YOU DA ONE

Vad tycker du om Rihannas senaste video?

OK...

Ok dagen blev inte riktigt lika effektiv som jag hade hoppats på. Men de e inget å hänga läpp för, har i alla fall hunnit basta ordentligt och ska snart titta på The vampire diaries!



MORNIN

God förmiddag folket, hoppas allt e bra med er!
Har en del att göra idag, men multitasking och planering är min gej så de kommer säkerligen gå galant

Ska försöka hinna med följande:
Hur ser era nyårsplaner ut? Jag ska ha några vänner över på middag, sedan beger vi oss till Mosebacke för att fira nyåret ute. Har aldrig varit ute på nyår förut men jag har goda förhoppningar

DREAM BODY

Nu har jag hittat en motivationbild för hur jag vill att min kropp ska se ut NU! (asså som jag ska ha som målbild när jag tränar) De e underbara Nicole Scherzinger från the pussycat dolls som har den fantastiska kropp:


Grrr- exakt lagom med magrutor, sjukt vältränad men ändå stretchad och kvinnlig Zumba here I come!!
Tror ni jag kommer kunna lyckas?? Jag tror de, känns till och med som att jag är på god väg!



GÅRDAGEN

Hehe pigg och vaken efter gårdagen, eller? De blev cafet, vi hade jättetrevligt även om kvällen inte riktigt blev som jag tänkt mig. De blir de inte så jätteofta så de e väl ingen katastrof, trevligt va de iaf. Fick dock jäätteont i fötterna av mina nya skor så jag blev lite gnällig mot slutet av kvällen och tog en taxi hem...
Mingelbild från finest.se. Hade med mig kameran å allt men sen glömde jag ändå bort å ta något kort^^

...ska väl försöka väcka min roomie snart kanske så vi kan gå å äta pizza, kärlek till vår nya pizzeria asså  Hoppas du hade de bra igår, oavsett vad du gjorde!


28 DEC

Ett litet kort på mig just nu. Har inte bytt om ännu, får se vad jag har på mig senare... testade webbkameran, ganska knorrig men ye duger?

Åh gillar verkligen mitt hår, de blev så bra tycker jag


KVÄLLEN?

Hmmm vad ska jag göra ikväll tro?
Har nyligen ätit en awesome pizza på en nyöppnad resturang här i midsommarkransen, verkligen supergod! De va en sån här kvalitets-pizza man inte blir tung i magen av, mums

Snart kommer en kompis över, vi ska nog ut och ta ett glas vin eller något, får se vart de bär, något loungeställe eller cafet maybe?

GOD GÄRNING

En bekant till mig som jag träffat via facebook-seminarierna jag gått på via mitt jobb pysslar också med en facebook-sida som heter God gärning. Det är en sida som har till syfte att uppmuntra människor att göra goda gärningar och att sprida lite glädje och värme. Han har massamassa olika klipp med citat med människor som säger något om detta. God gärnings facebook-sida kommer du till genom att klicka på länken här!

Tidigare i höstas var jag med och spelade in lite citat om kärlek och godhet och de ligger nu på youtube. Jag länkar nåra de små klippen där jag är med som finns upplagda nedan:


Lite töntigt kanske vissa tycker? De e ju förvisso lite amerikanskt cheesy, men jag gillar de Sen behövde jag definitivt börja jobba på min youtube-ångest, de håller ju inte när man e artist right?^^

FOKUS


VICTORIA SECRET

Nu e de äntligen dags för Victoria secret fashion show att visas på 3an, yeey har längtat 

EN BILD FRÅN IGÅR

Igårkväll var jag med kompisar, vi tog ett glas vin tillsammans och snackade massa. Hade en väldigt trevlig kväll, men i vanlig ordning så lämnade jag sällskapet först (jag är sån segis^^) En bild från gårdagen:
Åh tycker jag e så fin i mitt nya hår, hihi

PACKARD BELL EASYNOTE TS

Justee... vet ni vad?
Igår när jag och mamma var på Elgiganten så köpte jag en ny dator!!

De va verkligen sjuukt mycke folk där, galen rea! De blev en Packard bell easynote TS med Photoshop elements  Har inte hunnit testa den fullt ut ännu men hittils e jag väldigt nöjd. Håller fortfarande på å lär mig elements, men de e kul. Har dock inte samma typsnitt som jag brukar så möö måste hitta något nytt att ha här till bloggen när jag skriver till bilder osv...
Ska köpa Logic studio snarast med, och en midiklaviatur, så jag kan börja skapa musik! Har aldrig gjort de förut, jag skriver ju texter men jag har inte tidigare testat att göra allt, men jag tror att jag kommer gilla de, jag har goda förhoppningar, vi får se hur de går! Om några veckor då jag hunnit lära känna packard bättre kommer jag med en rapport ok?


