Smyginflytt på onsdag

Åh idag har varit en jättebra dag tycker jag!

Sov ut och vaknade i lugn och ro. Fixade mig och åkte in till min nya lägenhet, fick se den, och fick nycklar mm. Känns verkligen jättebra! Sedan åkte jag in till stan, gick omkring på NK år känns de som, bara tittade, köpte Petters nya album till mamma i mors dag present

Mötte upp Emma som jag åt lite med, sen gick jag vidare till MQ där jag hittade en helt uuunderbar tröja från Stockh LM!

Visst är den fiiin??
Jag är helt kär! Tror jag ska ha på mig den imorgon på jobbet, men jaa jag får se!

Nu står softande på menyn för resten av kvällen, ska bli jätteskönt! Tränade lite när jag kom hem från stan, de e så jobbigt när man fallit ur vanan att börja, men de känns såå skönt efteråt, verkligen värt!

Har rensat lite bland mina flytta-hemmifrån-saker här hemma också, så ska vi börja frakta lite porslin, blommor, handdukar och annat småkraffs till lägenheten redan nu på onsdag, yey!


Preppy 4 life

Asså jag kan fan sova i kavaj, I love them so much

Har precis kikat in massa kavajer från Forever 21, damn jag troor att jag kanske kan behöva dom, visst? Tänkte åka in och kolla på min nya lägenhet och få nycklarna om ungefär en timme... efter de tror jag faktiskt att jag ska gå omkring och titta lite på NK, de va väldigt länge sen jag tog en sväng där och jag skulle vilja besöka Ralph Lauren delen, har hört att de har fått mycke snygga sommarsaker! (men ska kanske hålla i pengarna, ska ju trots allt iväg sen och shoppa lite... men mer om de på fredag kväll!)



Jag slits lite mellan min streetrockiga stil och min kavaj/nördbrillor/preppyinfluerade stil. Jobbigt? Hmm näe not really, eller? Är det förvirrande för omgivningen? Äh whatever. Jag trivs iaf

Bjuder på en till bild från gårdagen också, från Elizabeth som också e med på bilden. Hoppas de e ok att jag postar den? Annars får väl nån skrika så tar jag bort den

              
Jag ser kanske lite off ut, haha, men de e precis innan vi ska åka, började jobba 0740 den dagen, who can blame me för att vara trött?^^

Vad ska du göra idag?
Har du några planer?



Plåtning, eller?

Vilken härlig kväll... har varit iväg på de chillaste modell"jobbet" ever tror jag, haha! Vet inte ens om man kan kalla de modelljobb, de e väl på någe vis de men de kändes inte riktigt så... tanken va väl minst sagt en chill feeling, så man satt mest och prata (och gjorde andra dumma påhitt som kära Micke hittade på??) Vet inte vad jag får skriva och inte skriva här... så jag låter väl de mesta va osagt, hah, men de ska bli intressant att se bilderna kan jag säga^^

Och om detta verkar som en gathering av bekanta som käkar chinamat och dricker öl såå... har ni uppfattat de tämligen rätt, med avvikelsen att vi också plåtades. Med andra ord den softaste plåtningen ever kind of^^

Nu ska jag sova,
imorgon är jag ledig från jobbet, men tänkte träffa Emma och kika på min nya lägenhet, yeeey!
Godnatt!


Konfirmation

Idag var det konfirmation för medeltidskonfan - jag tyckte de gick jättebra, jätteduktiga underbara konfirmandrar och faddrar och ledare!!

                                 
(en liten änglabild även idag. Är så förtjust i änglavingarna, ville ha på mig de under gudstjänsten med men sen kom jag på att det nog inte gav så seriöst intryck^^)

Sitter och chillar ner lite nu, planerar för flytten nästa vecka, lyssnar på 7 days med Craig David, väntar på grillat, småpackar lite inför kvällens plåtning med EMD. Vilken otroligt skön söndag!

När vi kom tillbaka till KC mötte jag en liten häst! Kolla;
                                  
Knäppt va?
Tydligen har barnverksamheten Barnens dag Mors dag, som det faktiskt är idag! Lite underligt kan tänkas men jaa alla gör ju som de vill! Har ni uppvaktat er mor något idag??

Jag klappade hästen på mulen, den va jäääättelen!


"I'm awesome"

Pressmeddelande: I'm awesome, and my life is awesome!

Bild från gårdagens besök på Party MC. Finns på FB också - men med röda ögon och mindre kontrast... stör mig så extremt på röda ögon så jag kunde inte låta bli att ta bort dom, haha^^

Har varit på personalfest hela eftermiddagen, vi har ätit på Jensens steakhouse på Sveavägen, och gått på en föreställning på Odenteatern. Det har varit väldigt trevligt tycker jag- kändes ärligt trevligt!

Känns lite småträligt att man ska jobba hela helgen... uöh! Det ska bli roligt, några små kottar ska konfirmeras, de e ju underbart! Ska sitta och fila på ett tal nu tror jag faktiskt... ska försöka hitta lite insperation bara. Just nu har jag sån himla "I'm awesome"-känsla i hela kroppen så jag typ skulle vilja... fira, typ utbringa en skål till mitt awesome liv!

Imorgon var det väl dessutom någon slags sneakers-grej vid medis? Tänkte försöka hinna med 1509 tåget från jobbet... haha, vi får väl la se hur de går, ska förvarna jobbarkompisarna iaf såå kanske att man kan hinna^^

Allt fantastiskt i livet dras till mig. Jag har ett smörgårdsbord av möjligheter framför mig - och gissa vad? Jag tänker äta ALLT!


"I'm not in love, I just wanna be touched"

Vilken härlig dag det kommer bli idag... inte jättehändelserik, men wtf de känns skönt ändå. Gårdagens utgång blev kanske inte riktigt som jag hade väntat mig... jag blev helt stenat trött och otaggad, att jag aldrig lär mig att jag inte ska gå ut när jag sovit för lite för länge, det blir bara soppa faktiskt...

Mår i alla fall bra idag, de e ju alltid något. Jobbar inte heller utan ska bara in till stan med jobbet och äta och gå på teater. De känns ju roligt right?

Jag har ett väldigt roligt tillkännagivande, så gnugga ögonen:
Under sommaren kommer jag bo i Kungshamra, i min första lägenhet!

Dagens låt:



Hoppas du får en underbar dag


Äntligen en liten paus

De har hittils varit en ganska tung vecka... bööh! Massa jobbiga möten jag bara velat... försvinna ifrån för att vara helt ärlig. Så mycket negativ energi - turen börjar äntligen vända känner jag!

Har varit på jobbet idag... mest möten. Har varit mycke på jobbet hela veckan, därav bloggtorkan! Men de har varit roligt också. Har som vanlgit träffat de underbaraste tonåringarna i världen


     

Ska iväg och fortsätta fixa lite nu... tänkte gå ut ikväll, och innan dess tänkte jag förbereda lite inför min lillebrors student, och färga håret och lite sånt. Juste btw så har mitt jobb köpt in en elcykel till pastoratet - jag har testat den och jag säger bara: Den är huur cool som helst!


-

Grovt dålig update... jag veet. Hade tänkt blogga idag men eh - de får fan bli imorgonkväll eller någe, då kommer nog lite mer givande inlägg. Har jobbat så mycke bara...

Måste gå och sova nu för ja, de blir verkligen en jättelång jobbdag imorgon... men imorgonkväll kan jag pusta ut. Dessvärre tror jag inte att jag kan följa med till Ruckus... kommer nog vara för trött - men ja man vet ju aldrig... kanske en liiten stund!


The jacket

Adrian Brodys filmer lämnar en alltid lite mellankolisk... såg precis "The jacket". Har velat se den länge, den var precis lika bra som jag hade hoppats. Man kan beskriva den som en slags blandning av "The butterfly effect" och "Gökboet".

Verkligen en jättebra film, wao... man blir alltid så, jaa... melankolisk av filmerna Adrien Brody spelar i. Tycker verkligen han är en otroligt bra skådespelare, helt fantastisk!

Funderar på att gå ut och gå lite... rensa tankarna. Samtidigt som det känns lite trist att gå själv... samtidigt som jag nog inte skulle va mycke till sällskap om någon gick med mig. Hm... svårt sånt där ibland. Aa jag får se hur jag gör...

"How much time do we have?"


Studentbalen

De kan väl inte bara vara jag som tycker min brosha e lite lik han som spelar i Prison break?
Har tänkt på de nån gång innan men fan när han va på hans studentbal började de ju bli uppenbart^^


Sen e de ju klart att han som spelar i Prison break är ganska markant äldre, men wtf^^ De e någe me ansiktsformen tror jag... och ögonen. Coolt iaf, grovsnygg släkt man har eller vad??

Om mindre än en vecka tar han studenten, yeey, då ska vi erövra världen!
Finns de nån som har sagt att de tycker du e lik en s k kändis nån gång? Vem isåfall?


My song

Tror de e officiellt OK att låta bli att
1) Få för sig att jag är korkad
2) Tro att jag går på dieter
3) Anta att jag inte gillar/accepterar eller kan umgås med klassiskt alternativa människor

Och ännu en grej som e officielt över är att tycka starka sexuella kvinnor inte kan vara förebilder. OK?

