1 FEMALE

Gabrielle "Coco" Chanel är grundaren av det l e g e n d a r i s k a märket Chanel som sedan början av 1900-talet varit ett väl erkänt märke för klass och kvalite. Vi kvinnor har Coco att tacka för byxor och s k "unisex" mode. Coco gjorde även solbrännan inne - en trend som verkar hålla i sig?

Jag gillar Coco för att hon var en väldigt banbrytande modern kvinna som trots krig och svår barndom drev sin vision om kvinnligt mode och satte det på kartan med bravur!

För er som är nyfikna på henne så rekomenderar jag filmen som har samma titel som hennes namn. En film som handlar om hennes liv och som jag gillar, utifrån skapandet i sig men även efter vad jag har läst om henne innan och så. Jag gjorde mitt specialarbete i kultur och idée-historia om henne och jag kan hämta mycket kraft ifrån att läsa om hennes kamp och ovilja att ge vika i ett mansdominerande samhälle!

Några välkända klassiker från Chanel:

Citat jag ofta tänker på från Coco är bland annat "Kvinnans kropp formar klänningen, inte tvärtom" och "Man kan vara för uppklädd, men aldrig för elegant"

KVINNLIG INSPIRATION

Jag inspireras gärna av människor i media. Stilmässigt, sångmässigt, artistmässigt. Det är inte jättemånga jag väljer att kalla förebilder, men det finns verkligen många inspirerande talangfulla människor ute i världen!
Jag har ett x antal artister och personer som jag återkommer till, lyssnar på deras album periodvis, gamla eller nya, som jag beundrar och tittar på intervjuer mm. Jag har testat mig fram hittils i livet, vad det gäller kläder, smink och artistinriktning. Jag har faktiskt väldigt svårt att pyssla med samma stil musikmässigt - det finns såå mycket olika saker jag vill göra och jag uppskattar så många typer av musikstilar (även om det mesta är kommersiellt på något vis)

Över lag inspireras jag av andra kvinnor, med undantag av Justin Timberlake som är en otroligt stor förebild för mig. Jag har lyssnat på honom i ungefär 10 år nu och tycker att allt han rör vid blir till guld!
Vill dela med mig av lite videos på enligt mig coola brudar som tilltalar och inspirerar mig i mitt skapande och sätt att vara!
Jag hade tänkt att göra ett jättelångt inlägg - men istället så tänker jag nog dela upp detta och posta en kvinnlig inspiration varje dag i... 4 dagar!

Första tjejen kommer om nån timme... ok?


FUTURUM

Hej folket!
Nu e jag hemma och chillar en stund, har lång dag idag så jag tänkte ta en powernap... ended up lyssna på massa musik å sitta här istället. Så kan de gå?

Futurumeleven som skrev här och undrade om jag kommer vara med och informera om konfirmation nästa år så vet jag faktiskt inte det i nuläget. Jag älskar mitt jobb och tror att jag jobbar kvar om ett år - men jag håller samtidigt på med min musik och blir jag väldigt framgångsrik i någon annan del av världen så kanske jag åker dit och jobbar som artist, och då vet jag ju inte om jag e i Sverige just om ett år... men sånt där vet man ju aldrig! Men det är väldigt roligt att vara ute i skolorna och träffa alla er - så om jag har möjlighet så kommer jag absolut va de! :)

Ha det så bra!

ZZ


Mitt jobb är fantastiskt, men måste erkänna att de känns lite tungt att veta att jag fortfarande kommer vara här om 12 timmar... yeye, sova kan jag göra en annan gång!

JOBBA SOVA

Heej!
Känns som att allt jag gör är att jobba sova jobba sova?


Nu på kvällen mådde jag lite dåligt efter att jag ätit glass (why why åt jag en glass, don't even like it??) så istället för att träna så har jag sett 2 avsnitt av Dollhouse, de e verkligen tuuuungt bra!

... men nu måste jag gå och sova, upp tidigt imorgon och jobba massa... så kan de bli. Borde försöka ta med min kameran till jobbet lite, kanske visa er Kc??
Godnatt!

