Rihanna LOUD


Nu kommer mina åsikter om Rihannas nya album LOUD efter att ha lyssnat igenom albumet under några dagar och låtit de sjunka in.
Allmänt kan jag säga att jag är nöjd med den klara röda tråd som albumet har. Det behåller sin dance med reagge-influenser som man  fick löfte om när man lyssnade på singlarna. Jag har inget emot spretande album men jag tycker de känns mer genomtänkt och välplanerat när det är mer samlat som detta. Att albumet är välgjort och välarbetat är väl knappast någon överraskning? Ändå värt att nämna dock.

Låt värd att uppmärksamma när du lyssnar igenom albumet är Man down. Jag finner det extremt intressant hur hon här väljer att ha musik som får en att vilja träna/festa - klart uptempo med mysig reaggefeeling. Medans texten är nattsvart och handlar om att hon skjutit ihjäl någon. Hon leker duktigt med motsattskänslor i låten och det är väldigt spännande. Det är hemskt, och opassande, men låtens kraftiga hitkänsla och melodi vinner min inre kamp och jag måste ändå erkänna att låten är en av mina favoriter på albumet. Och visst kan detvara en metafor för någonting, tex. göra slut. Men med Rihannas Rated R album i minne känns oddsen ganska små...

Personligt önskemål hade från min sida varit att hon hade valt att lämna sin gangster-stil något mer och faktiskt bli... glad?
Jag ger dock albumet väldigt bra betyg och kommer säkerligen lyssna på detta Mycke Mycke!
Rihanna levererar!
Vad tycker du?




Noo

Whaat... efter en dags plåtning och jobbande så kommer man hem längtandes efter DH och Cougar town och vad händer, mjao de finns inga avsnitt... buhu. Ska nog ändå kolla på något... men ändå, vilken besvikelse??
Plåtningen gick braa också, ska visa er lite bilder så fort jag kan OK?
Jag blev i alla fall jättenöjd, håller på att kolla igenom bilderna nu, ihh!

Vad har du gjort idag??


What's my name?





Sci-fi mässan

Hej hej!
Under gårdagen var jag och Paulina som sagt på Science-fiction mässan i Älvsjö. De va fullt nörderi och väldigt roligt. Hade kunnat vara lite större, och Dart Vader hade kunnat gå runt lite mer (!!!) men över lag va de kul! Har massa bilder därifrån men lägger upp ett litet collage!

Nästa år tänkte vi va lite mer hardcore och också klä ut oss. Paulina som Leia och jag som Padme - visst skulle de bli en hit??


Denna vecka




"NUNNAN"

Hej hej!
Tittade precis på en film, eller snarare en slags dokumentär, som heter "Nunnan". Tittade på den för att se om den kanske skulle kunna visas i ungdomsverksamheten på något vis. Jag vet inte riktigt ännu vad jag tycker om de, alltså att visa den för ungdomarna i pastoratet - men jag kan säga att jag själv tycker den va väldigt intressant. Nu handlar ju detta om svenska katoliker, och min församling e ju protestantisk, men de va ändå givande...
Jag har inte funderat såhär jättemycke på det här med klosterliv, främst kanske för att jag inte har haft så mycket information om det och jag har inte velat grunda en uppfattning om det utifrån fördomar. Jag har varit på ett kloster och hälsat på och så, och om man räknar klosterlivet i franska Taize så har jag ju själv levt de under en vecka. Men det måste väl isåfall vara någon slags lightversion av de måste jag säga...

Oavsett så skulle man väl kunna säga att jag efter filmen är ännu mera säker på att jag anser att jag valt rätt liv för mig själv. Rätt i bemärkelsen att det passar mig bäst - ingen värdering i hur andra männsikor väljer att leva sitt liv, så länge dom lever i kärlek och inte skadar någon annan eller så.
Dock tyckte jag det verkade märkligt att dom verkade ha någon slags bild av att avskärma sig från verkligheten skulle ge dom mer fokus till att be för den. Sedan verkade deras syn på kärlek vara helt och hållet självuppoffrande. Att man på något vis kunde ge mer kärlek om man "offrade" kärleken och fokus på sig själv, sina mänskliga bekantskaper osv.
Jag tror ju inte alls så. Jag tror snarare tvärtom att det är enklare att älska andra om man älskar sig själv, och jag ser det nästan som en förutsättning. Jag tror att för att älska världen och älska människor som lever i den måste man börja med att älska sig själv. Det är som någon slags ultimat cirkel, att älska sig själv och genom det älska andra. För mig känns det väldigt ologiskt att inte lägga fokus på sig själv och inte leva i den verklighet man älskar och vill bry sig om. För mig är det extremt viktigt att vara i det samhället jag älskar eller hatar och vill förändra.

Dom i filmen verkade ha en tillit till att genom deras bön och deras totala fokus på det så skulle Gud fixa resten liksom. Det var tillräckligt att Gud visste om och såg eländet och att deras bön då skulle hjälpa mot det onda i världen, även om dom själva inte riktigt vet vad det är då dom aldrig lämnar klostret och aldrig läser nyheterna/ser på tv/lyssnar på musik eller liknande.
Jag däremot är övertygad om att Gud har gett oss medvetenhet, kunskap om ont och gott, och en själ och ett samvete - för att vi ska kunna verka i världen och styras av vår magkänsla och medkänsla till andra människor och resten av skapelsen. Dvs naturen, djur osv.
Kort sagt så fick filmen mig att tänka väldigt mycke, och jag som är inne i en stor period av tvivel och ifrågasättande just nu började tänka än mer intensivt kring dessa frågor.
Med tanke på att filmen ändå är så pass kort så skulle jag nog kunna tänka mig att titta på den med mina ungdomar. Frågan e bara om det skulle vara dom som redan är konfirmerade och har hunnit längre i sina tankar och funderingar? (alla faddrar som läser min blogg - räds ej jag skulle inte utsätta er för något jag själv tycker e trist^^)

Nu ska jag jobba vidare lite... var bara tvungen att skriva av mig!