SEEG

Åååh jag är jääätteseg idag! Va inte ens vaken speciellt sent igår, men ändå känner jag mig helseg och har näästan huvudvärk... juicy water räddar mig Min roomie tog hem några av dessa för nån dag sen, de e sjukt goda och smakar citronlemonad kind of. Mmm!
Känner att jag verkligen behöver ta tag i städning här hemma... diska, damsuga osv... de e väl bara att sätta igång antar jag, och sluta sitta här å sega^^

Skriver mer senare


LÖSHÅRET

Ni såg kanske på bilderna från gårdagen hur mitt löshår ser ut. Postar en bild till här på hur de blev, snyggt va?? Blixten slog lite konstigt dock så de ser ut som en större färgskillnad än vad de e... i verkligheten ser man ingen direkt skillnad på färgerna på mitt löshår och mitt riktiga... löshåret har dock mer gult i sig så blixten uppfattade väl den skillnaden bättre än vad mänskliga ögat gör^^

Jag tycker de blev jättebra inklippt - på bilden är håret dessutom helt ostylat. TACK EMMA 



ELGIGANTEN

God morgon,
skulle gärna skriva mer om min dag igår, mina julklappar osv - men det hinns inte med just nu eftersom jag ska susa till Elgiganten mellandagsrea!!

... får skriva mer senare, förhoppningsvis från min nya dator, wööö!

GÅVOR

Nu när klapparna är öppnade kan jag äntligen avslöja för er här på bloggen vad jag gav min familj i år!
Till min lillebror gav jag en laddningsstation till hans ps3-kontroller. Jag visste att han hade önskat sig de
Till min pappa gav jag en dvd med eld på... tro det eller ej men han har pratat om denna väldigt länge nu. Det är alltså en dvd som gör tvn till en "eldstad", med ljud... utan värme dock. Haha - stämningsfullt tänker vissa. "Vi har en öppen spis på nedre våningen" tänker jag. Anyway, god jul!
Till min mamma gav jag dels ett usb-minne som ser ut som en nyckelpiga, dels lite exlusivare chokladpraliner, hon älskar mörk choklad!
Nu sitter övrig familj och tittar på tv, jag och mamma ska snart köra hem min morfar till sig. Skriver mer senare eller imorgon. Då ska jag upp tidigt och susa till Elgiganten och kolla in mellandagsrean, mamma ska köpa en ny tv om vi hittar någon prisvärd!

Hoppas du haft en fantastisk dag, oavsett vad du valt att göra!


LEGGAD

Skulle köpa med mig lite supergod hjortronglögg till min familj från Hemköp igår, i kassan blev jag frågad om legg... (?)
HAHA - i höst fyller jag 25 så det är väl snart dags för mig att börja ta de som en komplimang när folk tycker jag ser yngre ut, eller?? Men seriöst, ser jag ut som 17? Hemköp... va typ 2% i glöggen, haha^^
Mmm - du har väl testat denna fantastiska hjortronglögg??



BABY JESUS

... idag är det Jesus b-day, yeey Tänkte ta tillfället i akt att dela med mig av några kända citat från födelsedagsbarnet (alla hämtade från Bergspredikan). Julen idag innehåller ju förhållande vis lite fokus på Jesus (vilket dom flesta verkar nöjda med iof, så inte mig emot) men eftersom jag ändå valt den livsfilosofin så vill jag skriva något Jesus-like... HAPPY B-DAY!

ÄLSKA ERA FIENDER (Matt 5:43-48)
"Ni har hört att det blev sagt: Du skall älska din nästa och hata din fiende. Men jag säger er: älska era fiender och be för dem som förföljer er; då blir ni er himmelske faders söner. Ty han låter sin sol gå upp över onda och goda och låter det regna över rättfärdiga och orättfärdiga. Om ni älskar dem som älskar er, skall ni då ha lön för det? Gör inte tullindrivarna likadant? Och om ni hälsar vänligt på era bröder och bara på dem, gör ni då något märkvärdigt? Gör inte hedningarna likadant? Var fullkomliga, så som er fader i himlen är fullkomlig"
Dvs, enligt mig: Ta inte credds för att ni e snälla bara mot dom ni gillar. Konsten är att visa respekt och kärlek till dom du inte gillar. Dessutom är hat, vrede och bitterhet inte främjande för kärleken eller personlig utveckling, och gör dig inte någon lycka. Låt de vara så långt det bara går, du mår bättre om du släpper taget om hatet.
SKATTER I HIMLEN (Matt 6:19-21)

Samla inte skatter här på jorden, där mal och mask förstör och tjuvar bryter sig in och stjäl. Samla skatter i himlen, där varken mal eller mask förstör och inga tjuvar bryter sig in och stjäl. Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara.

Dvs, enligt mig: Himmelriket är en plats inom dig, bli inte besatt av materiella ting, saker, social eller ekonomisk status. Glöm inte att den riktiga, långvariga sanna genuina lyckan finner du inom dig själv och hos andra människor.

KROPPENS LAMPA ÄR ÖGAT (Matt 6:22-23)
"Kroppens lampa är ögat. Om ditt öga är ogrumlat får hela din kropp ljus, men om ditt öga är fördärvat blir det mörkt i hela din kropp. Om nu ljuset inom dig är mörker, hur djupt blir då inte mörkret"

Dvs, enligt mig: Du väljer med vilka ögon du vill se världen, om du vill möta den med kärlek eller hat, misstänksamhet, bitterhet eller glädje och nyfikenhet. Om du väljer att lägga fokus på bitterhet och hat kommer du avskärma dig själv från lycka och glädje.