Jag känner en genuin kärlek till den kommersiella popscenen, och jag vill arbeta inom den genren. Jag älskar det klyschigt förutsäga bara amerikanska. Jag vet att jag är en av få, men låt mig vara på det viset OK? Jag är ärligt talat jätteless på alla människor som fortfarande, än idag 2010, får för sig att den moderna popscenen är någonting konstuerat och ofrivilligt. Som om att det vore en omöjlighet att känna inför den kommersiella marknaden som jag, och uppenbarligen många med mig, gör. "Men vill du inte vara en förebild istället?" Wo... hold back, spola tillbaka lite. Sen exakt när är det motsatser??

Sen när är att följa sin dröm och göra det man älskar motsats till att vara en förebild? Vad är en förebild för personer som anser detta, de undrar jag? Att våga drömma och jaga den drömmen, att göra vad man vill oavsett vad andra tycker om det, att vara sig själv fullt ut och älska sig själv och det man gör- att uttrycka och framhäva sig på det viset man själv önskar - för mig finns det ingenting mer levande, det ÄR vad som gör mig levande. Och ärligt så förstår jag inte hur man inte kan leva sitt liv så... att på något vis, missunna sig någonting alls, pga vad någon kanske kommer tycka eller tänka, eller för att man inte orkar frigöra sig från samhällets normer om att man inte får tycka att man själv är föör bra. Jag tycker synd om människor som lever så...

För livet är en gåva, och jag tycker den ska behandlas som en sådan. Ta alla möjligheter som ges, lev varje ögonblick, varje sekund. Var inte rädd - för det finns ingenting att frukta!

"Det handlar inte om vad du gör, utan varför du gör det"
brukar jag säga, och ja jag tycker att det håller i alla tillfällen förutom när man skadar en annan människa uppenbart, typ hugger en kniv eller någe i en, de e ju fan aldrig försvarsbart!! Men i övrigt... så handlar det mesta i livet om motivering. Varför har du den tröjan på dig, varför har du det jobb du har, varför gillar du de du gillar osv. För jag anser att livet handlar om just det - att göra det man gillar och mår bra av.

Sen finns det alltid människor som i brist på insikt om detta försöker ta det ifrån en... men what can I say? "Imma keep on singing my song"


Tanto

Åh igår va vi i Tantogården och firade Emma igen - de var verkligen hur mysigt som helst tycker jag

                               

På natten när vi kom hem började de ju regna lite, de var sådär, men hey ändå... de va fint väder hela tiden då vi va i stan - kan inte klaga!

Dåligt mår jag inte idag heller, trots att jag tog några glas vin. Jag är så allergisk/överkänslig mot svaveloxid!

När man tittar ut genom fönstret idag är de ju ett väldigt titta på film-väder om jag får säga de själv. Regn och så pass svalt att man kan ha en filt på sig utan att dö av värme. Mysigt väder helt enkelt

Hoppas du får en bra dag!


Vampyrer och kungsträdgården

... ska alltid minnas gårdagen, den 21 maj 2010. Det var en så otroooligt bra dag!!

Jag kan inte berätta allt som hände, så snälla fråga mig inte heller på msn eller facebook eller så. Men ah jag plåtade i alla fall med Börje Ensgård som är en jätteduktig rar fotograf som främst plåtar fantasy. Igår plåtade vi vampyr-tema - känns huur coolt som helst! Har aldrig plåtat fantasy förut och jaa de var faktiskt lite annorlunda. Mycke mer teater än modellande i bilderna, då man ska gestalta en slags karaktär mer än att dra snygga poser och fashionface. Har fått se en bild ännu och den är verkligen något extra vill jag lova...
                                                 
Längtar tills jag får visa er här på bloggen, de e so awesome!
                      
                      (en bild från en av platserna vi plåtade på...)

Fortsatte min awesome dag med att titta på min lillebrors bal! Han var verkligen såå stilig. Vet dock inte om jag får lägga upp en bild på honom här så jag ska väl låta honom godkänna först antar jag... kommer kanske senare då! Alla var verkligen hur fina som helst iaf - waoo

Sen åkte jag in till kungsträdgården där de var Rix FM-festival och där hände massamassa roligheter...
                                                                                                                    
På schemat för dagen står det 1) Vila upp mina muskler, har typ ont i hela kroppen från gårdagen. Stretch, massera sina fötter, ligga på spikmattan mm 2) Sola och läsa "En vampyrs bekännelse" Grrr 3) Till stan och fira Emma för en andra gång, yey!


Morgonmöte

... vissa dagar är segare än andra när det gäller att gå till jobbet. Morgonmöte, kan sätta pengar på att det inte kommer vara givande... men vad gör man? Har itne varit där på länge så de vore väl bra att gå och representera ungdomsledarna. Jag ska gå.

Jobbar dock inte speciellt mycket eftermiddag för en gångs skull så kanske att man får möjlighet att läsa lite i solen på baksidan eller något? Skriver nog mer sen jag känner migs å seg för stunden... nån som har börjat vänja sig något vid värmen än? Jag har kanske, lite... ja kanske som sagt, haha^^

Hoppas du får en underbar dag!
Vad ska du hitta på?


...

Jag har inte glömt bort att jag ska ge er en redig utläggning av Twilight-böckerna. Jag håller bara på och samlar fakta och åsikter för att kunna ta till mig flera sidor. Det har otippat nog inte funnits så mycket att läsa om de som jag trodde... men jaa jag jobbar på de, snart snart OK?

Måste bara spara detta citat nånstans sålänge, för jag vill inte glömma bort de, hittils det vettigaste hämtat ur forumvärlden ang. de.

"Bella är så irriterande och störd och jobbig att jag vill strypa henne. Hon är så bortskämd hela tiden, och halva boken handlar sen om hur hon ångrar att hon varit det"


-

... en dag ska jag fan lära mig en hel låt på piano. Jag ledsnar alltid... det går inte tillräckligt snabbt och då känns det ineffektivt. Hah damn... inte konstigt att jag aldrig kan lära mig spela piano. Bah!

Jag har sånt Remember me-sug så ni kan inte ana... jag känner mig rastlös... och har tråkigt. Mööh... kanske ska titta lite på tv eller något? Känns skumt bara att titta på något annat än Remember me när jag har abstinens... men jaa - de går väl över. Kanske att man ska ta och see... vad vet jag. Nån gammal film man inte sett på länge. Hm... eller så går jag bara och tränar och duschar, jaa de e nog bättre...


I'm a freakin' model

Vilken extreemt snygg bild!
Jag vill också göra en sån, damn, grr, wao, mjaooo



Låt mig göra de, nuuu


Usher

Jag är trött på att inte kunna lyssna på Usher... och jag är trött på att få mina farhågor bekräftade när det gäller kärlek och relationer. Jag är trött på att jag alltid tycks få olika former av samma eländiga no-happy-ending av alla mina ex-förhållanden... och jag är trött på att kämpa mot min impuls att bara vända mig om och springa min väg tills jag knappt kan andas mer.

Så jag tror jag ska sluta vara trött... bara. Det gör lite ont, men de går fint faktiskt. För jag inser en sak medans jag håller andan och lyssnar till "Love in this club" och minns alla fina stunder i vårat förhållande. Medans tårarna rinner kommer insikten om att jag inte är trött på att vara stark. Jag är inte trött på att... stanna rättfärdigad. Vara rättfärdigad gentemot mig själv. Jag tänker noga igenom varje viktigt val jag gör i mitt liv, och jag ångrar ingenting. Även om det gör ont. För faktumet att det gör ont bevisar ju bara att de faktiskt var... intensivt, och det var mestadels bra. Och det var bra, jag lärde mig mycket, jag la en hel del pusselbitar till Jessica-pusslet under den perioden i mitt liv. Det som var det var, och nu är det inte. Pick up the pieces and move on typ...



Jag hoppas verkligen innerligt att han hittar någon att dela sitt liv med och att han blir riktigt riktigt lycklig en dag snart


"But don't let 'em say you ain't beautiful"

Ok som vi alla uppmärksammat denna natt är att jag och Eminem har fått en ny gnista i vårat långvariga förhållande, so glad it happend

Tänkte gå och sova, men så kunde jag verkligen inte... så jag tänkte, vad ska jag göra nu, så gick jag in på Eminems hemsida, och bara... klickade runt, tagit igen massa saker jag kind of missat. Jag har hållit koll men inte med hjärtat och själen. Nu har jag funnit honom igen, på riktigt

Han släpper ju nytt album i sommar, 22 juni (wao visste ju att detta skulle bli ett bra skivår, både Christina och Eminem, nu fattas bra Justin!) Som ni märkt har jag redan länkat 2 av hans låtar i mina tidigare inlägg^^ Tänkte också passa på att posta hans "Not afraid" här som e hans nya singel;


Och när jag ändå är igång bjuder jag på en halvgammal video från hans låt "Beautiful". Tog mig aldrig riktigt tid att lyssna igenom Relapse på riktigt eftersom jag inte var någe jättefan av singlarna, förutom kanske 3 a.m.



"I almost feel like I gotta check the temperature in the room
Just as soon as I walk in
It's like all eyes on me
So I try to avoid any eye contact
Cause if I do that then it opens a door to conversation
Like I want that...

They can all get fucked- just stay true to you
But don't let 'em say you ain't beautiful"


"Drop the world"

Hur snygg är inte den här videon egentligen?



Damn... de e frid i mitt hjärta kind of. En sån otrolig fröjd för både ögonen och öronen. Wao... just sayin'... Amerikansk hiphop, de va ändå ett tag sen för min del. Aaawh, måste in i Xperian - nu!


Flow

Äger Eminems flow alla andras eller e de bara jag??