Mammas firande och midnattspulka

Godmorgon!
Ska straxt dra iväg till jobbet, men tänkte passa på att posta 2 bilder från helgen! På lördagen firade vi mamma som sagt, de va roligt. Släkten kom och hälsade på osv. Vill inte lägga upp bilder på nån av dom utan godkännande, så de blir bara en smygbild på mig själv som jag tror togs av mamma(??)

Sen vid midnatt åkte jag, Jonte och lillebror iväg och mötte upp tjejerna och grabbarna för lite midnattspulka! De va väldigt kul och väldigt kallt, brr, kul att så pass många kom trots tiden^^



Helgen

Hej hej!
I helgen har det varit fullt upp verkligen! De e därför jag inte hunnit skriva... fredagskvällen fick ni ju ta del av, vi var på bio och såg på Due date. Bra film ändåå!

Sen dess har jag bland annat hunnit med


Ska fixa med bilder och lägga upp osv, men jag tror jag gör de under morgondagen- för just nu är jag sååå trött awh! Känner ingen riktig inspiration till att gå till jobbet imorgon, men what to do, de blir nog bra...



Due date

Nu susar jag in till stan och ska va me nåra kompisar och äta och titta på Due date. Den verkar brutal och rolig - vi får hoppas att de stämmer! Jag e on the go så tyvärr blev de ingen lookbook, men wtf jag har ju kind of samma stil hela tiden ni bryr er ändå inte ooor??^^




UPPSALA

Morgonens diss går tiiiiiiill: Upplands lokaltrafik!

Åkte med bussen imorshe som gick redan halv 8 från min lilla by till "stora staden" Uppsala. Jag lever ju i något slags ingenmansland som varken tillhör Uppsala eller Stockholm. Vi är väl enligt mig i allra högsta grad en förort med tanke på ordlistans definition av ordet. Ändå envisas vi med att tillhöra Uppsala och därför ha dennes lokaltrafik. Man skulle då enkelt kunna tro att kommunikationen till Uppsala skulle vara enklare/kortare eller bekvämare. Så är icke fallet. Vi har betydligt bättre och närmare kollektivtrafik via SL (och alla som känner SL jag menar OK wo hajja UL??
)

För att göra en lång story kort så fuckar bussarna upp och jag brummar till sist in till Uppsala med en taxinota på 500:- som UL bjuder på, thaaaanks (älska resegaranti!)

Uppsala är i övrigt en mysig liten stad med över lag trevliga invånare. Mina ärenden i staden gick bra och jag kom hem igen (till största del med skjuts från min mamma) och biljetten halva vägen hem gick enkelresa på hela 80:- (jag menar SL e dyra men dehär e ju fan löjligt...)

Nu ska jag ta en liten powernap och en stor kopp te. Senare blir de in på bio och middag i stan, ska försöka hinna med att posta trailer och lookbook innan jag åker!




OK

Ok måste verkligen bli bättre på å lägga upp foton... förstår att besökarna rasar, SRY!! 
Saken e ju den att jag faktiskt tar foton, jag bara slarvar med att lägga in dom, sen när jag tittar igenom kameran några dar senare så ser jag att "åh jag hade ju tagit dagens outfit-kort... för 2 dar sen!!?" So laaazy. Aja jag försöker skärpa mig ok??

Har precis varit iväg och köpt ett hemmabiosystem till mamma, hon fyller ju faktiskt år idag yeeeey!
Min mamma e bäst, love her so much

Blev ett jättebra från Yamaha, skulle legat på ca 7 men vi fick halva priset yey lucky us ;)
Fixar bilder sen när de e inkopplat och klart!

De som händer i helgen är följande
- Äta middag med några vänner/kompisar
- Fira mamma (släkt mfl kommer över)
- Fika med några vänner
Kul att det händer någonting i helgen, är såå less på att vara sjuk. Samtidigt blir de lungt och mysigt så jag fortsätter att vila upp mig och krya på mig! Great visst?

Nu är det snart Vampire diaries, ska gå och äta lite tårta med my moma sweetie!




Ni visste väl att min mamma också var modell när hon var yngre? ;)



Nasty

Surfade vidare på aftonbladets webbtv och hittade detta;



... min enda kommentar till detta är följande.





Lovley

Haha de e ju bara underbart... själv är jag sämst på att hålla minen. Bra att jag insåg de och lämnade skådespelardrömmarna, tss. Jag skulle bara kunna spela in allvarliga scener- skulle aldrig kunna hålla mig^^






Healing

Nej vet ni vad nu får de vara slut på sjukdom! Känner mig så krasslig så jag kommer att missa mina konfirmandrar ikväll - ååh...
Känns verkligen tråkigt, så nu har jag bestämt mig för att det får vara nog. Ska dricka örtteer, ligga på spikmattan, meditera mm för att försöka få ett slut på detta. Jag vet att de kanske låter larvigt för er men som ni säkert redan vet så gillar jag sånt här och tänker ägna mig åt lite själslig healing


-

Mår verkligen risigt... va fan e detta??
När blir jag bra? Har ju varit hemma sen i fredags(!!)

Nån som vill berätta om sitt liv? Vad gör ni med liv nu för tiden?


Top model

Åh jag e så less på att vara hemma och känna mig krasslig och knappt kunna prata/äta/sova... såå illa! Men imorgon SKA jag fasiken gå till jobbet, jag har ju konfirmander och allt! Vill inte vara hemma dåå...

Under förmiddagen har jag iaf ätit så gott jag kunnat och tittat på tv. Bland annat på Top model - de e alltid kul att se tycker jag! Får så mycke insperation, man vill bara göra massa coola shoots och känna sig riktigt faab! Så nu har jag suttit och mailat lite fotografer och så, de blir nog awesomeness!

Känner mig i alla fall mycke piggare idag än tidigare så de e ju alltid positivt! Kommer säkert bara må bättre och bättre under dagen och vara helt tipptopp imorgon! 

Vad står på schemat för dig idag?



Promenad

... ska ut på promenad, lämna huset för första gången på flera dar (borträknat akuten då...) yeeey! 