DOLLHOUSE

Igår började jag titta på en serie som heter "Dollhouse" som är gjord av Joss Whedon (samma snubbe som har gjort Buffy the vampire slayer och Angel, jag = stort fan!) Den verkar verkligen ruggigt bra, precis som jag förväntat mig! Sci-fi som ständigt ifrågasätter och vrider på termerna rätt och fel, ont och gott. Eliza Dushku har huvudrollen, hon har tidigare spelat karaktären "Faith" i Buffy the vampire slayer. Fler skådisar finns att känna igen i serien - bland annat hon som spelar "Fred" i "Angel". De e kul de där med Whedon... han återanvänder gärna bra skådespelare, härligt tycker jag, då de görs på ett bra sätt!
Vill gärna kika vidare så snart jag kan och tror redan efter första avsnittet att detta kan bli en ny favoritserie hos mig... vi får väl se hur det blir?

I AM NUMBER 4

I söndags kväll tittade jag och en vän till mig på I AM NUMBER FOUR. Vi gillar övernaturlig action och trailern ser ju hur cool ut som helst! Känns som en film man borde sett...


Tyvärr måste jag säga att jag inte gillade den någe nämnvärt. Handlingen var väldigt simpel och grund och jag tycker dom misslyckades med att få en involverad och få medlidande och sympati för karaktärerna. Det resulterade i att man inte blev så emotioellt engagerad när det hände något... nån blev kär, nån dog osv osv. Lite trist, filmen blev platt... kul detalj var väl att dödandet och döendet var precis som i Buffy the vampire slayer med stake in the heart/magisk kniv och "poooff" Kul att se de med 2011-teknik...


NYA FÖTTER

Yeey hörrni jag har hunnit allt jag önskade idag!

Medicinska fotvården var helt underbar! Behandlingen var en märklig blandning av att vara som tandläkaren och att få massage. Låt mig förklara!

Jag satt i en stol som var lite lutad bakåt och hade liknande material som hos tandläkare. Fotterapeften som tog hand om mig hade vit rock som tandläkaren. Hon använde "slipborrar" eller vad man nu ska kalla de, någon slags skalpell(?) och andra verktyg som kändes såhär "Åh hjälp min fot??" när man såg dom - men dom var hur sköna som helst och hon slipade bort mina förhårdnader, polerade mina naglar och klippte och formade dom osv. Det avslutades med en skön fot och underbensmassage som nästan fick mig att somna!
Har dessvärre inte blivit av med huvudvärken på hela dagen... känns sådär. Ska snart gå å lägga mig så jag hoppas det är över imorgon!

För er som bor i närheten av Bålsta, så kan jag rekomendera stället som heter "Må bra" och ligger i centrum vid polishuset! Hon jag hade heter "Eleonora".

TO DO TONIGHT

Det finns vissa saker som jag behöver göra för att må bra. Känna att jag äter rätt, sover bra mm. Eftersom jag har mycket nu med hemflytt och jobb osv, så måste jag kämpa extra för att lyckas hålla någon slags struktur som jag vet gör mig gott i längden! Detta är vad jag vill försöka/ska hinna med ikväll!


De låter ganska rimligt ändå?
Medans jag tränar på mitt WII tänkte jag titta på tv med mamma, så får jag dessutom med lite kvalitets-tid, + att film är ett stort intresse för mig!


HUVUDVÄRK OCH FOTVÅRD

Heej!
Kan säga att det var tungt imorshe att komma upp... har haft huvudvärk sen jag vaknade. Uöh! Gick till och med hem på lunchen för att powernapa, känns lite bättre men not much to be honest...

Nu e jag tillbaka på jobbet (här lite tidigare så jag kunde få skjuts med mamma!) och det e hard workwork fram till klockan 17 då jag ska iväg på medicinsk fotvård!

Har aldrig gått på det förut, men jag hoppas verkligen att det är lika bra som det verkar! Mina fötter är inte bara fula och slitna, dom gör dessutom ont!! Hoppas lite professionell fotvård kan råda bot på de!

Ska testa en nyöppnad salong här i Bålsta. Dom sägs ha mångårig erfarenhet och utbildningar hit och dit, får hoppas att det märks på behandlingen! Jag rapporterar senare ikväll om jag kan rekomendera eller inte...

Nu e de back to work,
ska bland annat förbereda inför morgondagen då jag ska besöka en av skolorna med konfa-information, yeey!


FLYTTAR

Heej!
Har hållit på å flytta halva dagen typ... vaknade lite sent. Möh... känns faktiskt väldigt trist att flytta hem igen. Jag gillar ju mitt hem så meen... ah I'm just to old?? Jag e inte här längre liksom... ah de e bara att göra det bästa av det helt enkelt. Se fördelarna...
Sparar pengar
Har flera av mina vänner närmare
Har mitt jobb närmare
Slipper ansvara för matlagning, städning, disk och tvätt på samma sätt som tidigare
Bra internet!