GÖR ER INGA BEKYMMER (Matt 6:25-34)
"Därför säger jag er: bekymra er inte för mat och dryck att leva av eller för kläder att sätta på kroppen. Är inte livet mer än födan och kroppen mer än kläderna? Se på himlens fåglar, de sår inte, skördar inte och samlar inte i lador, men er himmelske fader föder dem. Är inte ni värda mycket mer än de? Vem av er kan med sina bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd? Och varför bekymrar ni er för kläder? Se på ängens liljor, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. Men jag säger er: inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem. Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset på ängen, som i dag finns till och i morgon stoppas i ugnen, skall han då inte ha kläder åt er, ni trossvaga? Gör er därför inga bekymmer, fråga inte: Vad skall vi äta? Vad skall vi dricka? Vad skall vi ta på oss? Allt sådant jagar hedningarna efter. Men er himmelske fader vet att ni behöver allt detta. Sök först hans rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också. Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga"

Dvs, enligt mig: Lita på att Gud vet vad du behöver och vill ha, och han vill ge dig allt, du förtjänar allt. Var lugn och vila i det - våga ha höga förväntningar på ditt liv och våga dröm! Det logiska är att du förtjänar allt. Var ödmjuk

DÖM INTE (Matt 7:1-2)
"Döm inte, så blir ni inte dömda. Ty med den dom som ni dömer med skall ni dömas, och med det mått som ni mäter med skall det mätas upp åt er"
Dvs, enligt mig: Är du missunnsam, avundsjuk, cynisk, så föder du de hos andra människor, och har förmodligen en föreställning om att alla andra tänker liknande negativa saker om dig... = du avskärmar dig från gemenskap och kärlek = no good...

BE SÅ SKALL DU FÅ (Matt: 7:7-8)
"Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. Ty den som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas"

Dvs, enligt mig: Du kan få allt i livet, ingenting är för mycket eller för stort. Var rättfärdigad, ödmjuk och tacksam så är ingenting omöjligt. DU ber inte förjäves

MATT 7:13-14
"Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går in genom den. Men den port är trång och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den"

Dvs, enligt mig: Det är lätt att idag hamna på villovägar och "luras av" vad "alla andra" människor vill och strävar efter. Vissa jobb med hög status, vissa kläder, trender, ett visst utseende. Det är lätt att glömma bort sitt inre och att ta hand om sin själ. Det är svårt att våga lyssna till sig själv och älska sig själv oavsett om du blir retad, hatad eller ensam på grund av det... men håll ut, det kommer leda dig till det verkliga livet och du kommer vara lycklig

Bergspredikan är otroligt känd, så även om ni inte gives a crap about mr J så har ni i alla fall tjänat lite allmänbildning om ni läste ända hit. Det jag skrev som kommentar till citaten är ju inte på något vis en allmän åsikt från Svenska kyrkan eller liknande. Tro är inviduellt och jag ville delge en liten bit av min för att jag upplever att många som läser texterna till en början kan ha svårt att ta sig ann det här med tolkning. Ni behöver inte hålla med mig i hur jag tänker, men de gav er i alla fall något att tycka till om...

Ha en fortsatt trevlig julafton, oavsett hur ni väljer att fira den eller icke-fira den

HAVE URSELF A MERRY LITTLE XMAS

Jag tycker över lag väldigt mycket om julmusik, och jag kan omöjligt välja någon favorit. Men i topp 5 finns nog denna låt allt med. Have yourself a merry little christmas tycker jag är en fantastiskt vacker jullåt. Det jag tror gör att jag är extra förtjust i den är att den handlar om att julen är en tid för gemenskap och kärlek, samtidigt som man själv kan ge sig julstämning genom att rikta sina tankar mot minnen och drömmar av goda ting. Din jul är inte beroende av andra människor, du kan ha en egen liten jul just nu för dig själv... det är fint. Det händer att jag heta sommardagar går ner i vår svala källare och lyssnar på den, för att den är så vacker, och för att jag älskar julen så mycke...
Här framförs den av Christina Aguilera och Brian Mcnight - fantastiskt framträdande för alla oss som gillar krämig pop 


GOD JUL

Åh julafton, va underbart!
Dagen har börjat väldigt bra för min del - snart ska jag och mamma iväg till gravarna och tända ljus och hälsa på våra släktingar som inte längre lever här med oss, det brukar alltid vara så fint på kyrkogårdar på julen 

Paketen ser så fina ut under granen, hoppas min familj blir glada över det jag gett dom 

NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS

GOD JUL allesammans, klockan är över midnatt och det är officiellt julafton nu  Jag och mamma såg precis Nightmare before christmas tillsammans, en fin jultradition. En av mina favoritjulfilmer, är ju ett fan av Tim Burton.
Nu är de julgodis, julmusik och julmys för hela slanten! Men först ska jag såklart gå å sova... skriver nog lite imorgon, tror vi kommer få en avslappnad skön jul... annars lägger jag upp bilder osv senare...

OM JAG VORE EN VAMPYR...

För någon vecka sen diskuterade jag och nåra vänner hur vi skulle va om vi blev vampyrer..weird, jag vet, men för mycke vampyr-serier, what to say? De handlar ju såklart väldigt mycket om vilken serie/film/myt man går efter. Vi diskuterade lite fram och tillbaka och jag sa att jag nog skulle vara en god veggie-vampyr som mesar omkring och äter kaniner. Att jag inte skulle vilja äta människor och försöka bevara min själ och mitt samvete (om man får den möjligheten dvs... som tex. i TVD)

... sen kom jag till den fasansfulla insikten att jag nu i mitt mänskliga liv aldrig begränsar mig och allt som oftast ger mig själv allt jag vill ha och önskar och köper gärna ett par nya skor även fast jag dagen innan konstaterat att jag börjar få snålt om pengar. Jag unnar mig alltid och är alltid säker på att allt löser sig ändå, jag mår ju bra right? Förmodligen skulle jag bli en hemsk vampyr, med tanke på min dåliga återhållsamhet och min svaghet för all typ av njutning - jag skulle mumsa på people all day long... elleeer?? Jag tror helhjärtat på mind over body när det verrrkligen är något man tror på. Frågan e bara vad jag skulle tro på om världen vändes upp och ner till en fantasy-värld. Creepy... låt oss innerligt hoppas att vi aldrig får svar på den frågan!