Dagen

Heej!

Jaa... idag. Är det varmt!
De e så ångest när man inte vet vad man ska ha på sig - för stunden trivs jag bäst i typ... underkläder! De e ju som att man vill gå naken, men de e olämpligt och skumt... dessutom olagligt att göra de in public. Wtf? Jag förstår iof - de vore ofräsht på typ ica och så... men ändå, va ska man göra liksom? Jag ska göra kläder med inbyggd ACC eller någe^^

Här e btw 2 bilder från gårdagen på stan med Emma - hur mysigt och fint som helst!

Under dagen tänkte jag nog jobba lite, såklart, har grupp ikväll, de kan man inte svika! Sen ska jag luncha med Phiona, och eventuellt köpa på mig strumpbyxor. Jag hatar hur de sitter över rumpan och snippi, men wtf jag känner mig naken när jag går barbent med shorts, och mina leggins ger en ångest-skarv vid fötterna där man måste övergå till strumpa... så vad gör man??

Mår illa och får ont i magen typ hela tiden... delvis har jag kommit på vad för typ av dålig period jag är inne i, och vad som hjälper, så snart kommer de gå över... + att jag tror att jag fett lätt blir uttorkad och får lite värmeslags-aktigt av solen... Såå - jag blir bättre när jag dricker massa vatten och sen äter lite chips eller någe annat som innehåller väldigt mycket salt! De känns jätteskönt, kom på de igår, att de hjälper bra, så ska försöka ha med mig lite chips å knapra på


Beställning

Har varit på stan och chillat med Emma idag - huur mysigt och trevligt som helst! Stockholm vaknar och lever verkligen på sommaren

Jag så fu**ing ont i magen just nu så jag tänkte fatta mig kort, jag har kommit på att jag nog ändå skulle kunna uppskatta en dela-filt-vän i mitt liv just nu. Ni vet en person som man har en lite extra relation till. Inget uttalat, inga titlar, inget seriöst, men ni vet en person man kan vara mysig med, på ett ohämmat otvingat vis. Jag skulle nog ha tid och lust att bara... lära känna en ny person. Som en vän - som man gör roliga saker med och så. Sen får det gärna utvecklas till att man delar filt på fest/kan sitta i dens knä, kanske festhångla lite med då man är på det humöret^^

En intressant attraktiv person

Godnatt!

Helgen

Hej hej!
Helgen har varit heelt underbar!

3 av mina absoluta favoritbabes har fyllt år, eller jaa två av dom iaf, men alla tre har firats!

Emma hade fest på fredagen, de va jätteroligt. Har faktiskt saknat hemmafester lite kom jag på... de e underskattat att sitta på altaner med lite rödvin...

Blev kanske något dräggig men wtf... de e hemmafest känner jag, de e så otroligt roligt att bara balla ur då och då^^

På lördagen bar det av till Karlstad till andra Emma, för att fira hennes b-day! Hon hade Tim Burton-tema och jag klädde ut mig till Corpse bride.

De va också en väldigt lyckad fest om jag får säga de själv

Igår va de spa-party för Phiona som fyllde 20. Yeeey! De va också (inte helt otippat) jättemysigt och roligt! Har inte varit i en simhall på  e v i g h e t e r!

Och idaag... tar jag det bara lugnt och njuter av det fina vädret!


EGO

"I talk LOOK like this cuz' I can back it up"


    

Hi my name is
You wont remember
Wait till December
Cuz you thought that I was pure as snow
Guess you didnt know
Hold tight, surprise
Open your eyes, its springtime
Flowers blossoming, I am one of them
Bet you like how Ive grown

Cuz now Im that bitch
Youll never get to
Cant get what you want
So youre acting like a punk
You were too fly then
So fly away now

Now Im that bitch
And youre just a clown
Cuz now Im that bitch
Now Im that bitch
Now Im that bitch
And youre just a clown
Now Im that bitch
Now Im that bitch
Now Im that bitch
Yeah look at me now

Why should I even remember
Back when you blamed me
To put it frankly
But now Im back
Im not attracted
And youre not getting none
Cuz Im not for the takin
Im not a bender
Return to sender
Ill laugh at you
Even ask me to
To get with me tonight

Cuz now Im that bitch
Youll never get to
Cant get what you want
So youre acting like a punk
You were too fly then
So fly away now

Now Im that bitch
And youre just a clown
Cuz now Im that bitch
Now Im that bitch
Now Im that bitch
And youre just a clown
Now Im that bitch
Now Im that bitch
Now Im that bitch
Yeah look at me now

You passed me by
Never looked twice
Now Im the chick
You wanna be with
Isnt it so funny now
Im the one to shut you down
Dont worry girls
If he didnt notice you
Soon hell be beggin to


Taize-tekopp

Sitter och dricker lite grönt te och laddar inför kvällen. Ska försöka hinna slänga upp en kvällens outfit sen för jag tror jag kommer bli ashet och söt i den

                                                     

Ofta när jag dricker grönt te utan mjölk så väljer jag att dricka ur nån av tekopparna jag köpte när jag var i Taize för några år sen. Det händer att jag funderar på om det är moraliskt korrekt eller inte att förbereda sig inför berusning med en kopp gjord av heliga munkar från Frankrike. Jag har funderat lite fram och tillbaka, jag menar, de här med religion betyder ju ändå någonting för mig eftersom jag anser mig troende, och arbetar med det liksom. Så jag känner att jag behöver ta ställning till sånna här frågor.
                                                                                                 
Det är en lång kulturell och social sed att berusa sig tillsammans i sociala sammankomster. Det är i vårat kulturarv sedan årshundraden tillbaka. Berusningsdrycker kan främja gemenskap och nöje - sålänge dom användsa ansvarsfullt och med respekt. Man ska alltid visa berusningsdrycker hänsyn och aktning, eftersom man trots allt förslöar ens sinnen under en kort stund. Jag anser att jag alltid dricker med måtta, och jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte började dricka vid fester och andra sammankomster förens jag var 17-18 år gammal, då väldigt väldigt sällan. Inte mer än en gång per 6 månader i flera år. Första gången jag berusade mig utanför ett slutet sällskap var samma vår då jag tog studenten och då var jag 19. Då hade jag haft tid att lära känna mig själv och hur jag blir när jag är påverkad, hur dricker jag med måtta osv. Jag lär mig än idag, de gör vi alla, och jag tror man behöver vara medveten om de. Alkohol kan få extrema konsekvenser om man inte är varsam. Även om jag säkerligen inte alltid utstrålar detta utåt, så har jag alltid en väldig respekt för alkohol och en hög medvetenhet om det - och det skulle jag verkligen önska att alla hade. Alkohol kan vara någonting trevligt och socialt men det kan också bli ens död. Både bokstavligt och bildligt talat.
                                 
Varför jag väntade så länge med att berusa mig på tex. krogen eller så, är för att oavsett hur mycket jag litar på mig själv... så kan man aldrig och bör aldrig lita hundra procent på sin omgivning. Ingen orsak att bli paranoid över det, men så är det. Speciellt som ung tanig kvinna då jag i nyktert tillstånd har en mindre muskelmassa och mindre styrka än många andra, så behöver jag kunna förlita mig på mina reflexer och magkänsla. När man är berusad, om än något, så tror jag att det tar en ett tag att lära sig hur man ska koppla på och av sina sinnen, vilka tecken man ska leta efter i sin omgivning osv för att man ska kunna känna sig helt trygg.

Jag känner mig alltid trygg när jag är ute bland folk, delvis för att jag är smart, och för att ränderna aldrig går ur en forna kampsports-utövare, delvis för att jag vet att jag är varsam, uppmärksam, har god karma och att Gud älskar mig

Wao nu blev dehär verkligen ett lååångt utlägg om alkohol, de va inte tanken egentligen, haha, men om någon ung själ orkade läsa detta, så hoppas jag att de gett er någonting bra! Som sagt, alkohol är ens vän, men de e en vän du inte ska lita på... men för att sammanfatta, så är det absolut ok att dricka ur munk-koppen oavsett anledning eller orsak. Gud ser allt jag gör ändå, och jag tror han fröjds med att jag tar sådant ansvar inför berusning. Tror Gud vill att vi ska vara lyckliga, festa och berusa oss i ansvarsfull mängd.

Play it safe!


Party-tips

Igår stod jag och gjorde sangria som en tok för att det ska räcka till hela helgens festligheter! Sangria är såå gott, sött och festligt, men fortfarande rödvin som innehåller väldigt lite svaveloxid som jag misstänker att jag kan vara överkänslig/allergisk emot.

Denna helg kommer det bli mycket festande för mig, så jag tänkte dela med mig av lite tips för att orsaka kroppen minimal skada

1) Grönt te
Grönt te innehåller massa antioxidanter som är lite som en skön bodylotion för njurarna och levern. Brukar tycka de e snällt att ta hand lite extra om levern innan den ska få jobba med att förbränna alkohol!

2) B-vitamin
Samma dag som jag planerar att inta alkohol brukar jag alltid se till att ta lite b-vitamin-tillskott. När kroppen förbränner alkohol tar den av b-vitamin, och ibland kan man till och med få så grov b-vitamin-brist så det förstärker bakfyllan, tex. huvudvärk(!!)

3) Sömn
Jag brukar alltid försöka ta mig tid att sova ut riktigt ordentligt innan en fest eller utgång, så kroppen inte ska bli arg eller i obalans då man är vaken extra länge eller så.

