VAMPYR-JAG

Hihi jag tycker de e jätteroligt att klä ut mig faktiskt! Igår var jag utklädd till vampyr på jobbet när jag skulle iväg på en liten halloween-tillställning. Jag utgick från Vampire diaries denna gång, de e ju min favorit just nu. Visst ser jag läskig ut?^^
Tyvärr drömde jag hela natten att jag var vampyr och desperat försökte dölja det för mina vänner och alla på jobbet... så jag vaknade illamående eftersom jag INTE är något direkt fan av blod... uööh!

NO INTERNET

Heeej!
Nu har jag flyttat in - typ iaf! De e kartonger och sånt överallt men yey yey, sov första natten i lägenheten igår, trivs jättebra!

Vi har inte fått något internet ännu, därav asseg blogg... kommer väl nån gång under nästa vecka hoppas jag! Nu e jag hos mamma, mellanlandar lite innan jag ska iväg på Halloween-fest med KU. Jag har klätt ut mig till vampyr, känner mig väldigt nöjd, så ni ska självklart få se bilder sen efter kvällen - hoppas min kamera kan fånga mitt läskiga odöda jag!

REDAN??

Bara jag som noterade reklamen på blogg.se...

RENSAT

Vilken dag!
Först va jag på stan med en vän, hittade bland annat ett par nya jeans från Miss sixty - ahh de e jättesnygga! De känns verkligen som att dom som gör modellerna har en avjutning av mig och tänker "nu gör vi jeans exakt efter den här kroppen!" Uuuunderbart!

Ni ska få se så snart jag förevigat de, de va mörka så jag la de i tvätten så fort jag kom hem. De brukar va ganska mycke överflödig färg som inte e så superbra för huden och kroppen, så jag tvättar alltid mina jeans och andra, främst mörka, kläder innan jag använder dom...

Sedan har jag varit och handlat med mamma, bland annat en micro, ny locktång, massa basvaror till lägenheten tex. te, couscous, ris, toapapper osv. Sen har jag försökt att inte glömma något av allt jag ska ha med mig... schampo, locktänger, alla kläder osv. Har som sagt rensat massa i garderoberna, men tro mig de e fortfarande mycke... 
Borde kanske vilat idag egentligen, hostar ganska mycke, ställde inte sångpedagogen... borde vilat, men jaa var ju inte förberedd på att flytta så de fanns ingen direkt tid till att göra de nån annan gång...

Morgondagen kommer jag svettas och slita med flytten, men jag ska försöka uppdatera lite ändåå såklart  Nu ska jag försöka sova nåra timmar iaf... hoppas ni har en underbar fredag!

HUR SKA JAG GÖRA?

Jag har rensat jättemycke i mina garderober, bland annat inför flytten imorgon... nästan hälften av mina kläder ska på något vis göras av med. Då är den stora frågan:

Jag gillar att ge bort kläder, de är ett enkelt vis att ge någon någonting. Mina kläder är väldigt välskötta och många av dom är ganska fina märkeskläder, tex. Miss sixty jeans... en liten tanke i mig säger att jag kanske skulle försöka sälja dom på tex. tradera, men jag har ett moraliskt dilemma:

det vore ju kul att få nån hundring för de finaste kläderna, samtidigt som jag egentligen inte behöver pengarna, jag överlever ju utan även fast de vore kul som sagt. Samtidigt tänker jag - hur många som får kläder tilldelade sig via sånna här hjälporganisationer får ett par Miss sixty jeans?? Alla människor förtjänar fina saker, inte bara dom som har råd med de...

Hur ska jag göra??
Snälla skriv i kommentarsfältet - de skulle va till stor hjälp! (ni kan ju va anonyma om ni vill, de gör mig inget, vill bara ha hjälp med lite åsikter)



JAG FLYTTAR

Justeeee - de har varit så mycke så jag inte ens hunnit meddela er:
JAG SKA FLYTTA! "Söder om söder" brukar man kalla de tror jag? Ska bli kul att lära känna en ny stadsdel i alla fall... flyttar faktiskt... IMORGON! Snabba bud? Yee...