Jag bor ju ändå i källaren med min bror, han e coollugn och vi kommer jättebra överens! Ska bara försöka styra upp mina saker nu... tänkte eventuellt åka till Elgiganten senare och köpa en ny tv... å de e många saker som jag måste hitta platser för... tex. alla mina hårprodukter, schampon osv (vore inte jättekul om min pappa tog mitt blondschamp för 100:-/flaskan tex...)

Ah nu e de dags att städa och fixa vidare... skriver mer senare! (kommer säkert få mer tid till bloggande under hösten med, de e bra för alla er!)


STURECOMPANIET

Heej!
Ursäkta för den låga updaten idag. Har flyttat lite saker från min lägenhet och sovit mest... sen har jag ju inget internet i min lägenhet (de e en sak som iaf ska bli jätteksönt när jag flyttar till mamma igen) De blev till att gå på Sturecompaniet igår btw. Ett jättebra ställe som jag hade jättetrevligt på. Alla rökte så jävligt utanför dock så jag var lite illamående... ursch jag pallar verkligen inte rök...
Har sprungit omkring i Kallhäll och Jakobsberg för att försöka hitta någon vettig fotvård till mina värkande fötter, tyvärr utan resultat... nu e jag hemma hos mamma iaf, och vet några ställen här som har bra massage å så, ska försöka testa deras fotvård under morgondagen...



TUUDELS

Hemma från jobbet, yey. Har haft ännu en multieffektiv dag, känns bra!
Ska va med nåra kompisar om ett tag hemma i Kallhäll, vi får förhoppningsvis väldigt roligt! Imorgon är det fredag oooch... jag har inga planer. Haha to bad? Får se vad jag hittar på... träna? Titta film?

Orkar inte skriva mer just nu faktiskt... får skriva mer senare eller imorgon!
Har ni några planer för helgen?



MICROPAUS

Tar en liten micropaus på jobbet för att skriva ett litet inlägg... hoppas allt e bra med er! Själv har jag varit begravd i jobb hela dagen! Håller lite utkik om min kropp ska ge mig varningssignaler av stress, hann knappt äta idag och det är verrkligen inte bra! Måste skärpa mig - de e bara så mycke som ska igång och fixas nu i början!

Har dock fått supermycke gjort idag, massa möten, effektiva möten så jag e glad och nöjd! Ska snart åka hem och typ äta, träna osv. Skriver mer senare...


MY LOVE

Under gårdagen då jag var i stan med min vän tog vi ett glas vin och satt och pratade uppe på taket på kulturhuset. Varför har jag aldrig varit där tidigare? Okej jag e lite höjdrädd men åh - jag bara blickade ut över stan och insåg hur mycket jag verkligen gillar Stockholm! Det är mitt hem, vi passar så bra ihop, my love 


Tog ett kort med min mobil... kanske inte världens bästa bild men awh you get the feeling!

TIDIGT

Boo... jag e verkligen ingen morgonmänniska!

Orkar inte gå upp såhär tidigt what about working 9 to 5 när man e ungdomsledare?? E van att börja efter lunch... men jag tänker bita ihop och vara glad! Jag har ett underbart jobb!
God morgon btw!
Var svullen i halsen när jag vaknade idag, ni vet så det påverkar svalget, sådär så de gör lite ont när jag sväljer... men jag tror att det bara är lite-för-lite-sömn-en-del-som-måste-styras-upp-ont... så jag försöker få i mig tillräckligt med vitaminet, mineraler, proteiner osv som jag ska. Igårkväll innan jag fick och la mig tränade jag yoga, jätteskööönt!
Nu är det dags att springa till jobbet,
hoppas er dag blir fantastisk!
Skriver mer på lunchen eller ikväll... eller förhoppningsvis båda!

IT'S JUST THINGS

Jag tänkte ta ett ögonblick och skriva lite om det här med materialism. Vi lever i ett materialistiskt samhälle, saker har liten/stor/någon slags påverkan i våra liv. Det finns en del saker som ingår i ens liv och vardag och saker som betyder mycket för en.