4) Vatten
Behövs den ens förklaras? Det finns en anledning till att det är en klassiker liksom... dessutom är det så brutalt gott med kallt vatten! Ska nog förbereda lite isvatten hemma innan jag drar iväg ikväll - så kan jag halsa i mig när jag kommer hem!!

Har du några fler bra inför-party-tips?
Något jag glömt på min lista?


Ett råd

Ett litet råd, till alla som någonsin vill ha någonting med mig att göra. Oavsett om det gäller bekantskap eller arbete, det värsta misstaget du kan göra, ever, är att underskatta mig. Ok?

Tror alla som någonsin träffat mig kan hålla med om det... (om ni inte på något vis blivit förnärmade av mig, inbillat eller ej, då brukar jag få spela "the bitch som inte går att sammarbeta med", de e ok, jag tar de med en nypa salt^^)

Jag älskar att vara så in charge för mitt liv

Hoppas du har en underbar dag idag! Det har jag haft... har dock inte tränat, det får bli imorgon. Ska kolla på Corpse bride nu med mamma och dricka te. Vad har du gjort idag?


Meditera

God förmiddag!

Asså det är så fruktansvärt varmt, jag går fan under! Såg mulet ut så jag tog på mig en långärmad tshirt... dumt gjort! Fick slita av den och sitter i bara bh för stunden, haha^^ Hur fan ska jag överleva sommaren? Jag kommer dö av värmeslag eller någe...

Känner mig seg och trött... inte först när jag vaknade men nu. Tror jag ska sätta mig och meditera lite faktiskt. De var länge sen, så jag är riktigt otränad eller vad man nu kallar de. Tror jag ska ta en ganska kort meditation, tror inte jag klarar mer just nu... sen kan jag lägga mig och ta en liten powernap. Kanske ligga på spikmattan eller någe?

Meditationstips:
Jag har aldrig fått lära mig att meditera, utan har bara läst lite på nätet om det, för läänge sen nu, och sedan utvecklat det och gjort som jag känner för. För mig funkar det nästan som en slags powernap, när jag är tränad inom de. I början kan de vara nästan jobbigt då sinnerna är ofokuserade.

När jag mediterar följer jag en ganska simpel mall, och jag tänkte dela med mig av den här, för er som också gäran vill testa att meditera.

1) Förberedelser
Man kan förbereda hur lite eller hur mycket som helst egentligen, men jag brukar i alla fall alltid försöka rensa golvet där jag sitter, så det inte är massa saker/kläder/tidningar där i vägen. Sedan brukar jag ofta tända en rökelse eller några doftljus. Jasmin, liljekonvalj eller vanilj brukar jag föredra - men det är såklart inviduellt vad för dofter som har en lugnande effekt på just dig. Viktigt är också att sätta mobilen på ljudlös och lägga den i ett annat rum så man inte störs av den.

2) Musik
Jag har massa meditationsmusik på min dator, så jag brukar bara göra en playlist som är så lång som jag önskar att den ska vara. Nu tänkte jag nog bara ta knappt 10 minuter eftersom jag inte är speciellt tränad. Annars kan man sitta i upp till 20 minuter, eller längre, beroende på hur mycket tid man har... Om ni inte har någon musik kan ni alltid söka på youtube eller någe. Skriv bara meditation music så kommer de upp massa!

3) Meditera
När jag mediterar så sitter jag i en klassisk meditationsställning med benen i kors och armarna längs sidorna. Det är inget måste, sätt dig bekvämt, men inte så att du riskerar att somna. Blunda nu och försök att lyssna till musik och till din andning. Meditationen är en övning i att inte tänka, och det är detta som kan vara lite svårt i början. Att se tankarna, men låta dom gå. Låt allt flyta förbi dig och fastna inte i att tänka på vad du ska göra ikväll eller hur det är med grannens hund. Släpp alla tankar, låt dom flyta förbi. Ta hjälp av musiken och andningen ifall det är svårt i början. Det blir lättare och lättare desto mer kontenuenligt du mediterar. Förut mediterade jag kanske varannan dag, då var det bara skönt och avslappnande och inte alls ansträngande.

4) Avslut
När musiken tystnar så är det för mig som en automatisk väckarklocka, och det händer ofta att jag slår upp ögonen automatiskt direkt när musiken slutar. Det är ingenting jag gör medvetet, men det är som att kroppen är inställd på det. Då man vet att man ställt in musikens längd så att man inte sitter för länge, så behöver man inte känna sig stressad eller frestad att kolla på klockan.

Som avslut brukar jag mest sträcka på mig, blåsa ut ljusen och ställa tillbaka allt. Under den tiden brukar oftast lugnet sen meditationen vara kvar och man kan känna sig lite trött och dåsig. Det brukar gå över när man kickar igång vardagen igen!

Som ett ps. kan jag nämna att det tar hjärtat och kroppen 7 minuter att ställa om till viloläge och att pumpa ut blod långsammare, så för bästa effekt så ska man väl meditera i minst 7 minuter så kroppen hinner lugna ner sig ordentligt.


"Jessica Hale"

De e ju så att man känner sig cool bara jag tittar på bilden. "Im awesome!"


                                              


"Rocking this skirt
Rocking this club
Got my middle finger up
I dont really give a f***

Rocking these diamonds
Im rocking this chain
Make sure you get a picture
Im rocking my fame

To be with you is
You gotta be what you are
The only thing Im missing
Is a black guitar"



Resumé

En kort sammanfattning av dagens GBG-tripp:
Resan dit går bra. Jag sover och äter frukost. Läser lite i En vampyrs bekännelse som jag upptäcker att inte har någon vettig kapitelindelning. Wtf?? Ajja bra är den oavsett...

Mötet med Oscar från Blindfoldead international tycker jag gick skitbra. Vi plåtade, snackade musik mm. Sjöng gjorde jag också lite, de verkade duga fint trots min självkritiska sida nog ändå anser att jag inte gjorde en enkel låt ultimal... men ah, jag har mycket tid framför mig att bevisa mig själv, no stress...

Tänkte lägga upp lite bilder här senare, de blev några ruggigt coola vill jag lova

Sammanfattning av GBG som stad var att folk över lag verkade trevliga. Det regnade, de sög. Men i övrigt fin stad, de va länge sen jag va där faktiskt...

Tåget hem va betydligt drygare än ditresan. Framför mig (som tur är ser jag bara deras ryggar och ansikten i springan mellan säterna) sitter ett par med klassiskt alternativ stil och smågosar och kysser varandra ungefär... hela resan, som varade i 4 och en halv timme... det enda uppehållet görs när killen då och då reser sig upp och mystiskt inte kan slta stirra på mig. Eller stirra och stirra, mer glo. Diskret, men inte tillräckligt för att de inte ska störa. Enligt mina ögonvrås-iaktagelser verkar han inte intresserad eller taggad, vilket är en lättnad eftersom han gosade m sin tjej hela resan. Desto underligare dock att han bara titta och titta och titta på mig... har jag något i ansiktet eller? Anyway. Straxt före Västerås börjar jag bli redigt rastlös. Några fulla killar sätter sig på tåget och stinker sprit. Tack typ? I ren desperation youtubar jag Robert Pattinson. Fråga mig inte varför. Kom väl att tänka på Remember me eller någe eftersom jag har filmplanchen som bakgrund på telefonen. Han visar sig vara en skön snubbe ändå. Kul med nån som verkar helt oföränderlig trots att han e female-runkobjekt of the year. Eller, vad vet jag? Men jag skulle inte anta att han lagt på sig sin lite dorky attitude?? (that would just be weird...)

Crap. Jag ville inte riktigt gilla honom när han spela emo-puppy-eyes-oh-Edward-bite-me-love-me-pls-have-sex-with-me?-vampyr som jag först uppfattade hans karaktär i Twilight när jag såg den första gången^^ Men sen kunde jag ju inte låta bli att ge han credds för min absoluta favoritfilm Remember me, och nu när jag fått en medial-personlighetsuppfattning om snubben kan jag inte längre neka till att I kinda like him. Han verkar asflummig^^ och uppenbarligen tillräckligt intressant för att mina öron ska lyckas solla bort fulla-snubbar-ljuden i tåget.

Nu är jag hemma igen, dricker te och bara... tar de lugnt. Ah! Hem ljuva hem!
Godnatt!


Taize

Idag blev det klart att jag i sommar kommer åka till Taize som ligger i centrala Frankrike tillsammans med en av mina ungdomsgrupper. Det känns faktiskt jättekul! Oväntat kul faktiskt... trodde inte att jag skulle se fram emot det som jag gör.

Jag åkte dit med en grupp för 2 år sen, och jag måste berätta att det är en väldigt speciell upplevelse. Det är ett kloster där ungdomar från hela världen samlas och delar, diskuterar och funderar kring kristen tro. Det är ett kloster både för katoliker, protestanter och ortodoxer, och det är en väldigt spännande mötesplats både kulturellt och religiöst. Dom har ett väldigt speciellt andaktsliv där som består av 3 obligatoriska gudstjänster varje dag där man ibland kan sitta över tio minuter i tystnad. Det är ganska mäktigt när en enorm kyrka, lite i likande form som en otroligt stor gymnastiksal (fast snyggare såklart!!) fylls av ungdomar som lovsjunger tillsammans på all världens språk.

