation till Edward. Jag sympatiserar fullt ut med att han drar och lämnar Bella, jag menar truley vad för framtid har dom tillsammans? I flera diskussioner jag haft med bekanta och vänner upptäcker jag hur jag sympatiserar mer och mer med alla val han gör. Man har ju ingen jävla aning om hur och vad han tänker, men it kind of makes sense för mig. Om vi levt i ett paralellt universum där allt dehär var sant och hände skulle jag nog gjort liknande val som han. Om det är bra tror jag knappast, men jag tror de e därför jag ändå... mjae gilla är väl kanske ett starkt ord, men Edward är den mest intressanta karaktären helt klart. Han är inte heller så jävla hormonig av sig. Han har kommit över hela tonårsfasen och det är skönt!

Har dock funderat på flera gånger hur freaky dom andra karaktärerna måste bli när man börjar läsandet med att tycka Edward e största freaket och slutar med att tycka han verkar mest vettigast.

Jacob: Först gillar jag Jacob... sen blir han varulv och hormoner typ hej!!!? Jacob är väl OK egentligen, men han är sån jävla tonåring. Han är självisk och drivs av sina djuriska drifter typ. Ok han e varulv men nån måtta får det lov att vara tycker jag. Han är så hänsynslös på något vis, dumstridig också. Jag vet att han menar väl i det han gör och så, men han är irriterande... jag jobbar med 17 åringar jag orkar inte läsa om dom också? Han har många fina egenskaper, han är modig, lojal, bestämd - men han driver saker för hårt och är för impulsiv! Han verkar prata innan han tänker typ 70% av alla gånger - det duger inte asså!

Twilight/Om jag kunde drömma:
Första boken. Boken handlar ju egentligen bara om Bella som blir helt löjligt kär i Edward kind of. Man blir chockad över att boken visar sig vara en high school bok med inslag av dålig fantasy. Det gör en väldigt arg men nu i efterhand då man accepterat att Twilight faktiskt är en tonårs-kärleks-bok snarare än en fantasybok, så är den väl helt OK i sin genre.

New moon/När jag hör din röst:
Nu börjar saker bli irriterande... första boken var mest lite lam av sig, men nu börjar allvaret. Edward lämnar Bella, vilket i alla fall jag förstår till hundra procent. Bella blir helt deprimerad... till den grad så man sitter och börjar fundera på om hon är manodeprisiv eller bara deprimerad. Har något sånt här legat latent i hennes kropp och triggats igång nu? Vi har alla varit tonåringar, vi har har haft våra tuffa tider, men det här är ju... wao. Det e för mycke. För lång tid. Man blir nästan arg på att hennes omgivning inte gör mer, hon känns helt labil!

Tycker det är obehagligt hur besatt hon är av Edward, det är creepy och ohälsosamt. Sen att hon börjar utnyttja Jacobs vänlighet det är bara vidrigt. Ok hon mår dåligt men asså... get over it typ, du blir kär igen jag lovar. Nu börjar Bellas vidrighet och egoism visa sig när hon ska försöka få sina adrenalinkickar och så. Allmänt skumt och man börjar verkligen fundera på hur detta påverkar alla unga människor som läser detta. Det får inte bli ett ideal att man ska stalka sitt överbeskyddande ex.

Eclipse/Ljudet av ditt hjärta:
Den här boken hatar jag verkligen. Den är hemsk. Det ska dock läggas märke till att man hatar den för att man på något plan fått någon slags sympati för karaktärerna, så de e ju ett plus. Man inser inte att man har de förens Bella börjar bi vidrig mot alla. Hon leker med Jacob och han inte sätta ner foten och bestämma sig för att hon vill vara med Edward. Hon utnyttjar Edwards dåliga samvete för att han drog i andra boken och får honom att stanna med henne hela tiden, ständigt sätta sina egna behov åt sidan för hennes skull. Eftersom man hör Bellas tankar hela tiden så vet man ju att hon mår dåligt över detta men det känns som att man kunde bry sig mer? Hon är elak och utnyttjar killarna hela boken, den e hemsk!

[SPOILER]
Det värsta ögonblicket är när hon övertalat Edward att stanna med henne i tältet istället för att slåss tillsammans med hans familj. Hon utnyttjade som vanligt "Åh du lämnade mig en gång buhu" och Edward går på den, eller bryr sig för mycke för att ta upp att hon bara ljuger och e dålig. Jacob är där och gosar med henne för att hon är kall, Edward får sitta i ett hörn och titta på typ. Bella vill prata ensam med Jacob, Edward pyser såklart iväg och hon och Jacob börjar hångla. Vad i hela jävla helvete???