Sedan kom jag också fram till att om jag skulle vara en Twilight-vampyr där personerna kan ta med sig något av sin mänskliga personlighet/fallenhet/färdighet och utveckla som superkraft som vampyr - skulle jag definitivt kunna utöva tvång/glammer people. Mohahaha

22 DEC

Heej!
Hoppas allt e bra med er

Tänkte snart gå ut på stan, tänkte nog besöka Odenplan och sätta mig på något fik å läsa lite... wasastan/kungsholmen är nog min favoritdel av Stockholm, och ändå spenderar jag inte så mycke tid där längre nu när jag bor på södra sidan... brukade träna där, gick i skolan där, och jag vill bo där, i framtiden då jag blivit rik och kan köpa en lägenhet! Dessutom nära till pendeltåget mot Bålsta och på den linjen bor många av mina vänner och min familj

Underbara Emma som jag bor med flätade i mitt löshår imorshe när hon kommit hem från jobbet, de blev väldigt fint men just nu är de inte inklippt så de ser fortfarande lite poo ut när jag har de utsläppt... får gå med fläta idag? Brukar sällan ha de men de funkar...
De får lov att duga! Visst e jag gullig på sista bilden där de ser ut som att jag har ganska lång panna?? Egentligen ganska retig oestetisk bild, men jag tyckte jag såg så söt ut så jag ville publicera den ändå, palla va gorgeous hela tiden?^^

Ska också träffa en vän till mig som inte varit i Stockholm på heeela hösten(!!) on är hemma nu över jul och nyår och det ska bli sååå kul att få spendera lite tid med henne


MORNING!

God morgon allesammans!
Ska snart strutta iväg till jobbet, sista dagen idag innan jul-semester!! Har inte riktigt hunnit allt jag hade velat, men tid finns ju alltid, så jag kan ta det nån annan gång.
Sen ska jag hem och fixa mitt hår, hoppas verkligen att det blir så snyggt som jag föreställer mig det, men de tror jag verkligen 

Nej nu måste jag vidare... skriver mer senare!



EN JULSAGA

God kväll alla!
Säg precis En julsaga tillsammans med min mamma. Det är en jultradition för oss precis som för många. Jag älskar berättelsen av Charles Dickens som fyller ens hjärta med kärlek och verkligen kickar igång julstämningen!
När jag var på stan idag spelade dom julmusik i alla affärerna med, åh nu börjar verkligen julstämningen infinna sig hos mig... ser fram emot julen! Du har väl sett filmen?



20 DEC

God morgon!
Sitter i min morgonrock och äter piroger från Beirut cafe och dricker te, kan morgonen bli bättre?? Jag är ledig idag men tänkte ändå bege mig ut på stan snart och strosa omkring. Vad tycker du om snön som (äntligen) kommit? Själv tycker jag de  e lite jobbigt med slasket, blir så blöt om fötterna varje gång jag går ut, men de e fint att titta på och jag hoppas de håller sig över julafton...

Ska bland annat ut på lite julklappsshoppning... i sista stund! Har du köpt alla dina julklappar??


NYÅRSKLÄDER?

På nyår är det nu bestämt att jag ska vara med några vänner och kompisar, vi ska äta middag hos mig först för att sedan bege oss mot slussen och fira tolvslaget där. Sedan tänkte vi gå vidare till nån pub, bar, lounge, club - vart har vi inte bestämt ännu. Klickade omkring lite på nätet för att leta efter en outfit, alternativt inspiration till en outfit. Har ju ganska många klänningar, som jag kind of aldrig använder... så jag ska nog ta någon av dom, men sen hittade jag den här;
Jag e helt klyven - är den taky eller är den nice?? Jag tänkte isåfall ha den med en knäppt kavaj över... den kan bli sjukt snygg på mig, eller så blir de billigt med blinget vid bysten?? Nu har ju modellen lite annorlunda kroppsform än vad jag har, men om ni försöker föreställa er - tror ni de skulle kunna bli bra?? Hittade den på havetohave.se. Ska kolla upp retur/öppet köp alternativen och kanske ta och beställa hem den och testa? Samtidigt som en liten röst inom mig viskar att jag har flera klänningar jag nästan aldrig använt...

Vad ska du göra på nyår, har du några planer än?




ATT VÄNDA ANDRA KINDEN TILL

Ville ta några minuter till att reflektera och skriva lite om att vända andra kinden till, to be the bigger person, och att välja sina strider...
I helgen hade jag avslutning med en av mina ungdomsgrupper. Vi åkte iväg till Boda borg på äventyr. På samma plats fanns ett annat gäng ungdomar som på olika vis sökte bråk med mina ungdomar. Gång på gång visade mina ungdomar att dom hajjat budet och backade pedagogiskt och moget ifrån stridigheterna och ingenting mer hände än upprepade försök av den andra gruppen att trigga mina ungdomar. Vilken inspiration!