Senaste plåtningen

Här kommer äntligen några bilder från min senaste plåtning jag hade för nästan en vecka sen. Fotografen heter Pär och ni hittar hans hemsida genom att klicka här.
Som ni säkert vet så gäller upphovsrätten så snatta in? (behöver väl inte ens nämnas right??)

Vad tycker du??


Fortfarande sjuk

Första gången jag sätter mig vid datorn idag... (och jag är ändå nörd, haha, förstå va sänkt jag ee!) Funderar iaf på en sak... ändå att man ska köpa ett Nintendo wii??

Jag har ju Playstation i mitt hjärta 4ever, meen... just nu i mitt liv är jag mest intresserad av spel där man rör sig och gör saker. Det kan jag ju göra med Playstation move och dansmatta mm mm. Men med tanke på priset, och alla sen länge fungerande spel med bra feedback från Wii, funderar jag på om kanske detta vore ett bättre alternativ för mig? Har också ganska många ps2 spel som jag har kvar som jag vill spela ut, och en ps2a har jag ju redan... jag har inga blueray-dvds som jag måste kunna titta på och brinner inte extremt för snygg grafik för stunden. Sedan om jag blir allför grinig så ska ju ändå min bror köpa en ps3a- så då kan ju han låna mitt wii och jag hans playstation, eller??

Vad tror du?
Skulle de kunna va något för mig?
Eller kommer jag bara grina efter ett playstation sen ändå...?


God morgon! (lite sent men anyway)




Quote




I hetaste laget

Såg "I hetaste laget" tidigare under dagen. Ni vet den där gamla svartvita filmen med bland annat Marilyn Monroe? Tycker den e så braa... =)

Tycker Marylin är en så intressant person... skulle vilja läsa mer om henne. Hon verkar ha haft ett ganska hårt liv...


Sjuk

Är fett sjuk, kan inte ens prata... så idag blir de inget bloggande. Mår så dåligt så de e värt en applåd att jag satt mig vid datorn... (hoppas de blir bättre snart...)



Harry Potter

Yeeey haha igår va vi på Harry Potter filmen! Jag tycker den va jättebra, spännande, rolig - men inte samma känsla som i böckerna såklart. Annika som var med vad ganska besviken eftersom hon inte accepterat att filmerna inte är som böckerna... de va lite trist, men jag gav upp den idéen redan vid Fången från Azkaban så jag var glad och nöjd.
Jag tror nog att dom som inte läst böckerna kommer tycka att denna film är en av de bästa... vet inte riktigt vad jag tycker ännu om spänningen så friskt blandad med humor. Boken i sig är inte alls humoristisk utan ganska svart. De blev väl bra och de va kul att få skratta lite, samtidigt som jae... varför har man valt att göra så? Är det för att avdramatisera de extrema likheter denna bok har med rasism och nazism? Fler och fler länder i världen skaffar sig rasist-regeringar och det kanske inte helt enkelt anses lämpligt att då ha en så allvarlig och seriös film som handlar om liknande ämne? Vad vet jag, jag bara spekulerar... (och tänker inte gå vidare med detta här på bloggen. Fråga mig irl om ni blev nyfikna eller om jag ska förklara mig själv)

Definitivt en sevärd film tycker jag ifall du gillar fantasy. Blev taggad på att läsa boken igen, yey, men ska väl ta och läsa klart True blood först känner jag...



Vårdcentralen

"Jag har väldigt ont i min mun"
"Ok?"
"Jag har problem med att artikulera som du säkert hör, jag har stora problem med matintag och kan dessutom inte sova. Känner mig ganska risig nu eftersom jag vaknat flera gånger under natten och haft problem med att somna om pga all smärta"
"Jaha... vi kan väl ringa dig på tisdag?"
"..."

När blev det en bra idé att låta en patient som inte kan äta, sova eller prata vänta 4 dagar på vård??



Ryggont

Öh har jätteont i ryggen... undra varför, helt f-kd. Möööp!

Somnade såklart i bilen på väg hem från Uppsala, haha, bilfärder i mörkret söver mig verkligen^^ Har varit och flängt massa idag, först till Kummelby församling där vi kollade på deras digitala anläggning med bland annat projektorer och storbildsskärmar- jätteintressant! Jag ska ev. bli nån slags samordnare för detta jippo med, de känns spännande!
Sedan käkade vi lite och susade iväg ända bort till Uppsala för att delta i ett senarium om "Kyrkan på facebook". Fick en kommentar av Martin som verkade frågande till detta, så jag tänkte kort beskriva vad vi pratade om då och hoppas att de täcker de du undrade- annars e de bara att skriva igen =)
Det var alltså ett senarium (vet att jag skrev konvent tidigare men jag hade missuppfattat det lite) som handlade om Svenska kyrkans framtida plattform på communityn facebook. Man kan kortfattat säga att vi pratade om marknadsföring och kundkontakt. Tex om hur man som företag och trossamfund behöver vara där folk redan är och bli bättre och starkare inom marknadsföring och att synas i samhället. Vi pratade om hur man bäst kan göra detta via facebook, för och nackdelar mm. Vi utbytte erfarenheter samfälligheter emellan och delgav och pratade lite om hur våra pastorat i dagsläget använder internet som kommunikationsmedel och kanske främst hur vi i framtiden vill använda det. Mitt pastorat ligger ganska långt fram i Uppsala stift och vi verkar över lag ligga mer i tiden än stiftet i sig. Detta är nu bara min uppfattning, och det är självklart att det finns många goda exempel bland pastoraten.

Det var i alla fall väldigt intressant och det ska bli jättekul att börja jobba med detta och jag har stora förhoppningar om att det kommer att bli lyckat!

Nu ska jag nog gå och äta litee... och titta en stund på tv kanske!


Ojjdå

Hej hej!
Kom precis på att jag haft så mycke för mig så att jag glömt att skriva om de här små sakerna i livet som gör mig lycklig, fail!!

Men jag har lite tankar kring de såå jag skriver under dagen istället. De e fortfarande lite fail men whatever de e tanken som räknas... igår plåtade jag iaf! De va jättekul! Tror de blev jättebra bilder, visar såklart så fort jag fåår...