Hihi - de kommer bli awesome, hoppas min roomie och bästa vän (en av mina bästa vänner) kommer stå ut med mig när jag är en stressad perfektionistisk bitch! (haha kanske skulle låta henne gästblogga nån gång, mohaha, blotta mina negativa sidor, tss - skulle de va intressant attt läsa?? Ska nog be henne göra de efter nån månad vi bott tillsammans... blogginlägget ska få heta "hemma-sanningen om IAMJESSICA")



HELT SLUT

Wöö... e heelt slut, sry folks för sämst update idag!

Kyrkan på facebook-seminariet var i alla fall huur kul som helst, de va jättegivande, känner mig mycke säkrare ute på internet nu, det kom bland annat en juriststudent och redde ut lite begrepp och lagar att förhålla sig till när man yttrar sig i sociala medier, tex facebook, twitter och bloggar... jätteintressant verkligen!

Jag skulle gärna jobba mer med detta faktiskt, hann snacka en jättesnabbis med min chef när jag kom tillbaka till jobbet, om att jag verkligen känner mig nyfiken och intresserad och skulle vilja ha mer tid i min tjänst till att pyssla med sånt här. Vi får se vad som händer - intressant är det iaf!

Nu är det full planering inför helgen... kommer inte besöka min sångpedagog imorgon tyväääärr eftersom jag fortfarande är rosslig och hostig i halsen... synd! Aja nu ska jag i alla fall iväg och BASTA!!



BOO

BOOO på mig hinner inte uppdatera för jag måste rusa till tåget. Så e de när man bor aslångt bort från söder... mmmh! Nu är de snart Kyrkan på facebook - yeey!

Får skriva något senare ikväll - SRY!


RENSAT KLÄDER!

Nu har jag rensat bland mina kläder så mycke jag bara orkade... blev kanske inte jättemycke, måste ta de lugnt inför morgondagen (hosta go away NOW!) Nån som har något bra tips på hur man blir av med rethosta? Jag äter redan bra med vitaminer och allt som kroppen behöver för att maxa imunförsvaret, tar det lugnt, vilar, dricker citronvatten, massamassa te. Vad mer? (säg inte glass eller något nu, jag letar efter botemedel inte smärtlindring, jag gillar inte ens glass + de ger slem i halsen...)

Jag passade btw på att testa mitt linne jag fick hem igår - tjusigt va? 
Jag kommer va så superfresh när jag tränar, yeey!
Nää nu ska jag återgå till soffan och The vampire diaries...


KAN JAG FÅ DEN?

Insåg idag att jag behöver nya kläder...
jag har ju massa kläder, men hmm jag tror jag behöver få nya kläder, dvs lite ny stil. Jag behåller mina favoriter och ger vidare resten, för att kunna få rum med nytt... jag behöver ransaka min stil tror jag, känner att färre och färre saker i min garderob känns lockande. De e jättefina och jättebra men jag känner inte att jag vill ha de på mig...

Så vill jag inte ge vidare de bara för jag tänker att de e så fina och jag vill ha de... men jag kan inte behålla något bara för att jag inte vill slänga de. Nej - nu är det dags att rensa. Ska väl försöka börja lite redan nu, får se hur länge orken räcker dock, känner mig faktiskt ganska krasslig... öh- tråkigt!

På inköpslistan står bland annat nya jeans från Miss sixty och lite nya linnen med en annan stil än vad jag haft förut! Tex. denna - VART HITTAR MAN ETT LINNE MED SÅN HÄR RINGNING?? KAN JAG FÅ DE??



FRISÖREN

Heej!
Hinner inte skriva så mycke, ska snart iväg till frisören... har bara vilat hela morgonen. Skulle gått till jobbet meen jag har sån jäkla hosta så jag tror jag måste vara hemma idag... bara vilavila eftersom jag jobbar så länge imorgon...

Skriver mer senare!