Det är såå elakt mot Jacob för han är så kär i henne. Det är SÅ elakt mot Edward som kan läsa Jacobs tankar. Fatta ångesten att veta att ens brud/dude hånglar med nån annan och man SER det framför sig bokstavligt talat. Fy fan...

Breaking dawn/Så länge vi båda andas:
Nu börjar språket bli avsevärt bättre. Man är dock mer irriterad then ever på Bellas och Edwards förhållande. Ena sidan säger "Jamen Edward har levt fett länge han vet att people do fucked up things han förlåter henne han e hundra år gammal de e ingen stor grej" medans andra sidan säger "men vafan då måste han ju fatta att det här bara är en fas för henne och att hon kommer komma över honom snart. Hon är bara fascinerad av hans sexines fattar han inte de stupied??"

Blabla - den här boken knyter dock ihop säcken lite känns de som. Bella blir också dessutom trevligare och lättare efter att hon förvandlats.

Samhället:
Det är många saker som oroar mig när man funderar på hur en bokserie som detta är så extremt populär och blir läst av såå många tonåringar världen över. Många verkar vara av åsikten att den är kvinnoförnedrande. Delvis så tvångskysser ju Jacob Bella och ja - det är faktiskt ett övergrepp to be honest, man vill bara... göra någonting elakt mot Jacob i de ögonblicket. Delvis är Edward så old fashion överbeskyddande så det ibland blir lite obehagligt. Det är alltid känsligt när män är överbeskyddande mot kvinnor, pga våra känsrollers historia. Sedan är det klart att det är obehagligt hur många unga kvinnor/tjejer verkar se Edward-karaktären som någon slags idealisk pojkvän. De e fail, han e för gammal och för överbeskyddande. Edward vill väl och plågas av sitt dåliga samvete för att han bet lite folk för typ 90 år sen eller någe - men börjar tjejer tycka att de e allmänt spännande med "farliga" killar så kommer det sluta illa för väldigt många av dom. Det är nog en av de många sorgliga bieffekterna av Twilight.

Jag tycker också att boken är mansdiskriminerande för att vara ärlig. Jag la inte så jättemycke fokus till kvinnodiskrimineringen och jag tycker fortfarande inte att den är jätteallvarlig så att säga. Bella bryter ju hela tiden mot Edwards uppmaningar till att tex. stanna inomhus och liknande, för att lättare kunna beskydda henne från monster som eh, vill äta upp henne. Sedan är hans kärlek till henne så pass stor så att han inte direkt skulle bli asarg och slå henne eller någe nu när hon bryter mot de. Så eh yeyea, blandade åsikter kring de.

Det är äckligt att läsa hur Bella manipulerar både Jacob och Edward hela tiden, och det kan också vara en trist bieffekt från böckerna. Att det på något vis känns mer accepterat och OK att hålla på att playa män sådär, ljuga och hastla för att försöka ha dom båda kvar.

Sen gillar jag inte hur Bellas sinne blir harmoniskt och skönt att följa efter att hon blivit förvandlad. Delvis för oss som inte gillar Bella, är det obehagligt att ta del av en förvandling som faktiskt handlar om att hon dör - för att sedan bli något "bättre". Tycker hela vampyrismen glorifieras så otroligt i Twilight och det är lite obehagligt. Unga människor har tillräckligt med dödslängtan gör inte vampyrer till något slags idealiskt stadie.

Twilight-vampyrerna är obehagliga av en anledning, och det är inte att dom glittar i solen och andra töntiga saker. Jag tycker de är farligt när monster/fantasyvarelser blir mer och mer lika vårat osunda mänskliga ideal. Bleka, evigt unga, extremt vackra. Hon glorifieras och jag är inte säker på om jag gillar de. Dom blir mer och mer verkliga och nära våran verklighet, och det tror jag inte att jag gillar... det är obehagligt hur beskrivningen av en twilight-vampyr går hand i hand med beskrivningen av ett onaturligt ideal. Löfterna på en anti-age-kräm och twilight-vampyrerna är för lika. Det gör mig rädd- att någonting påhittat fantasyväsen kan bli ett ideal är minst sagt oroväckande.

Hur Bella finner sin frid, sin plats i världen och sin eviga kärlek i döden och i en egentlig fruktansvärd förbannelse, är någonting som gör en väldigt vemodig. Tror detta gör samhället en stor björntjänst så att säga, och det får mig att rynka ögonbrynen...