Olika saker värderas olika för olika människor. Vissa saker är symboler för annat och betyder saker. Jag har över lag varit väldigt dålig på att uppfatta sånt här, tills bara för något/några år sen. (tror det är mitt växande intresse för marknadsföring som gett mig insikt i dessa saker...) Jag är uppfostrad till att inte lägga stor vikt eller fokus på det materiella, samtidigt såklart ta hand och vårda om det jag har. Jag tycker aldrig att man ska bli vårdslös med saker bara för att dom egentligen inte är speciellt betydelsefulla i sig. Det är symboliken jag värdesätter. Delvis att någon/några har gjort/framställt saken på något vis och lagt ner mer eller mindre effort i det, delvis för att man aldrig ska börja underskatta pengar, oavsett hur mycke eller lite av det man har. Pengar är ett genigaliskt system att mäta värde i saker och ting, om än från början hitte-på (men de e väl allt i samhället, inklusive samhället, också, när man väl börjar tänka på det?)

Jag tror inte jag uppfattas som en speciellt sak-fixerad person. Jag gillar elektronik, och samlar gärna på tex. böcker och filmer - men jag har inte den uppfattningen om mig själv att jag är fixerad vid det. Jag baserar inte heller värderingar om människor kring materiella saker, tex. kläder, hus, bilar eller telefoner, och jag önskar inte själv bli värderad efter det.

Det är flera som undrar varför jag ändå prioriterar, enligt mig, fina saker, i mitt liv. Fina saker motiveras ju för mig enkelt genom att förklara min kärlek för skönhet. Allt - artikektur, konst, natur, människor, kläder osv. Jag är en sucker for beauty och älskar allt vackert!

Varför jag prioriterar att ha en del saker i mitt liv som generellt sett symboliserar status, är just därför. Inte för att bli ifrågasatt, inte för att uppfattas som bättre eller mer välfärdig än andra, inte för att irritera eller för att skryta. Utan för symbolikens skull. För skönhetens och symbolikens skull. Som jag skrev tidigare så gillar jag verkligen symboltänkande och om jag bär någonting som människor ser och kopplar samman med klass och elegans känner jag mig nöjd. (även om det bara är hitte-på och att jag känner samma klass och elegans oavsett) Man kan säga att folk i allmänhet hjälps att få en korrekt bild av mig.

Men när jag tänker på detta... så kommer jag ändå alltid tillbaka till en stark känsla av att det bara är en sak. Glöm inte kära läsare, att även om jag talar så gott om detta och att ni kanske ibland kan känna en press från samhället/kompisar/familj, att ha vissa saker eller att inte ha andra saker. Glöm inte att at the end of the day är det bara saker. Det är bara saker och ditt värde sitter inte i dom. Det kan vara ett medel att använda sig av för att uttrycka sig - men dom gör dig inte, du gör dom! It's just things...

Jag är så glad och stolt och känner mig bortskämd när jag går omkring med min nya väska eller ursnygga skinnjacka, men tanken slår mig ibland att jag lika gärna skulle rocka en plastpåse. "Sexy is a state of mind". Everything is a state of mind kind of? Glöm inte de ute i samhällsdjungeln...


COCOA BUTTER

Heej!
Va kul med lite kommentarer folket (:
Kom nyligen hem till mammsing igen efter en tripp på stan. Är hemma hos mina föräldrar så mycke nu redan, hmm, förbereder mig för att flytta från min lägenhet kanske? (ah vill inte tänka på att jag ska flytta... boo) Var och åt på mitt favoritsandys på Kungsgatan, mm! Jag och Phiona satt på vår favoritplats, älskar bara sånna här soffor, jag vill ha en sån i mitt framtida hem, lätt!

(min väska fick såklart va med på bilden, ih visst e den fiiin??)

Var också på Åhlens och besökte Cliniqe, fick med mig ett prov på dagkräm för min ålder som ska vara förebyggande för ålderstecken. Det ska bli spännande, hoppas jag kommer ihåg att ta den varje dag nu då, kan va lite dålig på att komma ihåg sånt där... Cliniqe brukar ju vara bra, och alla jag känner som använder deras produkter är väldigt nöjda!
Var också och köpte cocoa butter yeeeey me love! Köpte en till mig själv, sen skulle jag köpa en till mamma. Fanns bara jäättestora förpackningar men jag köpte den ändå, cocoa butter går åt!
Var tvungen att ta en bild med mig och den, haha den e jättestor! Familje-förpackning!

Nu tror jag att jag ska träna en liten kort stund, sen sova, känner mig så trött å seg... jobbjobbjobb imorgon igen kl 9 med massa möten!



2OLD

Tänka sig att jag blivit för gammal för att söka en del modelltävlingar? De e verkligen en realitycheck vill jag lova. Undra varför de e så, att man som kvinna max får vara 22? Är det för att folk generellt sett ser gamla ut när dom e över 22 och att modebranchen inte vill ha en då, eller beror det typ på att man ligger i riskzonen för att skaffa familj och andra vanor som binder upp en och komplicerar modellyrket? Ingen aning... om någon som läser detta känner sig insatt, please let me know, det är en ärlig fundering...