Det ska dock påminnas om att det är en väldigt intensiv resa spirituellt sett. Eftersom protestantismen är väldigt liberal i jämförelse med dom andra inriktningarna, och Sverige är väldigt liberalt i jämförelse med andra länder, och våran församling är väldigt liberal om man jämför mellan församlingar i Sverige... eh. Så blir det för oss en hel del anpassning. För att alla ska kunna trivas och ha en härlig vistelse. För pastoratet jag kommer ifrån och jobbar för tror jag en del av detta handlar just om... att man ibland inte vet hur väl man passar in där man är när man inte har någonting att jämföra med. Efter förra gången jag var borta var jag mer säker än på länge på att det är i mitt pastorat jag hör hemma. Det matchar min tro fantastiskt...

Sedan är det så mycket man bearbetar när man åker iväg. Sådär vid 4-5 dagen i klostret så börjar tankar, funderingar, känslor tränga sig på. När man befinner sig i en så konstant andlig miljö så är det näst intill omöjligt att inte möta sig själv i dessa funderingar och tankar... det är en djup resa, som ibland kan vara jobbig... men de e därför vi ledare finns där och kan hjälpa, stötta och lyssna <3


Twilight


Natten till idag läste jag ut den sista Twilight-boken. Tror jag la ner boken kring halv fyra-tiden. Exakt då solen gick upp. Det var mörkt i rummet men jag hörde hur alla fåglar var som en slags väckarklocka för solen som måste börjat kika fram bakom trädtopparna på baksidan. Jag kände mig inte trött, så jag övervägde ett tag att gå ut på altanen och se och höra de närmare. Men jag struntade i det eftersom jag visste att jag skulle upp och jobba... Det var mysigt dock, att låta fåglarna sjunga en till sömns... om det inte vore så skruvad dygnsrythm så skulle jag nog stanna uppe så länge oftare, bara för att få vaggas av deras sång. Det var verkligen rogivande...

Jag ska göra en fullständig analys av böckerna som helhet sen. Ska också börja läsa lite vad olika bildade människor anser om boken. Och kanske att jag till och med kollar in en intervju med författaren. Spontant kan dock sägas att sista boken är betydligt bättre än de andra. Det är bättre handling, bättre uppbyggnad av handling, rikare mer omfattande språk. Skulle den varit värdelös hade jag aldrig stannat uppe så länge. Man blev faktiskt nyfiken, efter ungefär halva boke så kände man ett ärligt sug efter den, man ville läsa vidare och man brydde sig faktiskt om slutet, och inte på ett sadistiskt "låt dom dö"-vis utan man ville faktiskt att det skulle bli ett någolunda happy ending. De blev de, så de va ju härligt. Över lag gillar jag nog ändå inte böckerna, inte som i att... känna kärlek till dom, men som sagt många gånger så är dom intressanta. Dom är intressanta i vår tid, det är så stört twistade karaktärer med i boken, ska bli riktigt intressant att bita tag i vad diverse genusforskare mfl anser om den.

Ah... nu blir det iaf mat, och sen jobb... Hoppas du får en underbar dag


Terapi-skrivande

I don't want you to love me,
baby Imma say Im bad at goodbye's
So if we're not saying hi,
I, dont need to deal with that later on,
but, is it to late? Already,
tell, tell, tell me. Why am I still talking? Walk away,
I'm telling you don't be foold by my pretty face. I'm a lesson, that you may need to learn,
but Imma warn you, don't ya play with fire you might get burned

And I believe I could like you, like to have you, but I am not a keeper babey babey boo. I'm unfathful, and Imma be, unfathful against you to. I don't wanna hurt you, but Imma about to, sooner or later. Baby. Save you're soul, don't sign, you're might be blind, but you can hear my voice - as long as you have a choice, listen to my advice, don't make me tell you twice. I dont lie. You will cry. You might die, and so will I... why why why? Don't try to fix me, I'll fix myself - you're not helping. I am counting. 2, 1, zero. Hit the floor. You'ma tell me you can't take it any more. It's out of control, you've been told, you're a good man. And you're a good man. Really good man, I'm sure and it's OK. It's not you it's me, right? I'm not gonna fight, I'm not gonna blame you for doin' me wrong. You tried to be strong, but I was stronger, and I guess you couldnt take it any longer. I know I'm cold, so I've told. Outside it's raining but inside there is snow.

I don't blame you if you did cheat on me,
cuz I was cheathing on you by my priorities. I told you from the start, that you should look after your heart. I'd never wanted that responsible, I'm no good at that I told you so. What am I to do? Tell you I'm sry for the way I am? NO. Sry I couldn't be your hero.

Du kommer hitta nån snart, snart, som är bra för dig, kan ta hand om dig och ge dig vad du vill ha och behöver. Som kan vara en mammig kvinna, varm av omgivande moderskänslor. Och nej, jag är inte så just nu, oavsett hur många som tror att jag bara gömmer mig i något slags skal, att bara jag får lite trygghet så blir jag också mammig, go, gillar barn, är bra på att laga mat, lägger ner karriären och blir expert på att odla fluffiga blommor med vackra färger

"Why don't you love me?"

Ny video från Beyonce, personligen blir betyget: asskön!



Känner väl dock kanske inte nån direkt koppling till texten... asså kan inte riktigt relatera. Men jag kanske hittar nån slags twist på de senare... just nu fick de mig mest in på tankar kring att... eh. jag nog inte är så lätt att älska. Och... beror det på att jag inte gör mig sån? Eller att jag bara inte... är de. Eller kanske att jag inte riktigt vill? Hm... ajja. Enough off that. Enjoy the beautiful Beyonce


Woohoo

Ny Christina sång, have a listen:


Jag rådiggar, en ny fresh "Beep" rent innehållsmässigt. Diggar hur hennes nya sound får lite mer beat i sig. På hennes hemsida kan man också läsa att hon planerar världsturne. Vi får väl hålla en tumme för att hon kommer till Sverige visst? Logiken talar för att hon kommer... men man får väl se.


Mysdag i Tensta

Naaw vilket mysigt väder det är ute idag
Verkligen heelmysigt... åh!

Det har varit en jättehärlig morgon. Varit på lite ärenden med mamma, ätit, druckit massa te, indian spice, mm, nu sitter jag här och fixar med min internetbank. Man behöver göra en liten check bland kontorna ibland...

Fick erbjudande om mastercard från Swedbank. Kände mig lockad först, jag har ju ett Siba-mastercard som jag inte missbrukat ännu. Ni vet handlat saker jag inte kan betala osv. Men sen kände jag att det ändå kanske var en onödigt risk... att handla för pengar man inte har, de kan bli en ond cirkel de där... så jag tror jag avstår än så länge iaf... men man vet ju aldrig i framtiden.

Om ett tag ska jag iväg med Phiona till Tensta... får se om vi åker nån annanstans med, men dit är planen iaf, behöver handla på oss lite högkvalitetsmajs och annat mumsigt!

Har suttit och lyssnat på lite gammal Britney Spears, dom här gamla pophitsen från slutet av 90-talet/början av 00 är ju verkligen helt... fantastiska. Odödliga.



Om mitt minne inte sviker är väl detta ett verk av Andreas Carlsson och Kristian Lundin. Awh Sverige äger amerikanska popmarknaden De e så man blir stolt!

Man blir alltid så taggad att sjunga när man hör dessa gamla Britney låtar. Har suttit halva morgonen och nyttat "Somtimes I run, sometimes I hide..."


Lägesrapport

Lägesrapport: Jag mår hyffsat illa, hyffsat ok. Ska iväg till jobbet nu, måttligt taggad. Jag är aldrig sugen på mat nu för tiden, de gör mig nere, att äta är ju vanligen näst intill en hobby för mig Håret är klassiskt idag. Lite längre än naturligt. Halvdana lockar. Jag gillar de, diskret och classy, precis som jag känner mig idag. Börjar återfå min naturliga blekhet, är osäker på hurvida jag gillar de eller inte. Nej - jag gillar de inte faktiskt. Jag skulle behöva sola, men får inte göra de riktigt än... kanske under den kommande veckan.

Jag är i alla fall odödlig, lucky me


Busy week

Sitter och planerar inför nästa vecka... den kommer verkligen bli fullproppad! Men av jätteroliga saker! Ska försöka ta ut lite komp så har inte planerat att jobba så jättemycke. Tänkte ta en superlång dag under tisdagen och beta av massa timmar då... men jag jobbar kanske lite på fredagen också, jag är sån arbetsmyra!

Vad ha du för dig under nästa vecka?
Ska du göra någonting speciellt? Eller någonting alls bara?


Ok

... efter att jag och Emma suttit och kryssat "Twilight characther-test" halva kvällen har jag kommit fram till en sak: jag tror jag behöver omanalysera och se karaktärerna med lite öppnare ögon. Pinsamt nog blev jag Edward på alla test... och värre än det, är att jag kan känna igen mig i beskrivningen. Delvis iaf. (först förnekade jag de såklart men Emma var en bra spegelbild^^)


Can't be tamed

Äntligen kryper Miley ur sitt skal:


Jag gillart!
Cool video, bra låt, pop will never die


Daybreakers

Såg precis på Daybreakers med mamma och lillebror... en science-fition som handlade om ett 2019 fyllt av vampyrer.