IS FOUNDATION STUFF

För ett tag sen beställde jag lite stuffie från IS Foundation. Visade en reklamfilm från dom för någon vecka sen, minns ni? Guess what de har kommit nu! En vattenflaska och ett linne jag tänkte ha när jag idrottar, take a look:
Visst e de söta??
Om ni undrar vad en välgörenhetsorganisation har att göra med vampyrer så är det förmodligen för att Ian Somerhalder som har startat stiftelsen spelar i The vampire diaries. Jag tyckte de passade mig eftersom jag gillar både vampyrer och välgörenhet!

Så nu kan jag vara välgörenhetig, vampyrig och snygg när jag tränar, yeey! (ska ta kort nån gång när jag har de på mig så kan ni se bättre!)


MIN VECKA

Har gjort en liten snabb veckoplanering... såhär ser de ut just nu:

Funkar?
Får se hur de blir... känns kul med en social vecka - behöver bli bättre på att verkligen fylla mina lediga dagar, även om jag är trött behöver jag träffa vänner, de e ju dom som ger mig min energi 


NY RING

Kolla vad för fint jag hittade på tradera. Yeey snart kommer den hem i brevlådan och blir min!
Visst kommer den passa mig bra, eller va tror du?


THE DESCENT

Vampire diaries... ännu ett gråtavsnitt. Vad är det med att gilla sorgliga karaktärer? Mitt hjärta gör ont!


JUSTE OSLO

Ojj sorry folket jag har visst glömt berätta för er om hur de va i Oslo??
Va virrig jag ee... ni får påminna mig^^

De va iaf jättebra! Jag och Stefan jobbade på med våra låtar, de ska bli jättekul att höra dom sen, de känns som att de blev väldigt bra. De två låtarna vi spelat in nu är, enligt mig, bra såklart, de e ju jag som gjort de delvis haha^^ De är plain bra pop, vet inte annars hur jag ska beskriva de - vet att de förmodligen låter som mycke annat man hör på radio och så, men jag lämnar jämföranden till er, får väl veta med tiden vad vår musik beskrivs som och liknas vid. De känns iaf super, vi har redan lite nya ideer på iaf två låtar, bland annat en ballad som ska få visa mitt vocal range lite mer än vad dessa låtar gör...
På lördagskvällen var det också inflyttningsfest. Var lite oroad med tanke på språket, men de gick bra, blev riktigt vass på norska visst? (eller...?) Oslo är en trevlig stad, liknande Stockholm, lite mindre. Over all same same- även om Stockholm är mitt hjärtas stad

MORE IS MORE

På lägret i helgen hade vi en gala där temat var "More is more". Jag drog på mig ett rött läppstift och glittrig kavaj, de tyckte jag va more is more. Vi fick också supergulliga awards från styrelsen - supersweet fixat!
Jag blev årets "Superstar" hihi NAWW! Vi åt också amerikansk buffe med bl a coca cola och hamburgare, haha underbart!

Visst passar jag bra i rött läppstift? Borde kanske ha de oftare...

HOME AGAIN

Hemma från lägret!
De har varit jättekul, nu har vi varit i hela världen - spännande må jag säga! Hann bland annat uppleva Nobelfesten och en amerikansk gala. Här är en liten bild en av mina ungdomar tog på mig med sin mobil. De va lite mörkt så jag ser lite gulgrön ut i hyn, men yee vi tog massamassa bilder med kameror med som jag ska lägga upp senare!
De är från den amerikanska galan - tjusigt va?
Ska lägga upp fler bilder snaart, men vet ni vad? Känner mig lite krasslig, och är ganska trött, och jag känner mer för att duscha och spela sims - så de ska jag göra först, yeey!

Skriver mer om lägret lite senare dåååe...


LÄGER TIME

Nu ska jag iväg till jobbet för att sen åka iväg på läger - yeey! Det kommer bli jätteroligt, hoppas alla ungdomar som ska med känner desamma!

Temat är jorden runt på 3 dagar. Spännande visst?

Ska försöka blogga lite från lägret, om jag hinner vill säga... annars twittrar jag ju iaf!

Hoppas du får en bra helg!

ZUMBA

Assåå... jag är grovt svettig! Zumba - vilken jäkla workout rent sagt! Förstår att överviktiga rasar i vikt, man dansar ju svettigare än brudarna i en 50 cent video!