Jag vet inte hur jag hade reagerat om jag läst serien när jag var yngre. Jag tror jag hade varit med välinställd till den, och det oroar mig som sagt. Jag är glad att jag är "vuxen" och vettig när jag läser denna, jag har redan min syn på saker och ting och jag vet vad jag tycker och tänker.

Jag kan inte hjälpa att jag också ramlar ner i ett litet "jag vill bo på Pandora med Edward"-stadie när jag läser om hur vackert och förtrollande allt verkar bli i världen när Bella blir vampyr. Som om att vara vampyr är så mycket mer, på ett positivt vis, än människa, och som att vi med våra mänskliga sinnen inte är tillräckliga för att fullt ut kunna uppleva den värld vi lever i. Där upplever man sann fantasy-känsla inom sig och det är underbart - men åter igen, väldigt farligt för omotiverade deppiga tonåringar...

Så - jag gillar och ogillar serien väldigt. Om ett tag kanske jag läser den igen, vem vet? När jag låtit frustrationen rinna av mig och om jag väljer att läsa böckerna med positiva ögon, så kan jag nog tänkas gilla dom. Hur dom påverkar unga människor kan jag dock inte komma över - men karaktärerna växer avsevärt desto mer man pratar med människor omkring sig om det. När man får andras input på hur dom ser på karaktärerna mm så har man enklare att se dom i fler dimensioner.

Hoppas dehär makes any sense for you!


London

För en gångs skull ska jag inte göra någonting speciellt idag... på hela dagen! Ska väl packa lite inför Riga antar jag, åker imorgon. Men annars tänkte jag typ bara... dricka te och spela sims eller någe. Skönt!

Tänkte skriva lite kort om Londonresan
jag och min bror gjorde. Jag gav de i studentpresent till honom, och vi åkte dit för att gå och shoppa och äta gott, kind of. Resan fyllde sitt syfte till 100%, så nu är jag fattig och lycklig tills löning

Vi var bland annat på en jättemysig asiatisk restaurant som låg precis vid London bridge, och bilderna på bron som ni ser ovan e tagna genom fönstret från där vi satt och åt. Vi satt där hela kvällen och bara åt och drack och pratade massa strunt, hur mysigt som helst! När personalen kom med kvittot hade dom kladdat "Thank you" och en smilegubbe på de - haha jättesött!

Kan rekomendera den varmt till alla som befinner sig på den sidan av London. Dim T hette restauranten och finns såklart på google!

Vi fick också varsin fortune cookie i sann asiatisk stil och på min står det "Diligence is the mother of good luck". Uppmuntrande faktiskt! Min bror fick också en jätteträffande spådom, intressant!

Det blev också såklart en hel del shopping!
Topshop och River island
var de största kedjorna där jag och min bror handlade mest. Vi köpte näst intill nya garderober, damn, tur att vi kom på planet hem med all övervikt^^

Dessa raringar är från Topshop

På natten, på väg hem från Dim T så åkte vi en sån här härlig dubbelbuss. De e så typiskt London! Bjuder på en estetisk bild från bussfärden och en annan när vi var på väg till stället där vi sov, från bussen. Yeey

Om dagarna shoppade vi som sagt mest... kläder, skor, parfymer mm. Det hände inte någonting sådär hysteriskt ovanligt utan var en lugn behaglig skön tripp, exakt vad vi hade tänkt oss! Fick dock ganska ont i fötterna av allt gående i butiker, haha, men sånt kan man ju leva med!

Saknar London lite redan faktiskt... första gången jag besökte London blev jag inte speciellt kär för att vara ärlig. Men nu älskar jag verkligen staden. Den är så... varm och välkomnande, skulle verkligen kunna tänka mig att bo där. Min själ bara sjunger när jag får omge mig med sån här brittisk engelska. Ojj va min engelska va knagglig btw. Helt vissen och min accent börjare inte klinga förens sista dagen. Gick omkring med lam karaktärslös engelska en hel dag, wo...

Man kanske skulle ta och bättra på sin engelska lite? Har ju länge funderat på att åka dit på en intensivkurs. Kanske är dags att ta tag i de eller? Bara nån vecka eller så? Får se om man hinner nu när allt med musiken (finally) kickar igång

Nu ska jag typ läsa lite... alt. spela sims. Får se. Ha de såå bra iaf!
Hoppas du får en underbar dag!