Åldernoja, dessutom har jag fått rynkor på pannan? De här går utför haha^^
Nää - jag har ingen riktig noja, åldrande e en del av livet, jag har aldrig varit rädd för att bli eller se äldre ut, jag vet att jag kommer va fab hela livet, de e de viktigaste! (jag har ingen strävan efter att se ut som arton hela livet^^)



IPHONE

Yeey ppl!
Vilken lycka jag har - jag har ju en Xperia X10, som jag älskar och som är en sann följeslagare i min vardag! Men nu ska jag även få en Iphone pga att jag håller på mycket med s k sociala medier, dvs facebook, twitter osv, på jobbet. Min nuvarande jobbmobil börjar få lite dåligt batteri också stackarn, den har varit i min tjänst länge, under hela min tjänst faktiskt, buuhu, but really I'm not sad to leave it cuz' I'm getting a Iphone!

Roar mig med att kolla lite olika skal och sånt man kan ha till dom, haha, kanske borde va seriös jobb-phone i svart men pallaa?? Min XPERIA e ju såhär svart och seriös-business-like... finns ju inte lika mycke tillbehör till den! (men nu när jag ändå håller på att kolla omkring ska jag väl kika om de har kommit något nytt till den också)

Tänk hörrni vilket ultimat användartest jag kan göra nu, wao! Få människor förunnat att kunna jämföra på detta vis, det ska bli jättekul och spännande! Jag ska lära mig iphonen först (men de lär ju inte ta så lång tid kan jag tänka mig?) Sen ska jag utvärdera och se om jag som användare, men tämligen ointresserad av hårdvaran, märker någon markant skillnad. Jag lovar såklart att vara helt ärlig och så objektiv jag bara kan i min bedömning!

Vad tycker du? Iphone? HTC? Sony Ericsson? Samsung? Har du nån åsikt i smartphone-debatten?



SPEEDY

Heej!
Har precis kommit hem från jobbet... workade 9 to 5 idag, dessvärre utan dator (!!??) eftersom de va någe poo med dom. Helt oacceptabelt, men a fick en hel del gjort ändå tack och lov. Hamnade dessvärre efter i arbetet en del, så jag har redan saker att jobba igen? Trist... anyway, nu e jag hemma hos min mamma och får väl se vad kvällen bjuder på. Träna? Sova? Hem till lägenheten kanske? Umgås med nån?

Får se... det kommer bli väldigt mycket jobb den här veckan känner jag. På lördag ska jag dock ut och titta på Timbuktu och Hoffmaestro mfl. Det blir förhoppningsvis väldigt kul! Och by the waaay... vem har köpt en speedy jag haar!!
Så fantastiskt underbart fiin... ni får se den med mig så snart jag kommer ihåg dee... yey, go me! Om nån vecka drygt ska jag iväg och köpa en matchande almenacka till, go me, yey!


NO STRINGS ATTACHED

God kväll folket! (eller god natt?)
Har precis tittat på film med mamma... det blev "No strings attached" med Ashton Kutcher och Natalie Portman. Den va väl bra... sån här feel good film i samma stil som Ashtons många andra filmer... asså jag har sett en hel del filmer med honom. Vet ni vad? Jag har kommit fram till att han e pretty cute... men lyckas alltid ha fult hår, och jag börjar undra om han någonsin kommer sluta se ut som en slags halv-tonåring... snubben e ändå 33? But sitll cute, yea, really cute (:
Nu ska jag försöka sova... imorgon är det jobb... kommer nog bli kul men jag känner mig måttligt taggad just nu... better go to sleep... förutom de ska jag ev in till Gröna lund och titta på något band som kallas Blindside? Vet inte vad de e men en vän sa att de va nån slags emorock och jag brukar ju gilla sånt... får se hur jag gör. Hur trött jag e efter jobbet^^


ETT ÅR

... idag känns som en riktig tänkardag. Det är många många många tankar som far omkring i huvudet på mig... den genomgående känslan är väl en slags oidentifierad ångest. Jag ser många anledningar till den, en av dom inträffade för exakt ett år sen...