Jag är så otroligt stolt över dom... och det fick mig att fundera. När jag var yngre, tonåring, tog jag varje strid som tenderade och något av det viktigaste i mitt liv just då var att stand my ground och visa att ingen fick trampa på mig. Jag sökte inte bråk eller var stökig på något vis, men om jag hade varit yngre och upplevt samma situation som mina ungdomar gjorde i helgen skulle nog utgången blivit väldigt annorlunda...

Och det är viktigt, det här med att stå upp för sig själv och att alla liksom ska respektera en. Nu som äldre har jag insett det sanna värdet i att göra exakt detta, fast fortfarande behålla sin ödmjukhet och inneboende kärlek. Vi pratade lite senare om varför dom här andra ungdomarna betedde sig som dom gjorde och attakerade människor som inte gjort något och som dom inte känner, och utan egentlig vidare diskussion kom vi fram till att det nog inte handlade om oss alls egentligen, utan att det hade med deras självsyn, syn på livet och tidigare erfarenheter som gjorde att dom betedde sig som dom gjorde.

Jag blev så otroligt stolt och varm i hjärtat av att få höra hur mina ungdomar hade resonerat och reagerat i stunderna då jag inte var där, och hur obittra och okränkta dom var trots de andra ungdomarnas påhopp. Att kunna behålla sitt lugn i situationer då en annan människa försöker kränka ens värde, och att veta att detta inte är sant och att man faktiskt inte ens behöver försvara detta, utan bara kan veta inom sig att den här stiden är ovärd då man själv egentligen inte har speciellt mycket med den att göra, mer än att man råkade vara vid ett ställe vid en oturlig tidpunkt. Man måste ha väldigt mycket kärlek och förstånd i sitt hjärta för att kunna vända andra kinden till på det viset dom gjorde - det är en sann inspiration 
Mina ungdomar sticked together och hjälpte och backade upp varandra och tog sig ur småobehagliga sitautioner på ett ultimat fredligt sätt utan att komprimissa med sig själva, sitt okränkbara värde eller sitt ego. Wao!

SVENSKA HJÄLTAR

Åååh... har precis tittat klart på Svenska hjältar-galan... vet knappt vad jag ska skriva. En sån otrolig inspiration - wao vilka människor!!

Om du vill titta på galan länkar jag den här!

De e dags för mig att sova nu... men wao, mitt hjärtchakra e helöppet just nu. I framtiden när jag blir artist ska jag göra allt för att alltid ställa upp och finnas till hands och stötta och inspirera alla som vill bidra till att göra detta till ett lite varmare vänligare plats att leva på 


GOTT SNACKS

Jag har precis gjort ett (enligt mig) jättegott snacks till mig och min familj. De e jätteenkelt att göra och blir verkligen supergott. Jag vet inte vad dom heter, men vi kan väl kort och gott kalla de för getost-och-honung-snacks, eller någe sånt?
Man köper något litet snacksbröd med neutral smak, honung (jag föredrar denna ekologiska kravmärkta blomsterhonung, men alla har ju sina favoriter...)
Ta sedan chevreost, getost. Lägg ut "bröden", ta en klick honung, lägg på osten. Osten limmas fast av honungen så den inte åker av. Smaka dig fram till hur mycket honung och hur mycket ost du vill ha. Jag brukar ta så att ca halva "kexet" är täckt av honung/alt ett tunnt lager över hela. Dom ser inte så mycke ut för världen men dom är verkligen supergoda:

MAT OCH BAK

Glad 4 advent allesammans!
Äntligen börjar julstämningen infinna sig i mitt hjärta. De har varit en liten seg adventstid för mig och har inte haft sådär jättestarka julkänslor hittils... men idag ska det julbakas hemma hos mamma och fixas! Jag har precis gjort lite soppa till familjen, och hittade dessutom en jättebra kokosnöt när jag var och handlade! Har letat länge nu efter en awesome kokosnöt som jag haft cravings på - och äntligen har jag hittat den! Drack precis kokosjuicen, mm, och tänkte snart gå ut i garaget och knäcka den... gillar du kokosnöt?? Tycker de e så härligt att tugga på, de krasar liksom på ett speciellt sätt, de e inte alls samma sak som med kokosflingor...
Nu sitter jag och relaxar med en kopp te framför datorn. Snart ska jag baka finska julstjärnor och knäck - sen ska jag nog slå mig ner vid datorn igen och kolla på Svenska hjältar-galan som jag tyvärr missade...

BODA BORG

Haha dagen har varit underbar!
Var som tidigare skrivet på Boda borg med en av mina ungdomsgrupper - vi hade superkul! Dessvärre e jag helt mör i kroppen nu och har träningsvärk/allmänt ont i armarna, magen osv. Men yee de va awesomefun!

Tog inga kort dessvärre... hade kameran med mig å allt, men glömde bara bort de när vi sprang omkring så mycke... nu ska jag sitta här vid datorn så länge jag orkar, vilket nog ioförsig inte blir så länge... börjar inte förens 11 imorgon så yee... kan sova lite 

TRÖTT

Mööh... jag är superseg å trött, men nu ska jag iväg till Boda borg och ha en awesome time! Musikalen igår var jättebra tycker jag! Galen och kul, precis som jag förväntat mig :)

Skriver mer sen ikväll då hjärnan kommit igång... vet att det egentligen inte är supertidigt men jag har haft tufft schema i veckan och de börjar kännas på orken...