Ta hand om sig själv

God kväll onlinefolks!
Hoppas allt e bra med er... själv sitter jag och chillar ner framför minipcn i min tältsäng i flickrummet hemma hos mamma och pappa. Sover här inatt, ska upp imorgon och besöka min muskelterapeft och få en behandling. Tänkte även sola och springa lite andra ärenden.

Har tagit en lång dusch och rakat benen och smort in mig, verkligen jätteskönt. Även om jag känner mig väldigt hemma i mitt hem och jag älskar att duscha där, så kan jag inte neka till att de e något visst med golvvärmen, takduschen och bastun. På någe vis känns de redan lyxigare, nu när man inte alltid duschar så.

Försökte faktiskt ta en bild på mig via webcamen på laptopen - men de ville sig inte. Ljuset blev helt fucked mörkt, man såg mig knappt, haha^^

Godnatt!


Tjejkväll + Aquaman

En fördel med stora fönster är att de e mycke enklare att vakna tidigt när de e ljust ute... ska dock fortfarande skaffa gardiner, bah, de ser för underligt ut helt utan.

Godmorgon btw!

Igår var en härlig dag, om än lite hjärndöd! Var så utmattad efter förra veckans jobb så jag kände mig lite nollad i skallen to be honest. Ont i kroppen hade man också, haha. Åkte iaf till ett centrum som ligger nära mig, handlade en sittpuff på Åhlens och lite mat. Svårt att handla med tanke på att jag inte kommer hem förens på lördag nu, kunde inte köpa någonting som riskerade att bli dåligt. Bah!

                                               

Min outfit igår, sweet va?
Sen åkte jag hem, lämna stuffet och åkte in till stan igen. De e verkligen skönt att bo bara några minuters färdväg från Östermalmstorg-stationen, speciellt nu under sommarmånaderna då man lätt kan gå av där och vandra mot centralen via tex. NK eller Hötorget, jättemysigt

Sen på kvällen fick jag ett besök av hon jag hyr lägenheten av, och sedan tjejligan no 1^^ Vi drack te, åt sparrissoppa (ni ska bara veta hur skillad jag ÄR på att få pulversoppor att smaka Bra haha) Vi snackade massa girltalk som jag inte tänker delge här, och vi paxade också superhjältar. Vet inte riktigt varför, men jag har iaf pax på Aquaman, de e en snubbe som kan andas under vatten totaly, kan telepartera med alla vattendjur och dom lyder honom. Han e kung av någe slag, men minns inte vart. Han kan andas i land men måste va i kontakt m vatten minst en gång i timmen annars torkar han ut. HAHA - han kan få delfiner att hoppa grovt högt, därav e han cool och jag har paxat honom - så nu vet alla^^


                    

En liten bild från igår på lägenheten. Visst ser de mysigt ut?

Idag ska jag jobbajobbajobba. Känns de OK att gå upp typ 3 timmar innan du ska jobba fast du gick up typ 1 timme innan när du bodde hemma? Jaa! De e lätt värt all frihet och... tystnad! Jag verkligen älskar min lägenhet, de e så lugnt och fridfullt, på många olika vis

Däremot så måste jag verkligen ta med mig "helping hands"-krämen från Lush. Mina händer håller typ på att torka ut av all handdisk.

Neej nu måste jag städa upp här och packa med mig lite av de jag ska ha i London, åker ju imorgon, sover hemma hos mammi inatt, slutar jobba så sent...

Hoppas du får en underbar dag


Bionic

Som ni som läser min blogg förmodligen väl vet (eftersom jag tjatar om de from time to time haha) så släpper Christina Aguilera sitt nya album Bionic nu på onsdag! Igår på MTV movie awards så uppträdde hon med delar av sina låtar Bionic/Not myself tonight/Woohoo och nedan kan ni titta på framträdandet om ni önskar:



Som alltid gör Christina ett helt otroligt liveframträdande. Hennes röst är så stabil och helt underbar! Snygga outfits, tighta dansare, bra musik

Om man bortser från det ondskefulla i framträdandet så tycker jag det är fullständigt brilljant! Gillar alla låtarna jättemycke!

Bara knäpp idé med att låta snippin belysas med ett litet hjärta, eller lite sweet med? Vad tycker du? Typiskt Christina är de iaf tycker jag... och till en låt som Woohoo hade man ju knappast kunnat förvänta sig något annat, eller va säger du?


Not afraid

Ny video från Eminem...



Behöver se den här videon betydligt fler gånger för att kunna uttala mig, men at first sight så är den jäkligt snyggt gjord...