Jag minns hur jag och mina vänner pratade om hur vi skulle hinna med allt vi ville göra den lördagen. Hemmafest, blockparty, det var massa som hände och vi var ett sånt on-the-go-gang som ville hinna allt! Det var härlig sommar och mitt liv var verkligen underbart på många vis! Efter två ganska korta samtal från Phiona kände jag mig tom. Det är egentligen det jag minns mest. Tom. Tomhet. Jag lärde mig någonting om mig själv då - när jag går in i kris gör jag nästan vad som helst för att allt ska fortgå så normalt som möjligt. Styra upp, fixa, leda, göra det som krävs för att verkligheten ska bistå så gott det går... ett beteendemönster jag blivit alltmer varse om under detta år. Jag har gråten i halsen när jag skriver detta, men jag är inte riktigt redo att släppa ut det ännu. Jag tänker såklart på sånt som måste göras, kan göras, för att underlätta för alla i min närhet som kan behöva mitt stöd just nu. Detta är en beteendeform jag har valt... jag hoppas ingen upplever mig som allt för kall. Jag kan säkert verka disträ och känslokall, men det är aldrig med mening. Inside my heart is breaking, my make-up may be flaking, but my smile, still, stays on... the show must go on! Livet fortsätter, allting förändras... det är en tröstande tanke när det känns tungt...

Du har lämnat ett stort hål i vår verklighet Christian, men vi hankar oss fram, går vidare, skrattar och lever - precis som du vill att vi ska göra. Du lämnar mig ett hopp om ett liv efter detta, för jag har då aldrig mött någon som är så närvarande i sin frånvaro.



REGNVÄDER

Blää va de ska regna då... var en stund på Bålsta-dagen och jobbade. De va mycke folk trots regnet vilket var kul att se! 

... jag gillar vanligen regn, men just idag blev jag helt matt av det och vill bara burra ner mig med en flisfilt och titta på film! Regnet e mysigt så länge jag slipper vara ute i de? (:



HALLÅ DÄR

Hej hej!
Sorry för låg update... igår va jag med Paulina och kollade på Batman, yeeea de e ju bara sååå bra! Har alltid gillat Batman men nu när jag såg de två senaste så blev jag bara grr (men ingen tvekan om att Batman e din man Phiona!) han e så cool och han hade en jättesnygg bil 8)
Nu ska jag snart in till stan igen å va med några vänner, får se vart kvällen för oss, men de blir nog Södra bar mestadels... 

Imorgon är det Bålsta-dagen eller vad den nu kallas, då ska jag jobba lite i centrum och stå vid något slags stånd som Svenska kyrkan har, tror vi ska sälja munkar (ha ha) så kom och köp en munk vettja! De ska va artister och sånt med och säkert massa kul!


LEGENDS

Om ett tag är det musikkväll hos en vän med tema "LEGENDS". Jag har haft väldigt svårt att välja 5 låtar som jag gillar och vill låta mina vänner ta del av. Vi motiverar varje låt, lyssnar och sätter poäng (seriösa viiisst?) Det finns sååå många låtar jag verkligen gillar och som verkligen är legender. Jag har försökt att ta låtar som har olika stil och känsla, som både är legender som låtar i sig, och artisterna är välkända.

Dessa är låtarna jag har valt, tycker du jag lyckats med uppgiften?

Mariah Carey, Without you

Mariah Carey är en riktigt legendarisk sångerska, känd för bl a sitt breda register. Det här måste vara en av hennes största hits någonting. En otroligt vacker kärleksballad som alltid lämnar mig med gåshud... en sann inspiration röstmässigt!

Madonna, Open your heart

Madonna... behöver jag säga något? En legend som i decennium regerat listorna. En trendsetter både inom mode och musik. En kameleont. "“I won't be happy till I'm as famous as God" Den här låten e bara en favorit hos mig. Catchy 80-tals-låt som gör mig glad!

Abba, Lay all your love on me

ABBA... ensån otrolig framgång, än idag, så många underbara extremt välgjorda låtar. Underbart koncept! Detta är definitivt en av mina stora favoriter av dom. Så sångvänlig och bra text!

Elvis Presley, Can't help falling in love

Legenden av legender... han startade trenden med sexuella rörelser, han hade en röst som inte fanns på marknaden när han kom. En riktig hardworker som satte en helt ny standard för pop musik. Skapade fenomenet popmusik? Min personliga favoritlåt av honom... så vacker så att jag kan gråta...