Gillade att filmen var en så given science-fition med vampyrtema. Vampyrer förekommer ju både inom fantasy och science-fition, och ibland kan man vara lite osäker på vilken genre filmen egentligen tillhör. Det är ju inget direkt problem, men de kändes skönt att filmen fick vara den klara sci-fi som man räknade med då man såg omslaget. (bilden ovan)

Den va väldigt action... eller lite action-thriller-artad. Hyffsad handling. Jag märker hur vet-skadad jag är, men jag borde väl egentligen inte förvänta mig annat när jag omgett mig av vampyrböcker och filmer hela livet... De e klart jag kräsen liksom, och van att analysera och sätta mig in i nya världar. Jämför olika författares versioner av vampyrer och hur de gestaltas. Allt från egenskaper, fysiska och mentala, hur dom ser ut, förvandlas, vad som kännetecknar dom. Ska bli roligt att läsa Bram Strokers en gång för alla för att få en av de äldsta novell-beskrivningarna av vampyrer. Sedan finns det ju århundranden av fakta-baserad läsning kring dom. Vampyrer har ju hängt med ganska länge så att säga...

Det är intressant, att vampyrer fascinerat, skärmt och förundrat i så många hundra år... det måste väl vara allt det här med soldyrkan. Sol = Gud, blod = liv, åldrandet och döden är en naturlig del av livet. Liv. Jag menar de e stora frågor som behandlas. Det finns inga enkla svar. Det är klart de e obehagligt när man fackar med sån fakta med... ah I just love it

Så kortfattat gäller: Letar du efter djup handling har du inte skitmycket att hämta. Den gör en inte irriterad, men ger en heller inte speciellt mycket vatten på kvarnen när det kommer till vampyrforskning. Den är dock spännande, enkel men intressant handling. Hyffsat bra skådisar. Bäddar för uppföljare, kan bli intressant...


Bakis eller allergisk mot alkohol?

De senaste gångerna jag har varit ute och festat och druckit nån form av alkohol, så har jag spytt som ett svin dagen efter... det har gjort mig väldigt konfunderad. Jag blandar inte olika former av alkohol (tex. rom, vodka, vin, öl mm) utan håller mig till en sak under tillfället. Jag har inte heller druckit så mycket så att jag rimligen borde spy... sedan brukar jag alltid sluta dricka kring 1 på natten... men vara uppe och förbränna alkoholen betydligt längre. Det är helt enkelt ologiskt.

Så jag pratade med min mamma om detta, och vi har funderat fram och tillbaka, antagit att jag helt enkelt inte kan dricka alls just nu, och jag har tänkt att det måste vara något med min mage, eftersom jag har andra mag och tarm-problem. Sedan för bara nån dag sen ringde mamma och sa att hon trodde hon visste vad felet var. Eller i alla fall hade en teori. Jag har i viss mån ärvt min mammas allergier, mot pollen, fisk och skardjur tex. Min mamma tål inte vitt vin (som jag älskar och duckit vid alla dessa tillfällen...) Det är ämnen i vinet som hon reagerar på och spyr som satan, även om hon bara tagit ett glas. Rödvin däremot går bra...

Jag har bestämt mig för att testa detta, om det kan vara så att jag också är allergisk emot något tillsatsämne i det vita vinet. Idag mailade mamma mig en atikel från aftonbladet som handlade om just detta och den artikeln kan ni länkas till genom att klicka här.

Jag kommer festa en hel del under den kommande veckan... Emma, Emma och Phiona fyller ju alla år! Då ska jag testa detta, avstå från vitt vin och rose (damn jag som älskar de så!) och jag tänkte även avstå från ren vodka eftersom det kan vara illa för magen. (slutade iof med ren vodka för flera år sen av den enkla logiken att magen inte uppskattar de^^) Tror jag ska göra mig lite sangria, och kanske köpa en Passôa eller någe. Så får vi se hur de går. Oavsett tänkte jag dricka ganska varsamt eftersom jag inte vill slita ut mig och dessutom ska festa 2 dagar i rad, men som sagt... om det är en allergi jag har att handskas med så spelar ju inte mängden någon jätteroll... det var som när jag upptäckte att jag inte kunde blanda alkohol. Då spyr jag också, även om jag inte dricker mig påverkad...

Har du koll på dina alkoholvanor??
Det tåls faktiskt att forska lite i det... det är en berusningsdryck och man ska verkligen behandla den varsamt. Man drogar ju sina sinnen faktiskt, och även om det kan vara väldigt roligt, rogivande och socialt trevligt så tycker jag verkligen man bör vara försiktig och medveten. Medveten om vad alkoholen gör med en, hur man kan förbereda sin kropp för alkoholintag bäst osv osv. Ganska få av mina vänner har forskat spec. mycket i hurvida dom mår dåligt dan efter pga någon allergi, pga att deras kroppar inte klarar av att blanda olika sortets sprit mm, utan man viftar mest bort de som baksmälla. Så kan iof vara fallet, men de kan ju vara värt att ransaka sig själv då och då...


Twilight-dildo

... och för alla hardcore-fans av Twilight kan nån girig jävel nu stolt presentera:
The twilight-dildo!!

Jag äcklas. av mänskligheten. Av girighet. Av marknadsföring. Vet inte vart jag ska ta vägen, jag är typ i chocktillstånd... fy fan asså. Här har vi den!

The Vamp

Man kan läsa om den genom att klicka här, och bland annat få reda på att man kan ha den i kylen för att den ska bli kall, och att man kan ta ut den i solen and watch it sparkle... jag finner inga ord.

En bisarr tanke uppstod när jag började smäta chocken. Ni vet att artister ibland får dockor gjorda efter sig. Så sitter dom på talkshows så visar programledaren upp dockan så får artisten kommentera hurvida dockan är lik eller inte, bla bla. Tänk er denna situation. Stackars man. "And guess what? Everyone in the audience will go home with their own Edward Cullen dildo, aint that great??" *applåder*



Asså... aa, jag är helt mållös... så jävla äckligt. Stackars snubbe. Vad hände liksom, sälj din själ till media. Damn asså...


Chaite


Tacka vet jag chaite...
Nu e de dags att gå till jobbet... aka mitt andra hem. Hmpf...

Ska f** eska pengar till nästa år så vi kan bygga ett övernattningsloft ovanför Studierum 2, de vore någe va??
(notera ironin)


Grillning på G

En av fördelarna med att bo i villa är friheten det innebär med en egen tomt man kan fylla med precis vad man vill. Tex som nu när lillebror föreslog att man skulle grilla korv till lunch, why not liksom?? Min brosha brukar vara husets grillmaster, men jag fick under en kort stund vikariera med att tända grillen. En baggis i jämförelse med att lajva^^

Blev så fascinerad av att titta på elden så jag var tvungen att ta ett kort... det är verkligen intressant att titta på eld, eller vad tycker ni? Tog också en egobild, men jag såg så nördig ut så jag inte tänkte lägga upp den, haha, men sen tänkte jag "wtf... de e ju faktiskt så jag ser ut" haha^^

Nu e de mat!


When I grow up

"When I grow up
I wanna be famous
I wanna be a star,
I wanna be in movies

When I grow up
I wanna see the world
Drive nice cars
I wanna have groupies

When I grow up
Be on tv
People know me
Be on magazines

When I grow up
Fresh and clean
Number one chick when I step out on the scene"


"Be careful what you wish for cus you just might get it"
Lucky me att jag vet exakt vad jag önskar mig


Ekologiskt

När jag var på jobbet igår började jag fundera på det här med ekologiskt... ekologiska varor och så. Dom är ju något dyrare, och folk köper dom med motiveringen "det är bra". Är vanlig tex. mjölk då dåligt att köpa. Eller?

Det är ju inte riktigt min refräng att bara köpa svaret "det är bra", och började fundera på hur många människor som köper ekologiskt som egentligen är insatta i vad det innebär. Och vad innebär det att det inte är ekologiskt?

"Detta måste kollas upp" tänkte jag. Sagt och gjort - och nedan följer lite kort fakta för dig som vill känna sig lite mindre lost och faktiskt kunna ta ställning till detta på riktigt.

1) Wikipedia
Ett ekologiskt jordbruk verkar vara ett jordbruk som försöker att avstå helt ifrån kemiska medel när dom odlar. Dom vill inte tillföra konstgjorda ämnen eller så. Det finns tydligen en debatt som grundar sig i kring frågorna kring om ekologiska jordbruk är lönsamma i längden och om dom faktiskt är bättre för jord och eko-system i längden. Det kan verka så för oss oinsatta men desto mer du läser om debatten så verkar det finnas forskning som stödjer båda sidor.

2) Arla
arlas hemsida kan du hitta jättebra information om ekologiska mejeriprodukter, jag citerar från sidan:

Vad är ekologisk mjölk?
Ekologisk mjölk blandas inte med konventionell mjölk någonstans i kedjan från ko till förpackning. Alla våra ekologiska produkter är märkta med en KRAV-märkning vilket innebär att Arlas ekologiska bönder måste vara anslutna till KRAV – kontrollföreningen för ekologisk odling - och följa deras regler. Bönderna kontrolleras varje år av KRAV så de följer regelverket.