Vad tycker du?


Enjoy the silence

Damn ni ska bara veta vilket träningspass Boda Borg är, wao! Var där idag med en ungdomsgrupp, de va verkligen något extra... massa knäppa celler a la Fångarna-på-fortet-feeling, huur urkul som helst! Men ajj va onti  kroppen man har!

Hade tänkt att träna imorgon meen med tanke på mitt cirka 6 timmars långa träningspass idag såå... tror jag inte de direkt!

Sitter i lägenheten, ni åh... ni kan knappt ana hur skönt det är att bara få sitta och smånynna helt själv med en kopp te framför datorn, gå på toa med öppen dörr, ställa skorna framför spisen utan att nån bryr sig.
Freedom

MTV movie awards tonight... ska man stanna uppe och se tro? Christina ska uppträda... får se, är så slut efter Boda Borg idag... kanske går å slaggar!


Genuint trött

Wao asså jag skulle verkligen inte jobba den här helgen egetligen... är så fruktansvärt trött! Har flyttat heela dagen också. Jättefin lägenhet, men han som hade den innan misstötte den verkligen! De va så jävla äckligt så de hade kunnat vara med i rent hus-programet, blää! Men jag och mamma har städat heela dagen, flyttat möbler och ställt ut ljus, blommor mm. Vill egentligen tillbaka dit redan ikväll men ska upp och jobba heela dagen imorgon, så jag sover hos mamma och pappa för att "tjäna tid".

Orkar inte alls jobba imorgon men jaa... vi får se hur de går känner jag! På onsdag drar iaf jag och broshan till London och då ska vi bara ha de bra, äta gott och shoppa massvis

Ska bli såå skönt att komma hem från jobbet, till sig själv! På måndagen ska jag bara jobba hemmifrån, åka och handla för att fylla min kyl osv. Tänkte spendera förmiddagen i Danderyd centrum, de e de närmaste centrumet från mig, i alla fall om man åker kommunalt. Var länge sen jag var där så de ska bli kul att åka dit.

Nu ska jag bara... dega, se på film kanske. SOVA!


Äntligen

Äntligen har min käraste bästa lillebror tagit studenten! Nu är familjen befriad från skolgång på ett tag, hurraa!

Det var såå fint när dom sprang ut och han var så stilig så jag blir alldeles tårögd av lycka bara jag tänker på det, helt fantastiskt!

Vi delade precis ut presenterna från familjen här hemma, han fick bland annat ett armband, pengar och en resa till London för honom och mig! Vi åker redan nu på onsdag, det kommer bli såå roligt! Första gången bara han och jag åker utomlands utan föräldrarna, ska bli jätteskönt!



Vi ska självklart shoppa massvis!! Åker dit med tomma väskor kind of, haha. Sedan bor vi ju precis vid London bridge så man lär väl turist-besöka den. Sedan tänkte vi njuta av god mat och pubkultur, de kommer bli huur trevligt som helst, ser så mycke fram emot de!

Dehär kan vara en av de bästa presenterna jag någonsin kommit på, haha, jag står för allt förutom shoppingen, den får han betala själv^^

Har ni några bra shoppingtips eller restauranttips till mig och min bror??
Tar jättegärna emot tips!


Nu väntar vi in lite släkt och ska äta lite hemmagjord smörgårdstårta mm. Det kommer bli hur trevligt som helst tror jag! Och vilket underbart väder? Jättehärligt


Utkast: Juni 4, 2010

Förstår mig inte på vissa ibland asså... tycker det är så respektlöst att kommentera och tycka allt för mycke, om personer dom inte ens känner, aldrig ens träffat. De e hårt på någe vis... speciellt när någon med annan uppfatning och bekantskap med dessa människor är med. Jag förstår de inte heller... ofta att en bekant säger typ "jag träffade en snubbe som heter Hans i tisdags, han e så rolig" och kommentaren man fäller är i stil med "den där Hans luktar bara äckligt" eller whatever, om man inte ens har träffat personen... de e ju förolämpande mot både stackars Hans och hans bekantskap som får ta emot "skit" åt hans vägnar... wtf is that liksom??

Jag vet inte om jag hoppas att det bara är personligt och nån slags fix idee av en del att tycka tvärtemot vad jag tycker, eller om jag hoppas att det är ett mer allmänt beteende. Tycker oavsett att det är hemskt och riktigt otrevligt.