Nu måste jag springa till jobbet,
ska iväg massa idag, bland annat till Kyrkan på facebook-konvent i Uppsala - de kommer bli hur kul som helst tror jag!


What's my name?



TYSTNAD


Även om jag älskar musik och stoj och stim, så betyder även tystnaden otroligt mycket för mig. Idag belyser jag alltså min vardagliga

Innan man går och lägger sig, vid datorn då man för en stund inte har musik i bakgrunden. Då man står i duschen eller ligger i badet, eller då man mediterar eller funderar på någonting, i ensamhet eller med någon som står en nära. Jag tycker tystnad har en förmåga att ibland föra en närmare... närmare sig själv, eller närmare varandra. I en djup relation tycker jag att det betyder mycket att kunna ha den här tysta kommunikationen... då man inte behöver säga någonting. Det är väldigt speciellt och väldigt fantastiskt enligt mig.
Men som sagt handlar detta även om att bara låta det vara tyst omkring en ett tag. Då man kan höra vinden blåsa eller löven rassla, höra hur någon spolar i toan på övervåningen eller trappan knäppa. 


"HELLO"

Låt mig gråta. Take me in your arms. Gå bredvid mig. Don't say a word. Låt mig vara. Va med mig. Closer. Skratta med mig. Lev. Utmana mig. Bekräfta mig. Krama mig. Never fake it. Ärlighet. Prata med mig. Hör det jag inte säger. Berätta när jag inte förstår. Fånga mig om jag snubblar. Led mig ut på okänd mark. Trösta mig när jag är rädd. Putta mig fram när jag inte vågar. Uppmuntra mig. Don't hold me down. Want me. Behöv mig inte. Låt mig vara ofullständig. Låt mig vara stark. Don't hold me down. Lev med mig. Don't buy me anything. Give me everything. Låt glassplittret ligga, det ska vara så just nu. Låt mig flyga. Le med mig. Spring snabbt så nära du kan. Håll din hand i min. Låt mig andas. Ödmjukhet. Du klarar varje test. Riv mina murar långsamt. Utmana mig. Var försiktig. Känsla. Låt mig se dig. Låt mig röra dig. Låt mig hålla om dig. Torka mina tårar eller låt dom va. Va nära. Kväv mig inte. Lugna mig. Stötta mig. Låt mig springa mig trött. Ta emot mig. Låt mig flyga. Don't hold me down. Gå vid min sida. Prata med mig. Se mig. Se min själ. Sakna mig. Krama mig. Respektera dig. Ge mig allt du har. Allt du kan. Vill. Hoppas. Sjung med mig. Uppmuntra mig. Feel me. Free me. Försök. Låt mig vara trasig. Låt mig andas. Andas. Vet. Hör mig. Don't make me feel unfathiful. Låt mig vara trasig. Laga mig. Låt mg inte va. Take me in your arms. Låt mig gråta klart.




MUSIK


Nu är jag inne på 4 dagen av att tänka på vardagliga saker i mitt liv som förgyller det! Det har gått bra hittils och det gör mig glad av att fundera ut vad jag ska skriva om för något! Idag tänkte jag skriva om 

Nu kanske inte musik är någonting litet, men det är i allra högsta grad vardagligt. Nu vet ju kanske ni flesta som läser bloggen att jag faktiskt jobbar med musik, någonting som ni snart snart kommer att få ta del av och höra och se mer av - så ni förstår ju säkert att detta är någonting jag lever av och för. Men jag vill ändå skriva om det lite kort nu eftersom det är en så stor del i min vardag, även dom dagarna då jag egentligen inte sjunger eller skapar själv, är på möten eller någonting annat rent yrkesmässigt.
Via min XPERIA som jag skrev om igår så lyssnar jag såklart massa på musik. Jag lyssnar på musik på morgonen, på kvällen, när jag går på stan, åker tåg, ja musik kan man ju lyssna på... alltid! På grund av det enorma utbudet som finns av musik så finns det ju också musik för alla tillfällen, alla sinnesstämningar. Man kan alltid hitta musik som förstärker ens humör eller känslor. Eller motarbetar dom om det är det man vill. 


XPERIA


Denna dag tänkte jag belysa lite av all den teknik jag verkligen tycker om och låta oss rikta blicken emot min...

Det är definitivt ett av årens bästa köp för min del. Jag har under lång period varit lite av en dadanörd. Det tycker jag är fantastiskt, men jag har under perioder känt mig väldigt stressad av att inte vara kontaktbar. Jag far omkring mycket och det har varit stressande och frustrerande att inte kunna kolla sin mail, facebook, twitter mm. Jag tycker så mycket om dessa elektroniska kommunikations-påfund och vill gärna kunna ägna mig åt dom. Dessutom håller jag kontakt med mycket fotografer och så via mail.
Min Xperia hjälper mig med allt detta! + att jag kan ringa, kan bli ringd, sms, mmsa, lyssna på musik, titta på musikvideos, filma, ta kort och allt möjligt. Det är en supermaskin och jag älskar den. Jag blir väldigt vissen och nere när den måste lagas eller råkar ta slut på batteri eller någonting annat. Jag vårdar den och vill ha den så länge jag lever (eller tills det finns något markant bättre på marknaden, haha^^)



Tidsinställda inlägg




BÖCKER


Som ni kan läsa om i gårdagens inlägg som ni hittar här, så har jag bestämt mig för att uppmärksamma minst en vardaglig sak varje dag i en veckas tid här på bloggen för att lägga extra fokus på det härliga i ens vardag!

Böcker har alltid varit en väldigt stor del av min vardag. De senaste året har jag läst väldigt lite, men har sedan i somras försökt ta upp detta igen med blandat resultat. Lyckades ta mig igenom Twilight-serien, för att sedan börja med "Den förlorade symbolen". Det verkar vara en otroligt bra bok som jag snart ska fortsätta på- men just nu så passar slänga-omkring-pocket mig mer då jag gärna läser medans jag reser. "Den förlorade symbolen" fick jag inbunden och fin av min mamma förra julen så dens omslag vill jag inte skada- så det är mer en hemmabok. Håller just nu på med första boken i True blood-serien och är hittils väldigt förtjust i den!