Att vara ekologisk mjölkbonde innebär bland annat att:
- ekologiska bönder inte använder handelsgödsel och kemiska bekämpningsmedel. Detta bidrar till en giftfri miljö
- ekologiska lantbrukare strävar efter ett levande odlingslandskap med ett rikt djur- och växtliv
- ekologiska bönder strävar efter att vara självförsörjande på foder. Detta innebär att bonden odlar eget kraftfoder något som annars skulle ha producerats på andra platser på jorden, troligen med konstgödsel
- från den 1 januari 2008 får korna hundra procent ekologiskt foder. Korna äter extra mycket grovfoder i form av ensilage, gräs eller hö
- kon får vara för sig själv när hon kalvar och hon får vara tillsammans med kalven den första tiden
- korna och kalvarna får vara utomhus extra länge

Kan man lita på att det är ekologisk mjölk man får i förpackningen?
Ja! KRAV kontrollerar att mjölken inte blandas med konventionell mjölk. Du kan vara säker på att alla produkter som har KRAV-märket är gjorda på ekologiska råvaror. Arla och KRAV garanterar att du får det du betalar för! Arlas ekologiska bönder måste vara anslutna till KRAV – Kontrollföreningen för ekologisk odling och följa deras regler

Varför är inte all mjölk ekologisk?
Vi vill öka antalet ekologiska gårdar och har därför höjt ersättningen för att ge bättre förutsättningar till fler bönder att ställa om produktionen. Men det tar tid att ställa om från konventionell till ekologisk produktion. Det tar drygt två år, rent praktiskt, vilket gör att tröskeln för att ta beslut om omställning kan kännas hög. Fodret och hanteringen av mjölken på gården är också dyrare. För oss är dock miljöarbete något grundläggande för hela vår verksamhet och för var och en av våra bönder, även de som inte är ekologiska. Varje Arlabonde följer ett särskilt kvalitetsprogram som heter Arlagården. Det handlar bland annat om att säkerställa en trygg mjölkproduktion för att du som konsument ska kunna lita på och må bra av våra produkter.

Varför är ekologisk mjölk dyrare än konventionell mjölk?
I dag är fodret och hanteringen av mjölken på gården dyrare. Även hanteringen och särhållningen av den ekologiska mjölken vid transport och mejeri är dyrare. Vi erbjuder alla bönder som ställer om till ekologisk produktion en ersättning under den tid det tar att ställa om från produktion av konventionell mjölk. Omställningen tar drygt två år.  Det är några av orsakerna till att den ekologiska mjölken kostar mer att köpa.

Vad gör Arla för att stimulera ekologisk produktion av mejeriprodukter?
Vi erbjuder alla bönder som ställer om till ekologisk produktion ersättning under den tid som det tar att ställa om från produktion av konventionell mjölk. Vi erbjuder en tilläggspremie varje kilo ekologisk mjölk, som motsvarar de merkostnader det innebär med ekologisk mjölkproduktion.

Varför är det ibland brist på ekologisk mjölk?
Det köps allt mer eko-produkter och Arla kommer att behöva mer ekomjölk för att möta efterfrågan. Det är positivt att fler köper ekologisk mjölk och vi ska göra allt vi kan för att få fram mer. Eftersom ekologisk mjölk är en förhållandevis billig ekologisk produkt är den ofta vägen in till ekologi för många konsumenter. Därför blir det ibland svårt att tillgodose ett så snabbt växande behov både i dagligvaruhandeln och på restauranger och storkök. Men med säsongsvariationer kan vi också ha överskott emellanåt. Samtidigt är det en lång omställningsperiod för att gå över till ekologisk mjölkproduktion för en bonde – det tar drygt två år. Vi arbetar intensivt att få fler ekologiska mjölkbönder.

Välj ekologiskt och gör skillnad!
När du handlar KRAV-märkt mjölk så:
- bidrar du till minskad övergödning av hav och vattendrag
- bidrar du till att ännu mer mark blivit ekologisk samt ökad biologisk mångfald
- bidrar du till att minska Sveriges energianvändning

Såå... med denna fakta i handen borde jag bara börja köpa ekologisk mjölk. Why not liksom? (förutom om man har GROVT lite pengar i slutet av månaden)


Lajvet

Asså ibland undrar man ju vad som händer m statistiken. 80 unika besökare. Wtf? Ajja välkomna hit dåå... eller nått liknande. Ikväll har jag skrattat, mest åt minnen. Jag är bara såå fruktansvärt trött - kom hem från jobbet för jaae... 25 minuter sen. Hurra för att vara ungdomsledare jobba till 22 varje kväll, eller?

Tror faktiskt att jag ska försöka att inte stanna vid datorn alldeles för länge... ska nog lägga mig och läsa tänkte jag... håller på med sista Twilight-boken. Efter den ska det analyseras vill jag lova!

Juste... kanske ska ta och skriva lite om hur jag hade det på lajvet?
Jaaa!



Lajvet var verkligen huur roligt som helst, helt galet!
Först spelade jag en adelsdam vid namn Aurora Krona som styrde byn. Hon var väldigt from av sig. Tyvärr blev hon dödad (lika bra de lite smådryg var hon!!) och jag återuppstod som gycklaren Rosalin Jönsdotter. Det är henne jag är utklädd till på bilden ovan. Jag hade såklart inga vapen, ofta jag ens hade kunnat lyfta den där yxan om den varit på riktigt. Tyckte bara jag såg cool ut om jag höll i den, haha 

Rosalin och hennes bror Hergir var två väldigt hastliga gycklare som inte var speciellt bra på... eh. gyckleri. Vi var desto bättre på att sjunga, ljuga och rimma. Över lag hände väldigt mycket på lajvet... ganska många dog - kan väl sammanfatta allt. Det är svårt att beskriva alla händelser, delvis för att hälften av er som läser skulle tro att jag var helt från vettet, delvis för att det inte är speciellt roligt att höra om personer man inte har nån jävla aning om vilka de e... men sammanfattat så var lajvet såå roligt så jag helt fick en nytändning på lajv. De va så galet och fantastiskt

Minusen var väl att det stormade något förjävligt, men jag och mina superfaddrar klarar allt, till och med att sätta upp ett 20-manna-militärtält på 10 min. Utan underdrift. Men den äran ger jag helt till mina bedårande faddrar.

Vi samlade också på oss en del movie-moments, tex. vid fighten om kärleksdrycken som från början var menad för min karaktär efter att hon vägrat gifta sig. Eller när trollen kom på natten och halva byn satt gömda under ett bord och sjöng psalmer, och jag blev varsamt småkastad över bordet som flög bort och alla bara sprang och skrek i härlig panik. Lajv for life! (i höst kommer SKUM/SKULD äga hela Bålsta, I'm just sayin...)

Neej - nu är det nog dags för mig att gå och lägga mig och läsa.
Godnatt sen!


Prince of persia

Jag har alltid varit ett stort fan av tvspel... men för några år sen slutade jag spela helt. Vet inte varför, de fanns bara inte tid eller ro till att sätta sig ner och njuta av ett riktigt bra tvspel. Mitt första tvspel fick jag när jag var 6-7 år och det var ett Sega mega drive. (som btw fortfarande funderar, alla orginaldelar med tillhörande Sonic-spel, och NEJ, det är inte till salu) Mina favoritspel var Sonic-spelen, men ett annat spel jag hade då var Prince of Persia - ett spel jag tyckte var jättesvårt där man spelade prins Dastan som skulle rädda en prinsessa som blivit tillfångatagen av den onde vesiren (visst heter de så? Kanske fått dåligt minne men iaf en högt uppsatt och powerful man) Jaffar. Man hade bara en timme på sig i spelets tid, eftersom han gett prinsessan ett ultimatium, att inom en timme bestämma sig för om hon ville gifta sig med honom... eller dö. Minns att jag tyckte spelet var sjukt svårt, och lite äckligt då man skulle hoppa över massa farliga avgrunder och ramlade man ner vart man helt blodigt mosad av alla svärd där nere... hm.

Blev väldigt glad när jag såg att Prince of persia hade kommit i en ny version till ps3, och jag har givetvis testat spelet lite för ett tag sen. Är helnöjd och funderar ärligt på att köpa ett ps3 och spelet och ta upp mina gamla tvspels-skills. Det verkar verkligen vara ett spel för mig! Lite assassins creed-feeling a la persien. Ih va kul de verkar inte sant??

Nu har det ju dessutom kommit en film som baserar sig på denna eminenta tvspels-serie! För er nyfikna har ni trailern här:



Verkar inte detta som en otroligt bra spännande välgjord actionfilm?? Om man ska tro trailern så verkar den dessutom vinkarna, specialeffekterna och filmningen påminna väldigt mycket om spelet - det är alltid uppskattat när man gör filmer av tvspel, inte sant??

Jag tror den här kan vara jättebra, den har Sverigepremiär den 19 maj och jag tänkte nog försöka se den så fort som möjliigt! Nån som vill se den med mig??


Städa

Mm har precis ätit frukost, grekisk youghurt m skivad frukt, honung och nötter. Samt lite tropicana-juice och en kopp citruste. Kan dagen börja bättre? Har suttit och spanat lägenheter och rum under förmiddagen... de e verkligen svårt sånt där. Men jag har iaf bestämt mig för att jag ska ha någon annanstans att bo den 1 juni! Spännande va?

Måste verkligen träna nu... de va länge sen. Tydligen har allt vandrande på lajvet varit riktigt bra för mina lår och rumpa - yeey! Så för att bibehålla de måste jag ta och gå lite på crosstrainern nu tänkte jag! Ska också ringa lite samtal och "städa" lite efter mig rent socialt. Började redan igår...

Ni vet när man skitar ner och inte tar hand om saker och ting, då måste man städa, annars får man ingen frid i kroppen och karma äter en långsamt. Yuuup.