Måste verkligen hoppa in i duschen, kan inte sitta här och stinka,
GOD MORGON BTW!


WE FOUND LOVE

Vad tycker du om Rihannas senaste video?


MOOORNIN

God morgon, åååh va trött jag är... känner mig typ såhär:
Ska snart iväg till jobbet, mmmh. Sen in till stan en stund i alla fall...
Ska försöka få i mig lite frukost nu. Men åh vad jag inte är en morgonmänniska!

Är du morgon eller kvällsmänniska? Känner morgonmänniskor såhär på kvällarna?
Åh... soovaa...



LEKSAKER

Var inne och kollade på en bloggare som kallar sig för Kissie och hittade ett inlägg som handlar om leksaker och könsroller. Tycker hon skrivit en del vettiga saker om de, bland annat att föräldrarna bär det yttersta ansvaret när det gäller inköpen.

Jag skulle vilja komplitera hennes inlägg med att skriva att jag tycker att föräldrarna bär det främsta ansvaret för hur barnet ser på sina leksaker.

Jag tänker skriva något som många upplever som väldigt provokativt - men läs hela inlägget så tror jag att ni slipper gå och vara arga på mig. I alla fall de flesta av er.

Now hear me out:
Jag upplever att i dessa fall som man skyller på nu tex. Barbie och tv-spel, så handlar det i dom flesta fall om att föräldrarna/föräldern saknar kommunikation med barnet. Jag kan inte tala för alla barn - men vi vet med säkerhet att samhället är någonting som vi har skapat. Människan. Den kunskap som för många vuxna människor är uppenbar är någonting dom fått lära sig. Människan föds inte med en bild av hur en kropp ska se ut eller hur en människa ska vara. Allt detta lär vi oss via vår hemmiljö, skola, samhället osv. Det är våra föräldrars uppgift att lära oss detta.

Ett litet barn har inte uppfattningsförmågan om vare sig att Barbie är ett ideal eller "att det är hemskt att tillverka dockor som dessa pga att vi genom det får en omöjlig norm" Hänger du med? Det är de vuxna som berättar för barnet att Barbie är politiskt inkorrekt.

Samma gällande våldsspel. Det är den vuxnes ansvar att kommunisera med barnet och vara med barnet och prata om det barnet ser och uppfattar. Detta gäller ALLT i barnets liv. Hjälp barnet att hantera och tänka och relatera till det den får se. Enkelt exempel "Oj va ont skurken fick på tv-spelet nu, va bra att du lyckades klara banan, men aaaj tänk om de skulle hänt på riktigt? Då skulle han inte kunnat ställa sig upp han hade fått jääätteont, ännu ondare än när du hade ont i magen igår. Kommer du ihåg att du fick ont i magen? Jaa så får man ju inte göra på riktigt"

Förklara för barnet, hjälp det att förstå. Men överinformera inte - barnet ser förmodligen inte på tex Barbie på samma sätt som många vuxna gör. Barn har ingen värdering i leksakers utseende dom ser om den e cool eller inte och jag tycker vuxna ofta överanalyserar Varför barnet tycker den är cool. Det har kanske inte med självhat eller låg självkänsla eller annat som vuxna håller på med och faktiskt, omedvetet oftast, lär sina barn.

Men jag förstår, detta är en ond cirkel. För barn som fått kunskap om detta av nojiga föräldrar växer upp, skaffar egna barn och gör samma sak. Förmodligen oftast pga omedvetenhet. Barn verkar ju verkligen göra som vuxna gör, och inte alls lika ofta som vuxna säger. Jag är ingen barnexpert, men alla jag någonsin tagit upp detta med visar i alla fall för mig att personer som ofta pratar om vikt, träning, dieter osv, har upplevt detta i sin hemmiljö. Mamma kan inte äta tårta för hon går på diet = mamma förebild = någonting är fel med tårta. Enkel matte...