Jag kopplar av när jag läser, låter tankarna vandra omkring på annat och jag varvar ner på ett bra sätt. När man läser en bok på kvällen blir man också faktiskt trött när det är dags att gå och sova. Ibland när man sitter vid datorn fastnar man lätt, eller ja jag gör i alla fall det^^



Mellanmål

Måste bara berömma mig själv lite för att jag blivit så bra på det här med mat nu. Jag slarvar gärna medbåde middag och mellanmål när jag jobbar som jag gör, men dom senaste dagarna har jag faktiskt kommit ihåg att ta med mig/gått hem och ätit osv. De gör verkligen mycke för ens energi!


Tex. idag var jag hemma på långlunch och hann med ett bra mellis med ägg, knäckemacka med smör och kalkon, juice, te och minitomater. Great visst? Man håller mycke jämnare energibalans och de märks verkligen på ens humör tycker jag...

Nej nu måste jag rusa...
Godnatt sen!



Mellanmål

Måste bara berömma mig själv lite för att jag blivit så bra på det här med mat nu. Jag slarvar gärna medbåde middag och mellanmål när jag jobbar som jag gör, men dom senaste dagarna har jag faktiskt kommit ihåg att ta med mig/gått hem och ätit osv. De gör verkligen mycke för ens energi!


Tex. idag var jag hemma på långlunch och hann med ett bra mellis med ägg, knäckemacka med smör och kalkon, juice, te och minitomater. Great visst? Man håller mycke jämnare energibalans och de märks verkligen på ens humör tycker jag...

Nej nu måste jag rusa...
Godnatt sen!



Ny underskrift

Nu byter jag underskrift här på bloggen. Det passar skrivtypsnittet bättre tycker jag, sen ville jag hellre ha en stjärna för stunden då jag är en riktig star tycker jag

Vad tycks?



Addiction

Addiction,
kallar dansen så eftersom det är så ni hittar den om ni skulle vilja söka upp den. Låten dom dansar till heter dock Gravity och är framförd av Sara Bareilles. Det här är en av mina absoluta favoriter måste jag säga. Gråter nästan varje gång jag ser dehär klippet. Det gör nästan bokstavligt talat ONT i själen av att se den. Antagligen... pga många anledningar, som jag inte vill skriva här faktiskt... ni förstår säkert varför om ni förstår koreografins handling. Hoppas ni gillar den...




Småsaker


Ibland känns det som om att folk lägger alldeles för lite tid på att vara lyckliga och uppskatta det goda i sitt liv. Det är klart att man ska vara medveten och eftersträva om önskat en bättre vardag. Samtidigt så behöver vi inte glömma att uppskatta och uppmärksamma det vi redan har och gör som faktiskt förgyller vår vardag på egentligen ganska små och obetydliga vis. 

Jag tänkte försöka ändra på detta, och tänkte försöka skriva åtminstonde en sak per dag som jag upplever ger mig någonting positivt i mitt liv. Små saker alltså, små vardagliga saker som man faktiskt kan njuta av för det mesta.
Jag uppmanar dig som läser detta att göra det samma. Delvis för medvetandets skull och delvis för att jag tror att man känner sig mer tillfreds ifall man faktiskt inser hur mysigt man har det time to time. Jag märker väl om en vecka om det gett mig något att fundera ut någonting nytt litet vardagligt som glädjer mig.

Så först ut är nog...

Te får mig att koppla av, lugna ner mig. Det smakar gott, luktar gott och är varmt. Jag dricker oftast många koppar om dagen, oavsett om det är varmt eller kallt- men helst dricker jag det när det inte är jättehett ute... Det är så härligt att fundera över någonting, se på tv/film, läsa, ha möte - ja egentligen vad som helst, i sällskap av i alla fall en liten kopp te! Det förgyller verkligen min vardag att kunna njuta av en kopp te då och då!


Hjärta hjärta hjärta


Välkänd klyschig text... still love it. Det händer att jag tänker på det här, även om det inte är så ofta. Det här med kärlek, det här med livspartner. De e svårt... att veta vad man vill ha, om man vill ha de. Tankarna kan bli så oändliga, och det är inte alls vad jag vill ha fokus på, så jag kommer väl kanske inte fram till någonting direkt... men det gör ingenting, jag behöver inte det- eftersom det inte känns så jätteaktuellt i mitt liv just nu. Men jag tror faktiskt att jag har en liten romantiker gömd inom mig, som drömmer om någon slags fullständig kärlek... men man får väl se?

Dock vet jag redan att ifall jag hittar någon livspartner, så ska det definitivt vara någon som stämmer överens med ovanstående text...

Godnatt!



SMINK

Någonting som jag skulle vilja belysa idag (och de e dags strongt av mig eftersom jag känner mig krasslig och har otroligt ont i munnen) är

som gör min vardag lite roligare!
Smink är ett härligt sätt att egoboosta sig själv tycker jag! Det är roligt och exprementiellt! 

Smink är ett fantastiskt redskap att framhäva det man älskar med sig själv och leka med färger, former och sedan matcha till ens hår/kläder/väska mm. 


Harry Potter and the deathly hallows prt 1

Biljetter bokade till den 18 november klockan 1750. Kan knappt vänta... berättar såklart om hur den var så snabbt jag kan efteråt!



Ska ni se den nya Harry Potter filmen?



MAT


Det jag lite snabbt nämner som sjänker mig glädje varge dag är...


Jag menar... mat är liv! Enjoy it! Att äta är verkligen ett sant nöje för mig. Det finns så många smaker och maträtter... snacks är också sweet men ingenting går upp mot riktigt god mat! Mm...



Komma igång med modellfoto

Jag tycker verkligen att det är roligt att så många fotografer hör av sig till mig och vill plåta. Det är verkligen en rolig hobby- man träffar nytt folk som man delar ett intresse med. Man skapar någonting tillsammans och får oftast (!!) snygga bilder man kan boosta sitt ego med. Man utvecklar sig själv och får testa nya saker.
Jag har ju tidigare tipsat om vad man bör tänka på om man vill hålla på med modellfoto, i alla fall vad jag tycker man bör tänka på. (du hittar de inlägget i augusti/modelltips)
(gammal bild tagen av fotograf Tobias Fischer)

Om du har läst mina tips och begrundat de och kommit fram till att du skulle vilja testa på branchen som hobbymodell, då är det bara att börja! 