SPAMALOT

Hej ppl!
Nu är jag snart på väg in till stan med min familj. Vi ska gå och äta asiatiskt tillsammans och sedan titta på Spamalot. Vi gillar Monte pyton-humor och jag är säker på att vi kommer få en trevlig kväll tillsammans.
Imorgon bär det av till Boda borg med KU-avslutning. Har laddat med mjukisdress, de kommer bli awesome!

GE EN GET


Ni har kanske sett reklam på tex. tunnelbanan om att man kan ge en get till en familj i Zambia. Getter ger näringsrik mjölk och kan säljas på marknaden eller avlas med så det kan bli fler getter (=sälja massa getter alt. massa mjölk!) Var inne på deras hemsida som ni kan hitta genom att klicka här! och hittade massa bra kreativa gåvor till lite olika priser. Är inte detta bara heelt fantastiskt??


MIN UNDERBARA DAG

Åh när jag var tvungen att gå upp vid klockan 6 imorshe efter gårdagens fantastiska men sena fadderavslutning på jobbet kände jag i märg och ben att detta nog inte skulle bli en så bra dag. Massa jobb och sen personalavslutning på kvällen som jag inte alls kände mig så insatt i som jag någonstans kände att jag borde...
Lyckligtvis hade jag fel!

Dagen började med att jag hade julspel för årskurs två. Födde Jesusbarnet hela 5 gånger - inte illa om jag får säga de själv... barnen var underbara och supergulliga och snälla. Hjälpte Maria och Josef att ta sig till Bethlehem och sjöng jättefint för de nyfödda lilla barnet i krubban!
Tillbaka på Kyrkcentrum fick jag äran att sitta med torsdagsrockarna som hade sin julavslutning. De e några som brukar komma och rocka hos oss på torsdagar (jag brukar inte ha den gruppen så jag känner inte dom så väl...) Hon som leder den gruppen kom fram till mig vid fikat och berättade att nåra av dom hade undrat vem jag var för de tyckte jag såg så fin ut (naww!! ) så hade hon berättat för dom att jag är med i Eric Saades musikvideo till Popular (dom looooove Eric Saade tydligen!) så hade dom blivit helt "aaaw coool". Helt underbara människor!
Tycker de e så fantastiskt att lilla jag kunde bli en kvalitetshöjare i deras vardag pga en 4 sek screentime i en musikvideo. Även om jag berättar för alla som frågar mig stuff om de att jag inte känner Eric alls, så får jag då och då höra hur mycke han och hans musik verkar göra i folks liv. Det gör mig så himla varm i hjärtat och jag blir lycklig bara av att tänka på hur musik kan påverka människors liv  De va nog min bästa fika på hela hösten!

Sen bar det av till personalavslutning och kvällen blev över förväntan måste jag säga. Jag hade tänkt gå tidigast men blev sist kvar. Dom hade en härlig flygel där och jag och en av musikerna blev ett spontant "husband" och stod och sjöng vid den nästan halva kvällen! Har inga bilder därifrån men de kommer kanske senare...

Nu måste jag verrrkligen gå å sova - ska upp imorgon igen och föda Jesusbarnet 4 gånger. Sen på kvällen ska jag och min familj på middag och teater inne i stan. Skriver mer om de senare...

KATHERINE HEIGL

Jag tycker de e jätteroligt när folk säger att jag är lik nån/påminner om någon på något vis. Jag måste genast in på google och kolla själv ifall jag kan hitta några likheter eller inte! Den senaste personen jag hörde att jag var lik var faktiskt en som kommenterade här på bloggen. Han tyckte att jag på mina senaste bilder varit lite lik skådespelerskan Katherine Heigl, som bland annat spelar i Grey's Anatomy.

Jag tror jag håller med lite, eller vad säger ni? Blek blondin med makanta ögon. Hon e ju i alla fall ursnygg och de e alltid extra kul när folk säger att man påminner om eller liknar någon jag tycker ser bra ut


SPRUNGIT HELA DAGEN

Jag har sprungit jättemycke idag - bara för att jag kan! De va ett tag sen jag hade såhär bra kondition som jag har nu, och idag har jag promenerat sträckor jag annars brukar åka buss, och sprungit omotiverade bitar bara för att jag kan utatn att bli vare sig anfådd eller svettig. De äger att ha bra kondis!!

De e zumbans förtjänst! Tränade på expert 20 min nyss och blev knappt svettig... damn va bra jag känner mig!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen bums i säng tror jag. Jobbar sent imorgon med och tänkte ändå gå upp i hyffsad tid... hoppas du haft en underbar dag


WORK WORK

Nu drar jag till  jobbet! Ska bli en kul jobbdag idag med avslutning för en av grupperna... vi ska titta på film och äta mat, alltid en hit right?

Kör chill look idagg med glasögonen och uppsatt hår. Mysskor också, yuuup!
Glad Lucia btw! (eller vad man nu säger...)


MAKARONER

Jag har kokat makaroner för första gången - ville skriva de för jag känner mig ganska tung i köket... igår när jag kom hem efter jobbet var jag så sjukt sugen på makaroner och bacongojs som jag fått av en kompis till mig. Hade allt stuffie hemma så jag gjorde storkok med makaroner och bacongojs - de blev helt perfekt! Lär mig mer och mer mat every day tänk i framtiden kanske jag kommer va värsta kocken??