Sen har absolut butiken och tillverkarna ett stort ansvar. Men jag tycker de känns lazy och ointerlligent att skylla allt på produkterna.
Jag tycker de e ljug. Vad tycker du??

Här hittar ni Kissies inlägg om saken.

B DAY

Heej!
Igår fyllde jag 24 och jag hade en jättehärlig dag, överröst med gratulationer och presenter! Jag jobbade typ hela dagen men hade ändå tid att ta en liten fika med mina vänner. Familjen grattade mig på morgonen med tårta och presenter, och jobbet var väldigt härligt och roligt!
Blommor, mums-mums, Zumba fitness (som jag testade imorshe och gooood va jag svettades!!) the sims leva livet och pets, som jag ska försöka installera nu innan jag åker till jobbet, presentkort på HM och så filmen Water for elephants!

Känner mig jätteglad, tror jag kommer ha en underbar vecka! (jag brukar alltid säga att man fyller år i en vecka, ni vet så man verkligen hinner celebrera sin födelse!)



WATER FOR ELEPHANTS

Wao... såg precis Water for elephants med bland andra Robert Pattinson och Reese Witherspoon. Vilken film! Grät flera gånger, åh va vacker... fel film för mig dock som är sån trädkramare just nu och knappt kan se på nyheterna eftersom jag inte klarar av att höra om människor, djur eller natur som far illa...
Har du inte sett den än - SE DEN!
Fantastiska skådespelare och en underbar berättelse!

TULLEN

Idag kan man läsa på Aftonbladets hemsida att Snoop fastnade i tullen i Norge. Faktum är att nästan samma sak hände mig, tyvärr inte för att jag hade för mycke pengar, som det påstås vara i Snoops fall^^

Jag flyger ju väldigt sällan, men måste säga att jag var lite förvånad över hur mycke strängare det var på Oslos flygplats. Sverige var ju väldigt chill over all - Oslo hade lite mer disciplin och ordning. Vet faktiskt inte varför jag fastande i säkerhetskontrollen, men efter att jag fått ta av mig skorna och en säkerhetsvakt muddrat mig och konstaterat att jag inte gömde vapen, bomber, knark eller annat olagligt mellan mina bröst eller i skarven mellan strumpa och leggins fick jag trots att gå vidare - haha visste inte om jag skulle skratta eller tycka de va jobbigt, kände mig som värsta skummisen när alla andra gick igenom helt utan problem. TUR och tack för att jag valde snortighta kläder just den dagen så jag slapp ta av mig tjocktröjan eller någe, tss^^ En lite märklig upplevelse, men de kunde vart värre. Hemma i säkerhet är jag iaf nu!

Jag har haft en jättehärlig bra födelsedag hittils, är på jobbet så jag ska inte skriva mer nu, men imorgon ska jag visa er vad jag har fått för presenter och skriva mer om min dag


TRADITION

Jag har som mångårig tradition att alltid ha någon minut för mig själv vid dygnsskiftet till min födelsedag då jag kollar på den här mysiga jul-videon med Christina Aguilera. Jag älskar ju verkligen julen, de e något att se fram emot, något vackert nu i höstmörkret. Grattis till mig själv, nu är jag 24 år 


I WAS HERE


I wanna leave my footprints on the sands of time
Know there was something that, and something that I left behind
When I leave this world, I'll leave no regrets
Leave something to remember, so they won't forget

I was here...
I lived, I loved
I was here...
I did, I've done, everything that I wanted
And it was more than I thought it would be
I will leave my mark so everyone will know
I was here...

I want to say I lived each day, until I died
I know that I had something in, somebody's life
The hearts I have touched, will be the proof that I leave
That I made a difference, and this world will see

I was here...
I lived, I loved
I was here...
I did, I've done, everything that I wanted
And it was more than I thought it would be
I will leave my mark so everyone will know

I was here...

I was here...
I lived, I loved
I was here...
I did, I've done, everything that I wanted
And it was more than I thought it would be
I will leave my mark so everyone will know
I was here...

I just want them to know
That I gave my all, did my best
Brought someone to hapiness

Left this world a little better just because...

I was here...