Britney Spears, ... baby one more time

Den här låten har jag valt för att Max Martin är en legend! Max Martin är en av de mest inspirerande talangfulla personer jag vet om. Han e typ min idol, vad nu hela det begreppet egentligen handlar om? Han har skapat (tillsammans med bl a Rami, Andreas Carlsson och Jörgen Elofsson) ett otroligt starkt svenskt trademark för svenska musikexport. Max Martin är inblandad i flertalet av dom mest kända akterna i västvärlden (Bon Jovi, Back street boys, Nsync, Britney Spears, Katy Perry, Usher, Celine Dion och många fler)

Varför jag valde just denna låt att få representera han som legend är för att jag nog skulle vilja påstå att det är han som tagit Britney Spears till den platsen hon har haft och har inom popmusiken. Han ligger bakom hela soundet som är förknippat med henne even to this day (aa han har gjort alla singlarna från senaste albumet med). Britney är den artist som har flest hits skrivna av just Max Martin (tätt följd av BSB). Dessutom är jag ett stort fan av det rediga sticket och hur kan kombinerar sticket med refrängen i slutet - ppl don't do that anymore...



MORNIN YOGA

Heej!
Hoppas de e bra med er (:
Själv har jag sovit gott i min säng, vaknat, tränat yoga (åh va de e härligt!) och duschat och bastat, aah!
Jätteskönt... ätit lite lunch med min kära mamma med! Snart ska jag iväg på massage hos min muskelterapeft, kommer bli himmelskt!

Lite senare ska jag in till stan, kika lite i affärer mm...


PLANET OF THE APES (R)EVOLUTION

Gillar du Apornas planet filmerna? Jag har sett två av dom... de finns bara två hittils va? En gammal version, typ från 60-70 talet, sen en från nollett som Tim Burton typ director'd eller någe sånt?
Jag gillar båda, ingen nyhet kanske då jag är en all time sucker för fantasy och sci-fi, och Tim Burton, men aa... jag e inte supersåld på dom, dom e bra men jag är inte helt kär som sagt... nu ska det ju komma en ny sån som kallas antingen "Rise of the Planet of the Apes" eller "Planet of the apes (R)Evolution". Har Sverigepremiär imorgon om jag inte har fel...

Tycker faktiskt den verkar jättebra, bättre än de andra två till och med!
Har du sett trailern?
Här e en av de som finns...



Ih spännande... ska nog övertala mamma att gå och se den med mig, de e ju trots allt hon som övertalat mig att se dom andra två med henne^^



HEMMA IGEN

Hej hej!
Åh Gotland var fantastiskt på så många vis! Campingen var jättebra, Visby är så otrooligt vacker och framförallt var umgänget helt enastående! Har mött så många underbara människor. Känner mig själsligt berikad och det kommer definitivt vara ett minne jag bär med mig i livet! Emma och Paulina, mina två piratkumpaner (tillsammans med mitt lilla får som jag köpte som souvenir, och Paulinas kanin)

Väl hemma har jag duschat (åh va skööönt!!) ätit god mat och tittat på Harry Potter! Haft en fantastisk första dag tillbaka i verkligheten. Ska försöka befinna mig i innercity en del under veckan, men tänkte också börja jobba så smått...
Tror jag ska träna lite nu kanske, eller boka in en massage (böh va min rygg mår dåligt...)


F12 I MÅNDAGS

I måndags var jag ju iväg på F12 och chillade modevecka i Sthlm (nästan lite synd att jag e på Gotland så jag inte kan njuta av hela modeveckan!) Här e lite bilder därifrån. De va en bra visning, även om modellerna var av blandad kvalite...



GOTLAND NEXT

Helt ok stil inför Visby-resan visst? 
Nu drar jag bye bye civilationen...

PACKAR

Hej hej!
Packar och fixar för fullt inför resan till medeltidsveckan! Hoppas verkligen att det kommer bli kul. Tror att jag kommer ha askul - men som vanligt vill jag bara pussa gatan jag står på när jag kommer hem till Stockholm igen. Jag behöver lite avgaser och höga hus för att må riktigt bra i själen!

Ska försöka förbereda lite inlägg som kommer publiceras medans jag e borta... men någon jätteaktivitet här på bloggen kommer det inte att va...
Var på stan hela dagen idag med min kusin och sprang ärenden, de va jättekul, alltid roligt när hon e här!


FÖROLÄMPAD

... jag känner mig förolämpad av att jag ens fått mottaga detta mail:

"CENSUR PÅ NAMNET FÖR NI FÖRTJÄNAR INTE PR söker tjejer för amatör underklädes photoshoot (gör det hemma själv med din egna mobil)"


SNÄLLA SÄG ATT DET ÄR ETT SKÄMT??