Ok kanske inte ska överdriva men ye takeoutfood är snart ett minne blott haha


JAG ÄR ETT SNYGGO

För nån helg sen när jag skulle ut tog jag massa egopics som jag hittade i kameran nu när jag pluggade in den - va tvungen å visa er för jag tycker jag blev så bra på bilderna! Jag blir lite "wao va snygg jag eee" när jag ser dom, haha, got a big ego 

Varje gång jag ser bilder på mig när jag har rött läppstift tänker jag alltid att jag borde ha de oftare... eller va tycker du? Vilket e bäst, bleka eller röda läppar?



LÖSHÅR

Jag har beställt lite löshår - jag hade nämligen tänkt få jättelångt hår! Tror de kommer va jättefint... lite jobbigt, men väldigt fint! Så jag tänker att jag har de tills efter nyår i alla fall, får se hur länge jag orkar. Har tänkt att det ska vara ner till svanken ungefär... vad tror ni om de, kommer de passa??

Hoppas du får en underbar dag, nu ska jag snart iväg till jobbet...


HELGEN

Heej!
Vilken härlig helg jag har haft! Igår kom två vänner över och vi drack lite vin och snacka massa - hur urhärligt som helst! Idag har jag haft en segdag och sov väldigt länge. Sen åkte jag iväg till Enköping för att va med en kompis och min brosha, vi lagade mat (läs: min kompis laga mat som vi alla sen åt^^) och kollade på Karatefylla - ett helt stört program som va askul! Tyckte jag i alla fall nu när jag e såhär söndagsseg, haha^^

Nu e jag hemma hos min mamma och chillar... ska snart ner och basta tänkte jag innan jag går å lägger mig. Juste här e lite bilder på mig från igår då jag hade den här "munken" i håret så jag kan göra en jättefin hårbulle!

Fiiint vaa?
Jag tycker de börjar märkas att jag tränat massa zumba med, äter mycke bättre och har fått tillbaka lite fyllighet i mitt ansikte, samtidigt som min mage verkligen börjar bli vältränad och jag orkar såå mycke mer! Har fått väldigt bra kondis - å de e så härligt att känna sig vältränad! Orkar mycke mer, har bättre hy osv! Jag mår verkligen mycke bättre mentalt när jag är fysiskt aktiv...

Nu ska jag basta, hoppas ni haft en fantastisk helg!


SOS BARNBYAR


Detta skriver SOS-barnbyar på sin hemsida:
Alla barn har rätt till en trygg uppväxt med kärleksfulla vuxna omkring sig. Därför hjälper vi hundratusentals barn varje år att få växa upp i en familj.


SOS Barnbyar står på barnens sida. I över sextio år har vi sett det som vår uppgift att hjälpa de allra mest utsatta barnen. Idag driver vi barnbyar i 133 länder där föräldralösa eller övergivna barn kan få ett nytt hem.

Vi arbetar också förebyggande
, för att barn ska slippa bli föräldralösa.
Genom sociala center i anslutning till barnbyarna kan vi hjälpa barn vars familjer har det svårt att få stanna kvar hos sin biologiska mamma och pappa. Det kan handla om att ge ett mikrolån så att familjen kan lyfta sig ur fattigdom, eller att ge bidrag till mediciner och sjukvård.

Oavsett om vi hjälper föräldralösa barn att få ett nytt hem, eller stöttar utsatta barn och deras familjer
, så är ledstjärnan i vårt arbete att alla barn ska få växa upp i en familj. Och varje år hjälper vi hundratusentals barn att få en trygg barndom med en mamma eller pappa att krama och syskon att leka med.


Om du vill ge en gåva oc stötta detta kan du göra det via din mobil!


WHO YOU ARE

Tungt...



10 DEC

Heej!
Har sovit jättelänge idag, superskönt faktiskt!

Ska snart iväg och handla tänkte jag... mest mat alltså, jag ska försöka ge mig själv köpstopp, efter skorna och löshåret jag beställde igår... eller just har en julklapp kvar som ska inhandlas!

Men i övriigt får de va köpstopp... har ju tänkt köpa en redig laptop i mellandagarna så jag ska försöka hålla i mina slantar! Såhär ser jag ut just nu iaf, försökte ta en bra bild via min webcam  men den tyckte de va för mörkt i köket... yeye

Chillar med min mjuka baseball-tröja, eller va de nu kallas. De e så mysiga tycker jag (: ajja nu iväg till stan, senare: spela wii och få besök av två vänner!


SKOOOR

Kolla vilka supersnygga skor jag nyss budade hem på tradera!
Lycka! Finns nästan aldrig min storlek i butiker så blev väldigt glad när jag hittade dom...
Nu ska jag träna zumba, se ya 