I was here...
I lived, I loved
I was here...
I did, I've done, everything that I wanted
And it was more than I thought it would be
I will leave my mark so everyone will know
I was here...


SPÖKRUNDA

Jag och mamma ska gå på en guidad "spökrunda" i Gamla stan och avsluta med en trerättersmiddag på något slags spooky-hotell. Creepy va? Men jag antar att de bara e gamla sägner och historia, och att de spooky på resturangen bara är ljudeffekter osv. Men de duger bra för mig, no need for real ghosts!
Vi bokade den på liveit.se - ska såklart berätta allt efter vi varit där! (vi har inte bestämt datum än, men I'll let you know!)

I OSLO

Heej!
Nu e jag på plats på hotellet i Oslo. Ligger väldigt centralt! Allt har gått bra hittils, känns kul å göra musik, de går bra tycker jag!

Har mest spelat in idag. Gått en liten snabbrunda i vissa delar av Oslo, de e jättefint tycker jag!

De va jättemycke dimma imorshe då mamma skjutade mig till Arlanda, passade på att ta ett kort. Ruggigt va? Sen ett litet kort på mig från flyget... de va lite läskigt att flyga, men jag sov mest och de gick ju så snabbt - så de va okej!

Nu ska jag iväg på en liten inflyttningsfest hos han jag gör musik med, de kommer nog bli jättetrevligt (får se hur de går med språket bara haha)


CARO MIO BEN

Hittade låten jag sjunger hos min sångpedagog! Det är en italiensk känd kärlekssång. Listen, kan ni tänka er mig sjunga denna??

Här är det Malena Emman som sjunger den, hon gör ett fantastiskt jobb tycker jag! Den är ganska svår, men personligen tror jag att jag har svårare med italienskan än med tonerna^^

Hittade en där Pavarotti sjunger den också:


Svårt att föreställa dig?? No worry - när jag hör den såhär har jag väldigt svårt att föreställa mig själv sjunga den... men de går bra, när jag övat på den mer kanske jag kan spela in den nån gång och låta er lyssna? Coolt iaf att ha den på sin repetoar, bland alla poplåtar!



IS FOUNDATION

Kollade omkring lite på nätet och hittade denna mycket välgjorda "reklam" eller snarare information från IS Foundation. Den är inte bara informativ, den är också väldigt snyggt gjort rent grafiskt:



Sitter på planet på väg till Oslo nu. Jag kan bli tokig på att tänka på hur galet mycket flygplan förbrukar och vad som blir effekterna på vår värld... har ingen jättekoll på flygplan nu för tiden, flyger väldigt sällan. Delvis pga miljön, delvis pga att jag bara... föredrar tåg. De e lite läskigt med flyg...

TEMPO

Jag gillar att hålla högt tempo, känns bra, så länge jag inte känner mig stressad och har allt under kontroll. Har hittils hunnit allt jag velat så de känns bra 

Sångpedagogen- check, handla nackkudde- check, träffa min vän Paulina- check, färga håret- snart check! Basta- snart check!

Bra flow va?
Imorgon vid 7 tiden lämnar jag hemmet för att bege mig mot Oslo. Jag kan verkligen inte svara för hur updaten på bloggen kommer va... de e wifi på hotellet jag kommer bo på, men jag vet inte alls hur upptagen jag kommer vara. Jag ska försöka posta något minst en gång om dagen iaf!

BEYONCE

Jag har alltid gillat Beyonce, hon är en fantastiskt talangfull och helt fantastisk artist! Trots detta har jag aldrig sett speciellt många intervjuer med henne - bara litat på att hennes framgångar tyder på att hon är en vettig person, plus lyssnat till personer som "känner" henne bättre än jag. Fastnade dock i denna lilla minidokumentär och det bekräftar bara allt jag föreställt mig om henne:
Hon är en sann inspiration för oss hårt arbetande drömmande kvinnor!


MORGONDAGEN

Heej folks!
Idag har det inte hänt någe spec... har mest jobbat hela dagen, tänkte spendera kvällen med att läsa, kanske träna lite, och öva lite på låtarna jag ska spela in i helgen. Tänkte istället skriva om vad som händer imorgon för då har jag desto mer saker att göra:
Tror ni jag hinner allt?
Jag ska inte jobba så mycke... så de går nog bra! Skulle egentligen behövt klippa mig men yee...