- Jaha så hur börjar jag då?? Hur hittar jag fotografer? Hur tar jag kontakt? Vad säger jag osv?
Jaa tex. finns det en del hemsidor som sysslar med att förmedla kontakt mellan hobbyfotografer/stylister/modeller/makeup artister mfl. En av dessa sidor jag hittat mnåga fotografer på är modellbilder.se. Där är jag medlem gratis, man gör en profil och laddar upp eventuella bilder (eller ett urval av bilder när man börjar få många...) Där kan man söka fotografer, se deras foton mm. Det som jag tycker är viktigt att tänka på, förutom alla tipsen jag gav i det förra inlägget, är:
1) Det är internet. Var försiktig, ställ krav, vem som helst kan sitta och fylla i ett hittepå-namn, ort och det händer till och med att någon lägger upp nån google-bild. Dom är förmodligen fishy, vill någonting obehagligt eller är allmänt oseriösa. Ta självklart inte kontakt med dom och träffa dom absolut inte!

Ställ krav, undersök lite, det är din säkerhet det handlar om! 

2) Ärlighet! Skrev om det i förra inlägget med men detta gäller också kontakten med fotografer och andra sammarbetspartners. Jag brukar lägga korten på bordet när jag känner att jag börjar bli misstänksamt snokig. "Ursäkta om jag är väldigt frågvis men det är väl ingen hemlighet att dumma människor inte stannar länge i branchen, ibland pga att det händer dom något väldigt väldigt tråkigt. Du förstår säkert att jag måste höra mig för lite, det är inget personligt alls!" Jag har bara fått bra seriös respons på detta av seriösa fotografer. Dom som luktat konstigt har mirakulöst nog bara... slutat höra av sig till mig efter det. Tydligen va det något som inte stämde??

3) Backup! Alltid när jag träffar en fotograf (haha åter igen till er som eventuellt har/vill fota med mig, det är inget personligt alls, men jag vet att ni vet, ni seriösa vettiga människor där ute!) brukar jag lägga upp en backup plan. Oftast är det min mamma, men ibland någon nära vän eller så som jag brukar ge i uppdrag att ringa mig ungefär 30-40 minuter efter att jag avtalat tid med fotografen. Det borde räcka för att hinna ta sig till studion och ha fått ett första intryck. Jag berättar alltid för minst en person exakt vart jag ska möta upp fotografen och vart vi ska plåta. Sedan när då i mitt fall mamma ringer så brukar hon bara fråga mig om allt är bra och jag kan på ett väldigt ogenerat sätt säga "Jaa de e jättebra, du jag e på plåtning så jag kanske kan ringa dig senare?"

Om det inte är bra då?
Detta har lyckligtvis aldrig hänt mig, men Om det skulle vara så att det känns hemskt eller obehagligt på något vis, då får man ha kommit överens med personen i luren, i mitt fall då mamma, att om jag skulle säga "Nääe" så säger hon någonting, till exempel att jag måste kolla till morfar för han är lite krasslig, eller att jag måste komma hem av någon anledning. Då får man helt enkelt avlägsna sig så smidigt man kan. Ursäkta sig och göra det bästa av situationen. Är det obehagligt så ska du väl ändå aldrig träffa personen igen så då gör det väl inget om personen istället tycker att det är Du som verkar oseriös?

Var då bara smidig och lugn. Beter du dig som om att du tycker fotografen är helt mysko och läskig kan det dels vara jätteelakt om nu personen inte alls är det, eller i värsta fall kan det göra personen (om de nu e en störd människa) upprörd och trigga igång någonting. Så lugnt och stilla men bestämt! Det är mitt hetaste tips!

Om det går lite trögt, och du vill maila fotografer. Vad säger man? Vad säger man inte?
Det är alltid bra att börja med en komplimang tycker jag! Man vill ju förmodligen plåta med personen för att man tycker personen har bra bilder så man kan ju börja med de. Det är alltid trevligt att höra, och dom flesta mail jag får från nya fotografer och dom flesta mail jag själv skriver börjar oftast ganska lätt med "Hej, vilka fina bilder du har!" eller något i den stilen.
Sedan förklara bara på ett enkelt vis att du är intresserad av att plåta. Hänvisa till din hemsida eller något annat ställe där man kan se bilder på dig. När du är helt grön kan du ju säga att du inte har några proffsfoton, men de räcker oftast med bilder där man tydligt ser hur du ser ut (ingen suddig webcam, men vanlig kamera går nog bra!)

Du kan presentera en idee du har och försöka förklara vad det är du vill göra, eller så kan du lämna öppet och fråga om personen du mailar har någon idee som han/hon skulle vilja göra? Om man vill skulle man kunna nämna om det är någonting man verkligen inte gör eller så- om det känns relevant. Tex. när jag mailar fotografer som mest plåtar naket/underkläder brukar jag oftast nämna att jag sett att han mest verkar plåta sånt och det gör jag väldigt sällan. Så jag förstår om han kanske inte vill plåta tex. fashion då, men det vore kul om de e ok för han.

I övrigt- följ bara tipsen jag gav förut så ska nog allt gå bra och bli roligt!
Har ni några frågor är det bara att ni hör av er och frågar, så lovar jag att svara efter bästa förmåga!



Utanför vardagsrummet

En liten glimt av vad som gömmer sig utanför mitt vardagsrumsfönster på övre våningsplanet;

Ih maaassa snö, mjao!
De e faktiskt väldigt fint... det är inte så farligt kallt heller när det inte blåser. Är hemma på långlunch, ska tillbaka till jobbet ooom... en timme ungefär. Ska ha konfirmander, och sedan föräldramöte. De blir nog trevligt, alltid mysigt att möta ungdomarna!
Senare på kvällen blir det väl... ja sova bara faktiskt tror jag! Ska upp och jobba hela dagen imorgon med så... inget kul ikväll skulle jag gissa. Läsa lite kanske...