MUSIK

MUSIK
De va länge sen jag gav er en update på musikfronten - det betyder inte att det inte händer något, men det är en del hemlighetsmakeri i musik och jag kan inte låta er tjuvlyssna på låtar som inte är hundra klara och inga deals e gjorda på när och hur de ska publiceras osv osv. Som ni vet var jag i Oslo för ett tag sen och spelade in lite musik. Den och mer är på gång, men tyvärr kan jag inte skriva om det här...
Men jag känner mig lycklig och hoppfull inför min musikframtid, den känns ljus! Efter slit och knåp börjar jag tillsammans med Stefan som jag gör musik med just nu närma oss fantastisk musik, precis sån jag känner för att göra för stunden!
En annan sak jag kan berätta är att jag också har funderat på att jobba lite mer inom media, kanske bakom kameran, på olika projekt som jag känner att kommer ge mig mycke energi och brancherfarenhet. Jag har också planer på att själv börja göra musik, och tänker om ekonomin tillåter införskaffa lite program, keyboard som funkar bra tillsammans med min nya dator jag också tänker köpa. Mick har jag redan. Jag skriver ju mina egna texter, men jag känner att detta är en bra tid i mitt liv då jag känner mig nyfiken på att börja skapa musiken från grunden i datorn. Vi får se hur det går, men jag känner mig nyfiken och förväntansfull inför det och det är en bra start
De va länge sen jag gav er en update på musikfronten - det betyder inte att det inte händer något, men det är en del hemlighetsmakeri i musik och jag kan inte låta er tjuvlyssna på låtar som inte är hundra klara och inga deals e gjorda på när och hur de ska publiceras osv osv. Som ni vet var jag i Oslo för ett tag sen och spelade in lite musik. Den och mer är på gång, men tyvärr kan jag inte skriva om det här...

Men jag känner mig lycklig och hoppfull inför min musikframtid, den känns ljus! Efter slit och knåp börjar jag tillsammans med Stefan, som jag gör musik med just nu, närma oss fantastisk musik, precis sån jag känner för att göra för stunden!

En annan sak jag kan berätta är att jag också har funderat på att jobba lite mer inom media, kanske bakom kameran, på olika projekt som jag känner att kommer ge mig mycke energi och brancherfarenhet. Jag har också planer på att själv börja göra musik, och tänker om ekonomin tillåter införskaffa lite program, keyboard som funkar bra tillsammans med min nya dator jag också tänker köpa. Mick har jag redan. Jag skriver ju mina egna texter, men jag känner att detta är en bra tid i mitt liv då jag känner mig nyfiken på att börja skapa musiken från grunden i datorn. Vi får se hur det går, men jag känner mig nyfiken och förväntansfull inför det och det är en bra start 



GOD MORGON

Åh jag som hade tänkt skriva massa igår... så fanns det inget internet här hos mamma! Min brosha sa att de har något att göra med något skåp som e skumt när de e kallt... nån skulle komma å kolla på de senare idag. Nu e det i alla fall tillbaka!

Jag är på väg till jobbet - och har gjort en jättefin frisyr! Måste komma ihåg att ta kort på den och lägga upp bild senare. Hoppas ni får en bra dag! ...och juste, de va jääätteskönt på muskelbehandlingen, min nacke e heelt... i behov av mycke massage, helt klart!



MASSAGE



SISTA CHANSEN NU

Vet att jag frågat er förut, utan någon egentlig respons, men tänkte höra igen om
N Å G O N   H A R   E N   Å S I K T/T A N K E/I D E E
ang min nya blogg/hemsida. Let me know soon annars bara gör jag någe så får de lov å duga för er med 

SNÖFLICKAN

Snöflickan beskrivs ofta som guddotter till Ded Moroz (en slags rysk "Kung Bore" eller typ "jultomte"). De e en flicka av snö och is, utan förmåga att kunna älska eller känna kärlek. I sagor beskrivs de att hennes mor känner medlidande med henne och ger henne den förmågan... Sedan så blir hon kär en dag, och då smälter hon av värmen...

Sorglig historia va?
Samtidigt så vacker...

MOT JOBBET

God morgon!
För första gången på länge är jag på väg till jobbet! Tror ni jag e redo för de? Hoppas jag e tillräckligt utvilad osv osv. Jag tror de, så vi får väl anta att jag har rätt? Har precis ätit en underbar frukost - dagen känns nästan alltid lite bättre när jag tar mig tid att äta bra (:

Ska passa på att besöka min älskade mamma när jag ändå är på besök i hemorten. Naww ska bli kul att träffa henne!

Hoppas ni får en bra dag

MY DAYS

Insåg idag att de va väldigt länge sen jag uppdaterade bloggen... det är egentligen inte för att jag haft speciellt mycke för mig, de har inte blivit så bara...

Så vad har jag gjort på senaste? Jag har omgett mig med folk jag tycker om, tränat zumba och tittat på Vampire diaries - härligt va?

Har blivit helt awesome på Zumba och ikväll ska en kompis komma över och vi ska köra järnet på 45 minuters passet vi låste upp förra gången vi körde!

Var också på en mycket givande föreläsning idag som handlade om Asperger syndrom, väldigt intressant!


JULPYNT

Hemma från stan! Vilken jättebra dag - handlat kläder, julklappar och julpynt som jag håller på att sätta upp nu! Det blir jättefint, får visa er sen (:

Var på stan med en vän jag inte träffat på ett tag, vi hade verkligen härligt (: 

Värsta julpyntspaketet på Claes Ohlson för bara 89:- (!!)

1 DECEMBER

Heej!
Idag är de första december, bara 24 dagar kvar till julafton, wöö!
Hur går det med erat julhandlande? Jag ska iväg idag och handla lite mer julpynt till lägenheten (: Satsar inte så mycke på fixet här hemma, kommer ändå va hos mamma över julen - men lite julfint vill jag ha (:

Ready to hit the city - hoppas ni får en underbar dag idag


RSS 2.0