Skriver lite mer och om lite roligare saker senare,


Zombie walk

God kväll!
Efter en lång dag är jag äntligen hemma... sköönt! Ska snart mysa ner mig framför tvn med dipp och chips och kolla på DH och Cougar town



Har varit iväg in till stan på morgonen och letat efter en present till Emma (men jag skriver såklart inte vad eftersom hon läser min blogg då och då^^) Passade också på att springa förbi SF-bokhandeln då jag ändå var i Gamla stan eftersom jag skulle besöka min nya hudläkare

Tog en takeaway chailatte på vägen hem. De är ju bara såå söta. Det är som... när man är sugen på te och en kaka, kan man ta en chailatte, för de e båda i ett. Som en slags drick-kaka. Weird, men ibland blir man lite småsugen^^

Tittade runt massa och bestämde mig till sist för 2 nya välkända vampyrromaner jag länge velat sätta tänderna i (haha) Nu när jag snart läst ut Twilight-serien så kan jag behöva en duktig dos med lite riktiga vampyrer. Blev En vampyrs bekännelse och Bram Stokers Dracula som jag posar med på bilden under.


Snubben i kassan var riktigt minglig och det blev ett härligt nördigt samtal om vampyrer, varulvar och zombies. Jag är ju inget överdrivet fan av zombies, men jag måste ändå tipsa er om en såå cool grej som kommer äga rum i Sthlm den 12 juni! "Zombie walk" - det ska tydligen va fett me folk som ah, gör en zombie walk i Sthlm den kvällen. Sen ska det hela avslutas i nån park med massa band som spelar mm. Hade såå gärna velat gå - och kommer definitivt att göra det med om inte jag är i Frankrike med jobbet då... inte för att vara zombie, som sagt är jag mer vampyr-brud, men för att vara med och leka med alla ambitiösa nerds, åh va rooligt! Ni kan söka på de på facebook om ni blev nyfikna. Har ju inte varit där men jag tipsar ändå, de verkar grovt kul!!


Stan



Hoppas du har sovit gott... har du?
Shit drömde världens skummaste dröm om att jag och mamma skulle åka tåg från Östermalmstorg till Australien och hälsa på min morbror som precis fyllt år... och sen när vi kommer dit och dom bor i något slags radus (??) så är också min kusin där, och Alexander Skarsgård??

Helt förvirrande... ah, tiden springer iväg, ska iväg till stan nu på morgonkvisten innan jag börjar jobba... hoppas du får en bra dag


Tårar är salta

"I used to tell her, honey you ask me why this is happening to you, why those these people hate you they don't even know you. I don't know. All I can think of is that maybe God preparing you. Maybe this is a blessing. You know it hurts, but sometimes blessings hurt cuz you know what happens is, the strength that you get when you come out on the other side, the other side of the pain - prepares you for really big things..."

Jag älskar det här citatet... det är så underbart. Och träffande som en pil i hjärtat. Det tröstar mig... det tröstar mig riktigt bra faktiskt. Kvällens tankar kretsar kring:



"Den dagen då du känner att allt är förlåtet kan det läka" skrev Phiona... när jag frågade henne om hon tror att tiden läker alla sår. Det ligger nog någonting i det... undra om man en dag blir redo att förlåta allt. Eller om det finns saker man känner att man inte kan förlåta, hela livet... kanske. Och då är man väl fast i det... antar att livet låter en veta tids nog. Jag är i alla fall övertygad om att ingenting sker helt utan anledning eller mening.


Dravvel

I tried to tell you
what's on my mind
But you keep running
away and hide
I know you're scared
of what you might find
But I'm... I'm, I am here...

Right beneath the broken glas
Under the stairs of my past
I tried to let you in
But you... keep running...
I'm gonna close the door
Your love don't live here anymore
I'm alone, it is for sure
But Im... I'm, I am Okey...



Inställning



En sak som stör mig är när jag får känslan av att dom inte inser hur hårt jag kämpar för att upprätthålla min positiva attityd till livet. Oftast kan jag ta det, och känner inget behov av att skryta eller hävda mig ang. det faktumet att jag också (suprice suprice!?) sliter och kämpar för att vara positiv och orka med livet vissa dagar.

Men ibland vill jag bara skrika "Mitt liv är INTE ett resultat av tur och konstant lyckligt liv, utan av iställning!!!" i deras ansikten. Jag fullkomligt avskyr ordet enkelt och lätt, eller tur i sånna här sammanhang. Som om jag skulle fått en endaste sak gratis i livet. Ok många av er don't know where I've been, så det är okej att inte folk kan ha en fullkomlig förståelse för hur hårt jag kämpar. Jag vet att jag inte delger mig och pratar om allt som plågar mig from time to time. Det är inte heller det jag efterfrågar...

Men det gör mig grovt irriterad när vissa verkar bete sig som att mitt liv är perfekt och my little pony-lyckligt bara för att jag väljer att se livet som en gåva och försöker ta nya tag och kämpa varje dag. Jag ÄR lycklig, men det är ett resultat av hårt arbete och inställning, inte av tur och slump.

Det som stör mig mest är egentligen oförmågan hos många människor att respektera det vi INTE vet om varandra. Att respektera det faktum att alla har såna plågor, och alla värderar saker olika. Jag blir jätteirriterad på när folk verkar värdera sin egen smärta och lycka på ett så egocentriskt vis. Man ska vara center i sitt eget liv, men det innebär för fan inte att man ska förbi se alla andra. Jag kan inte alltid relatera till allas sorger, eller lycka. Men jag lyssnar, jag försöker och även fast jag ibland i mitt stilla inre ibland funderar på vad som egentligen är det jobbiga, så respekterar jag att den personen anser det. Ingen har rätten att bedöma andra människors smärta eller glädje, ingen. Det gör mig förbannad när folk verkar ta sig den friheten...

Och till sist, för er som undrat - det är inte läge att just nu ställa mig frågor ni inte är beredda att få ett 100% ärligt svar på. Jag är taktfull men ödmjuk kanske inte är det ordet som beskriver mig bäst just nu... ok? Jag orkar inget socialt gnäll just nu så förvänta dig inget annat än rå sanning om du ber mig om någonting...


Phoenix tshirt's

Hittade en asgrym sida som säljer diverse tshirts med tryck... Phoenix tshirt co. Har hittat lite fler än vad jag borde köpa, så jag tänkte be er om hjälp vilka jag ska välja... Max 3 stycken känner jag. Men kanske två?

Vilka ska jag välja, help me!


Dagen

Ah... te, inomhus, med riktig mjölk. Faantastiskt

Idag är jag ledig... för första gången påå... minns inte när för att va ärlig. Känns skönt att kunna dra sig i morgonrock och glasögonen framför datorn hur länge man vill. Tänkte försöka bocka av följande under dagen:



Ska väl kanske försöka hinna läsa lite eller något också... bara ta de lugnt och skönt. Bah min rygg är helt fucked up - ska verkligen försöka träna lite så jag kan stretcha ut den riktigt ordentligt!

Nej tänkte nog gå och vila en liten liten stund nu igen, är ganska trött och seg efter lajvet...


Videon

Ok som vi alla vet har Christina Aguileras musikvideo nu kommit ut! Och nu när jag är tillbaka i 2010 igen så har jag självklart sett den om och om igen, och tänkte nu bjuda på den till er, om ni missat den:



Såå... vad tycker vi om detta då?
Har bara sett videon ett fåtal gånger, så det ska väl räknas in i denna analys. Jag har försökt att se den så neutralt jag kan, men som vi alla vet är jag partisk eftersom Christina är en stor favorit hos mig som artist.

Tycker videon uppfyller alla kriterier för en riktigt bra popvideo. Christina är ju en artist som e ganska gammal i gamet och jag tycker den här videon är en jättebra comeback videon efter hennes mammaledighet. En bra popvideo till en uptempo låt bör väl vara mer eller mindre provokativ, innehålla hyffsat mycket naket i någon form, vara väldigt sexig i någon bemärkelse och gärna vara relativt klassisk med dansinslag och inte alltför avancerad handling. Den här videon har allt det.

På något vagt vis är väl den här videon lite av vad Dirrty var 2002 då den kom. Då var det ett nytt mer rnb'igt sound för Christina som tidigade gjort ganska hederlig radiopop back in the 90's. Det var ett bra statement och alla förstod hennes nya inriktning och typ av musik. På den tiden var den ju också ganska provokativ då hon och Britneys "I'm a slave 4 u" kom ut ganska tätt inpå varandra. På samma sätt är denna video som ett slags statement för hennes nya inriktning och stil, och även om jag personligen inte är något direkt fan av grov bdsm så förstår jag ändå och kan se hur det ändå kan tyckas passa på något underligt vis - till den nya lite mer electropopartade musikstilen.



Emma sa att videon lämnade en lite gaga-crazy liknande känsla efter sig, fast med mer klass... det kan jag nog hålla med om såhär sponant. Det är väldigt intressant att kunna hålla en viss klass i allt man gör, oavsett om man badar i lera, leker bdsm eller dansar i vatten i underkläder. Att genom skärmen, i intervjuer och i videos alltid ha en så stark aura av... pondus. Det är intressant som skrivet. Beundransvärt.

Så kort sagt så gillar jag videon, även om jag personligen för tillfället föredrar mer dirrty-liknande typ av sexighet och snusk. Jag är nog lite mer rnb-sexig skulle jag tro, iaf just denna vecka. Men sånt ändras ju... men over all en jättebra video tycker alltså jag *applåd*

Sen en liten note "Snälla Gud låt mig ha en kropp som Christina när jag är 30 och fött barn"
Amen!


RSS 2.0