If it kills me


If it kills me,
behövs väl inte sägas mer än att den på ett helt fantastiskt vis förstärker låtens innehåll? Om någon slags twistad otroligt rörande omöjlig men möjlig kärlek... åh jag blir väldigt rörd av den här dansen, den river verkligen tag inom mig. Både pga låten i sig som jag tycker är så otroligt stark, och såklart pga den väldigt starka koreografin och inlevelsen dansarna visar.





Åh massa snö

Åh massa snöö... de e så fint och vackert ute! Har knappt drabbats av något kaos heller, skönt! Bussen gick lite långsammare än vanligt igår, men klarade sig galant, vilken superbusschaufför! Var försenad imorshe men slapp stressa pga bussens mindre försening, så de passade mig fint faktiskt! Hur går det för dig och kaoset?

Skriver mer om gårdagen senare, kom precis till jobbet och här ska man ju inte blogga! Har långlunch sen så kan skriva mer då...

Hoppas du får en bra dag iaf!


Mörkermys

Åh vilken mörk dag- va fint att det i alla fall har snöat lite... känns som en klen tröst i mörkret... har mått lite illa nu på eftermiddagen men ska nog ändå iväg snart i snöyran. Ska va med Jonte ikväll och vi ska bara mysa och äta god mat! Dricka massa te hoppas jag då jag verkligen älskar de (som ni säkert redan vet^^)

Jag jobbar väldigt mycket den här veckan, så de kommer inte bli tid över till så mycke annat... men lite mys ska jag försöka klämma in där det går. Ta hand om mig själv, ligga och läsa, ha tända ljus, oh inomhusmys helt enkelt. Jag älskar snön, men håller mig ändå helst inomhus om jag får välja...

Vad tycker du om snön?



Bleeding love


Bleeding love,
jag upplever att koreografin skildrar ett val mellan kärleken till sin partner och kärleken till sitt jobb. Tycker dansarna förmedlar en otrolig intensitet och den berör mig då jag själv är orolig över att behöva göra sånna val själv. Men vi gör ju dom ständigt. För ibland handlar det inte bara om vad vi vill ha och inte vill ha, utan vad vi vill mest. Jag blir jätterörd av den här koreografin. Enjoy;





Morgoninlägg e sådär

Mina morgoninlägg e verkligen sådär... haha, e så seg och trött på morgonen, svårt att komma upp, svårt att äta frukost, definitivt svårt att skriva ett vettigt inlägg... ni får ge er till tåls, har haft väldigt lite tid att underhålla bloggen på senaste, och dessvärre kommer det inte bli så mycke bättre denna vecka. Den är fullspikad med jobb- och till helgen ska jag dessutom på läger igen! (sista lägret för terminen...)

Tänkte va ambitiös och läggs upp en bild meen... haha, fick kind of inte någon riktigt bra eftersom jag är så förbannat trött och slö, kan knappt hålla ögonen öppna. Ljusterapi nästa? Skyller på värdet... 

Lägger dock upp en ändå, och neej, jag har inte varit ambitiös med håret frisyren e kvar från igår (haha)


Ha de så bra idag, hoppas du får en fin dag! Några planer?



Pinsamt

Stod och funderade på det här med hat när jag stod och sminkade mig... vad som driver folk. Delvis det uppenbara, mord, våldsbrott mm. Men även det här lilla hatet, som dessutom verkar helt socialt accepterat. Missunnsamhet, oacceptans, avundsjuka, svartsjuka, dom har en gemensam nämnare. Hat. Tex. när någon önskar att man ska få finnar för att... ja vad? Ska man också vara ful för att den som önskar det känner sig ful, eller? Jag har aldrig förstått hat, och jag känner det ytterst sällan. Det där vaga hatet, avund och girighet känner jag nästan aldrig. Varför? FOKUS.

Mitt liv är inte ett resultat av tur, det är ett resultat av inställning. Jag är lycklig. Jag är självsäker. Jag är självmedveten. Jag tror avund och girighet i allra högsta grad är en inställning, och en vana. Och om man vill bli fri från det måste man göra sig fri från den vanan. Byta tankebanor och tankesätt.

Ibland funderar jag på varför så många riktar den här typen av hat mot mig. Och är det bara mot mig, eller går alla omrking och känner såhär? Folk attakerar de mest löjliga saker. Men jag har släppt tanken på att det faktiskt skulle handla om mig, egentligen. Jag tror mer det är ett behov hos folk, som ännu inte insett eller faktiskt gjort ett aktivt val att fylla sitt liv med hat. Varför vet jag inte.

Jag kanske är enkel att hata? Jag menar... jag har ett ego som inte matchar jantelagen alls. Jag har ett utseende som passar inom den amerikanska mediamarknaden- det verkar folk tycka är nog med motiv för att rikta sitt hat. Det är verkligen konstigt.

Men i slutändan av dagen handlar ju ändå allting om att man ska vara lycklig. FInn maximalt med lycka, älska dig själv och folk omkring dig. Gör dig själv lycklig. Och jag kommer ändå alltid fram till samma sak när jag funderar över dehär... och det är att om folk måste hata, så får dom gärna rikta sitt ytliga omotiverade hat mot mig, för jag pallar trycket. De e okej. De e värre att hata någon som blir sårad. Även om det är nog så illa för folks karma att dom försöker... men de får stå för dom, så står jag för mitt.

För om dom som hatar hatar och mår dåligt, så är det bara deras fel. Men om den som dom riktar sitt hat emot mår dåligt... då hoppas jag verkligen att det inte finns nån skärseld...

Nej nu e de nog med dessa tankar, ska dra ut på stan nu tänkte jag, åh detta kommer bli en fantastisk dag känner jag, fylld av kärlek!

Ta hand om dig, hoppas du får en underbar dag!


Whatcha say


Whatcha say,
en skön hiphopkoreografi som jag tycker förstärker låtens budskap. Lättsmält och medryckande. Får en att sakna att dansa...




Lika?

Ändå att Chester från Linkin park och karaktären Roger från filmen Metropia är lite lika?