Jag menar, de e klart att när en person har ett visst yrke, tex. väldigt mediabelyst och mediaberoende, då är det klart att folk som tex. läser tidningar får en uppfattning om personen, de e ganska vanligt. Men att 1) Förlita sig på att den uppfattningen är rätt oavsett om folk som träffat personen säger sig uppleva någonting annat 2) Förolämpa personen i dess frånvaro.

Vad för typ av person gör sånt?

Avslutning

Godmorgon!
Ska snart iväg till jobbet... kommer bli en låååång dag, ska jobba ända tills halv 10 10 ikväll. Ser inte fram emot de... även om det kommer bli jättekul. Vi ska ha avslutning för våra ledarassistenter, de kommer bli hur kul som helst tror jag!

Men jag är såå trött... skulle verkligen behöva vila en dag. Men jaa... de kommer snart, hihi, kan inte skriva någonting nu meen imorgonkväll kommer jag kunna avslöja de



Bjuder på en bild från konfirmationen jag hade förra söndagen! De va hur kul som helst, verkligen hur goa fina och duktiga ungdomar som helst

Neej nu bär det av till jobbet... blööh asså- åt äggröra och bacon till frukost, skulle nog inte ha gjort de... mår jätteilla! Ska fan börja äta frukt typ... 4/5 måltider om dygnet eller någe - mår så jävla illa av mycke mat nu för tiden... (och för alla muppar, haha neeej de e såklart att jag inte är gravid, jag är näst intill nunna!)


"Strand"

Var i nya lägenheten idag... yey!
Skufade in lite saker... tyvärr var killen som hade lägenheten före mig riktigt jävla dålig på att städa, så ehh... på lördag är det stora städdagen för mig, kan inte leva med att bo sunkigt, jag avskyr de!

Nu är det i alla fall lite ombonat med blommor, ljus, handdukar mm. På lördag kommer möblerna, så då kommer allt bli klart och fint!

Nu ska jag nog bara... ta de lugnt en stund. Har tränat och duschat. Lite senare tänkte jag och några vänner ta ett glas vin vid något slags vatten. Vägrar skriva strand eftersom de bara är grus, äckel och vatten man inte kan bada i pga alger. Men jaa - de som en gång var en grusstrand vill säga!


Sällskapssjuk

... jag e inget fan av att känna mig "lonley". Främst kanske för att jag aldrig brukar göra de... jag brukar alltid trivas i min ensamhet och inte vara så... sällskapssjuk. De känns faktiskt riktigt visset att känna så... det klär mig inte. Men jag är bara inne i en sekund av... insikt om att alla verkar ha massa planer som jag inte kan delta i, och att ingen verkar fråga mig om allt roligt jag har för mig... jag vet att jag är dålig på att ta för mig i sociala sammanhang på de viset, att prata om mig själv och saker jag gjort osv. Men... det tar väl inte så lång tid att lära sig det om mig, och bara... tänka en till gång och fråga mig? Eller? Jag brukar alltid göra det med alla andra...

Sen kanske jag inte borde förvänta mig de, men jaae... de blir ju en slags bieffekt av att vara nära folk. Man börjar förvänta sig saker, inte mycke, men ändå något liksom... aah, jag kommer över de. Så fort nån frågar mig om något i mitt liv, eller jag känner att de e läge att berätta något och det känns uppskattat, så kommer de kännas bättre

Nu ska jag sova tänkte jag... jobbjobbjobb även imorgon... take me away from here, make me a superstar, så jag kan jobbajobbajobba och sova för lite med musiken

Imorgon blir säkert en mer givande dag!
Godnatt!


Stök

Massa stök på jobbet idag... har dock varit en otroligt effektiv dag med. Har klarat av massvis med saker, känns jätteskönt. Mestadels har jag gjort saker som egentligen inte ligger på mig, men jaa... med facit i hand så känns det nog ändå hyffsat skönt att "städa" efter andra, man får igen allt när man ser ungdomarnas glada ansikten och trevliga kommentarer. De betyder typ Allt i dehär jobbet

Har packat lite nu när jag kom hem... småkraffs som ska med till lägenheten för att få de lite mer hemtrevligt och mysigt. Än så länge har jag hunnit packa ner ljus, porslin, ljushållare, min Dracula-bok... Ska packa ner lite filmer också tänkte jag. Och fler böcker sen... får se lite vad som får plats och så...



Såhär ser trötta jag ut efter en lång dag fylld av möten... men wao klockan va typ 20 i 8 och de e så pass ljust, visst är det härligt hörrni??


RSS 2.0