Får huvudvärk av alla människor som slänger av sig kläderna och sedan låter det bli FÖREVIGAT på nätet via mobiler eller annan taskig utrustning... jag har ingenting emot s k utvik eller nakenbilder, men wtf vad det än gäller lyder budet "If you gonna do it, do it right". Ppl... calm down...

(och för att förtydliga - jag känner mig förolämpad pga att jag ens blir erbjuden någonting av så låg kvalite, jag har en onlineportfolio, känns det som jag gör tacky job?? Är det den känslan folk får av mig?? Hope NOT)

Böh... ayway... nu ska jag träna lite och fixa, på eftermiddagen kommerm in kusin, yeey!


PRIDE

Heej!
Var inne på pride igår, gick mest omkring i kungsan, och tittade på paraden såklart! Det var en lååång fin parad, jättehärlig feststämning! Vi gick med paraden lite i slutet med, haha, rycktes med av den goda stämningen helt enkelt! Hamnade på mingelbild? Får se vart/om man dyker upp nånstans... then u know haha^^

Nejmen över lag så himla joyful stämning och massa glada människor. De e verkligen ett firande av invidualism!
Jätteroligt att va där!

Gick och åt på ett litet asiatiskt ställe mellan St Eriksplan och Odenplan... superbra service, fishy food... så min mage blev lite skum så jag åkte hem och chillade resten av kvällen. Haha så kan de gå^^

Nu ska jag snart iväg och sy det sista inför medeltidsveckan på Gotland! Åker supertidigt på onsdag morgon, blir borta tills på måndag... såå bloggen kommer inte updateras då... men fram till dess skriver jag nog, imorgon ska jag iväg på något event som har att göra med Sthlm fashion week. Dessutom kommer min kusin hit - yeey!


TONIGHT

You know me, jag lyssnar ju sällan/aldrig på radio... så weird of me really, med tanke på att jag ändå drömmer om att bli radioartist själv. Men när jag åkte bil med en person som lyssnade på radio ramlade jag över en otroligt bra låt som jag måste dela med mig av! Kände igen rösten så de var inte så svårt att googla fram de. De e artisten Danny som har gjort en låt som heter "Tonight".
Listen:


Så otroligt talangfull människa! Verkligen imponerande, ska nog lyssna in mig på hans album faktiskt (och jag e btw helt såld på ideen med minialbum!)



UPDATE

Heej!
Sitter och färgar håret just nu... (igen??) Aa - tar faktiskt bort mitt rosa... (dont be sad!) Vet att de va jättesupersnyggt men aa kände för att val ite classy nu igen... nu e jag nästan halvrunett - bah de trodde man inte va??
Mad times, maad!?

Har varit ute och åkt nästan hela dagen med mamma. Besökt morfar och handlat och fixat lite... till kvällen blir det förmodligen vinchill och kubb med nåra kompisar(?)

Nu blir det WII tror jag. Hajja igår gick jag på de så länge så jag har träningsvärk i benen idag, hah??



SECTUMSEPRA

Heej!
Idag har jag varit med en vän, vi såg på Harry Potter och halvblodsprinsen tillsammans. Tror nog att det är min Harry-Potter-favorit-film av alla 8... gillar ju 4an också... och 8an... och eeeh alla! Men de e något, lite extra mörkt och spännande bara...

Ville posta min favoritscen ur filmen, men aah kan inte hitta något vettigt klipp på youtube som går att bläddra in... så ni får helt enkelt titta på den genom att klicka här! (för er som inte sett 6 filmen föreslår jag att ni ser hela... de e ännu bättre i sitt hela sammanhang liksom...)



EN TILL BILD

Ännu en bild från senaste plåtningen!


FOTOBILDER

Här e två bilder från plåtningen med fantastiska Börje! Hans hemsida hittar ni häär! Börje e awesome som alltid och får mig att se så bra ut - vi e ett bra team! (han plåtade bl a mina vampyrbilder)


HP MARATON

Heej!
Idag har jag... eh... jaa nästan bara tittat på Harry Potter faktiskt. Jag och Phiona hann med 4 filmer... resten tar vi snart, yeey. Har hunnit träna lite med, och basta... uöh behövde de verrkligen! Efter att jag fixat mitt hår försöker jag att inte tvätta de allt för ofta, så att färgen ska hålla sig!

Imorgon blir det lägenhetsfix, fika och middag och kvällshäng med diverse vänner och bekanta, de kommer förmodligen bli en superdag! Så jag ska väl snart gå å sova antar jag...


RSS 2.0