Splittrad

Ohh jag känner mig så splittrad musikmässigt just nu, känner att jag ligger lite back i musikvärlden. Har varit så mentalt utmattad så jag inte riktigt haft samma sug som jag alltid annars haft att lyssna in mig på musik. Vill verkligen ta igen mig men vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag intensivlyssnar gärna inom olika genrer för att sedan byta och lyssna på något annat en stund, och i nuläget känner jag mig splittrad mellan att först lyssna in Linkin park/Gorillaz eller Rihanna/TI/Keri Hilson... åh help me? Vart ska jag börja??



Rihanna ft Drake


Gorillaz

T.I ft Keri Hilson

Normalt sett brukar man ju ha en stark feeling av vart man lutar mot för stunden. Vad är de man vill ha och söker? Just nu I dunno...


Halloween

Ungefär såhär såg jag ut i fredags då jag åkte med mitt jobb till Bro och hade lite Halloween med ungdomarna där. De va trevligt och alla verkade ha väldigt kul!


EMA

Ni missar väl inte EMA ikväll??



The last airbender

Heej allihopa!

Skriver ett litet snabbt inlägg, då jag snart ska dra mig in mot stan för att titta på "The last airbender" i 3D. Jag tror den kommer va astung så hoppas de!



Hoppas du får en fortsatt underbar lördag!


Cute babies

Stunder då man minst anar det, då man är som fnittrigast och tröttast, kommer man på dom bästa idéerna, visst?? (ha ha) Till exempel att

The city

Godmorgon!
Är så smått på väg in till stan och ska fixa lite... hämta ut biobiljetter och handla en liten... hemlis, hoho. Sen ska jag handla ett litet kit med maskeradsmink med som jag lovade min ungdomar igår. De e klart helt kyrk-familjen måste vara bedårande nu när vi ska iväg på Halloween-party till Bro! Det kommer nog bli jättekul, så de hoppas jag!

Vi kommer bli värsta vampyr-familjen. Med några varulvar i släp (sånt man får ta right??) Alla e så söta, naww!

Ohh justee... jag fick en jättemysig present av girlsen igår, mjao, ska nog göra en liten lista över allt jag fick i födelsedagspresent, dehär året var verkligen UNDERBART!! 
Nu ska jag fixa vidare lite... skriver mer senare!
(ska kolla lite på presenter till mamma, mer kan jag inte skriva just nu just här...)

Underklädesfynd

Ah yeey!
Var inne på den här bloggen som verkligen verkar jättebra och hittade tack vare denna fantastiska skribent 2 stycken nya bhar!
Jag har ganska svårt att hitta bhar eftersom det inte görs så många i min storlek. Jag har länge tänkt på att överge den fysiska butikmarknaden då jag ledsnat på att vandra butik efter butik och få "neej dom görs inte i den storleken". Men nu hittade jag rocktheboat.se som jag tycker hade en del fint. Fyndade 2 bhar som dessutom bara kostade 99:- styck- wao! De kallar jag fynd!



På gång

Mailade lite fotografer under gårdagen för att försöka hinna styra upp nån plåtning eller så... vet inte vad jag vill hitta på riktigt, men vi får väl la se va de bliir...

Lägger upp en till bild från en av Christinas senaste, bara för att hon e så extremt snygg- daamn asså, finns knappt ord!



Godmorgon

... ska iväg till jobbjobbjobbet såå jag hinner egentligen inte skriva. Ville bara önska er alla en fantastisk dag! Det som står på menyn för kvällen är tjejhäng - det ska bli jättemysigt att bara träffa damerna! (haha juste nämnde jag att vi ska flytta ihop?? Ajja skriver mer om de senare... )



Christina (always GRR)


De  sånna här bilder som får en att vilja plåta... åh måste ta och styra upp något! 
Har du någe förslag på vad min nästa plåtning kan ta insperation ifrån?



"Just the way you are"

Raraste feel-good-låten på länge, Just the way you are, Bruno Mars;



God morgon!


Nighttime



Hiphone

Haha idag kom min Hiphone från China, va glad jag blev!

Såhär ser den ut! Stor som ett kreditkort ungefär. Vi kommer redan bra överens, men ska utforska den mer senare, yeey e så glad!


Att limma fast vampyrtänder

Inför halloweenfirandet med mina ungdomar nu på fredag så tänkte jag klä ut mig till vampyr. Jag hade några slgs tänder till detta hemma (minns inte när jag köpt de ens? Måste vara länge sen iaf...) Dom e inte übersnygga men de duger. Skuttade iväg till Butterick's och köpte lim man ska ha till dom, och under gårdagen skulle jag försöka gjuta av mina tänder då... detta är ett smakprov av vad som for igenom huvudet:

(Luta huvdet bakåt)
Vad är klockan?
This better work!
(Saliv rinner längs fingret... fortsätt luta huvudet bakåt)
Hoppas de e värt de...
Hur kan 10 minuter vara så länge??
Jahaa...
Ett, två, tre, fyra, fem, sex... neej kolla på klockan bara...
Ändå ganska skönt med golvvärme på golvet
Tänk om dom blir fula?
Shit lim överallt hur ska jag lyckas få bort allt detta?
(Åh luta huvudet bakåt!)

De blev väl hyffsat resultat, de e inte direkt snygga men jaa de duger som sagt^^


Barbapapa-figur

Jag tycker Barbapapor e så söta och gulliga! Lite läskiga men ändå fascinerande på någe vis! Om jag skulle va en barbapapa skulle jag nog vara en blandning mellan Barbafin och Barbalala- jag kanske skulle heta Barbafamous haha!

Vilken barbapapa skulle du va??



Poledance stång

Neej hörrni de e dags att göra slag i saken och skaffa sig en stång så man kan börja träna hemma. Poledance e verkligen en av de bästa mest effektiva träningsformerna jag någonsin testat. Dessutom är träningen girl-friendly och man behöver inte oroa sig för varken sitt långa hår eller naglar. Det enda som (oftast) tyvärr händer är att man får blåmärken, i alla fall i början, aaah!


RSS 2.0