VÄLSIGNAD

... jättefin video jag blev tipsad om av en nära vän till mig. De e Beyonce som också känner sig tacksam och välsignad när hon tänker på sitt liv. Väldigt fint att se, jag känner mig tacksam bara för att jag på något vis ibland kan relatera till de hon måste känna när hon spelade in denna video.

TACK

I söndags var det tacksägelsedagen, och jag har såklart funderat en del på vad jag är tacksam över i mitt liv. Och jag måste säga... att desto mer jag tänker på de, desto mer tacksam är jag.

Jag är tacksam över allt som hänt mig i mitt liv... även de dåliga sakerna. Allt jag upplevt har format mig till den jag är, och även om jag har mina brister och dåliga sidor, så är jag så otroligt glad och stolt över den jag är. Jag älskar mig själv och jag är den personen jag vill vara - och jag vet att allt jag fått uppleva på något vis bidragit till det. För varje dag som går blir jag mer och mer orädd. Jag vill verkligen leva mitt liv, varje dag! Jag är så tacksam över alla människor jag får möta, snälla, arga, ledsna, glada - mest är jag såklart tacksam över de personer jag tycker om, som är snälla och som låter mig vara en del i deras liv. Liten eller stor, betydelsefull eller inte, bara på något vis. Jag känner mig välsignad...

Vad är du tacksam för?



GIRLS GENERATION

Var inne på bloggaren Fokis blogg - henne hittar ni här! Och fick nys om en asiatisk popgrupp som kallas "Girls generation". Har ingen aning om vad dom sjunger men de e över lag väldigt catchy låtar och jag fastnade trots att jag inte har en endaste aning om vad de sjunger om...

Visst är de bra? Undrar vad de handlar om... ska väl ta och googla de nån gång då jag får tid (:



JUSTIN TIMBERLAKE MOVIES

Som vi alla vet är Justin Timberlake min blivande man och far till mina barn - det är klart jag måste supporta honom och se alla hans filmer! 

Jag ligger verkligen efter på den fronten. När jag var yngre och nykär var jag jättesnabb på att kolla in nya låtar, album, videos och filmer. Nu är jag så seg så jag nästan skäms, skulle definitivt fått skäll av mitt 15 åriga jag^^ Jag har inte sett varken The social network, Friends with benefits eller Bad teacher. Kanske vore något att önska mig i födelsedagspresent?? Massa film-tittande!

Han spelar i en film som heter IN TIME som verkar verkligen... ruuuuggigt bra, riktigt min typ av film! Bra action with a psychological twist!


LUGG

Jag börjar känna mig mer och mer bekväm i luggen - och juste jag vill inte färga tillbaka mitt bruna på ett tag, jag vande mig snabbt vid att vara helblond igen! Ska färga håret igen på fredag så att de som var brunt blir som resten av håret... tog lite kort idag när jag fixat mig, såhär har jag sett ut:
... men jag måste fortfarande gå och klippa mig, verrkligen - har jäteslitet hår! Jag e verkligen dålig på att gå till frisören, var mycke bättre på de när jag va yngre...

JOKE OR NOT?

Letade efter något helt annat men kom över den här videon...
Jag gillar Britney som artist, hennes hits är verkligen fantastiska och jag håller med Gaga i hennes tal om att musikindustrin inte varit densamma utan henne. När tributen börjar känner jag mig förväntansfull - men vid slutet av den lämnas jag med frågan "Var det ett skämt eller inte?"

Det som får mig tveksam är den dåliga remixen av låtar. Hon har väldigt många fler hits och i en tribute borde några till av de större hitsen fått plats. Sedan är Britney känd för hennes dans, dansen i dessa framträdanden var kärlekslösa och ganska dåliga i jämförelse med vad hon åstakommit i sin artistkarriär. Sen förlorar hitsen sin känsla pga den dåliga remixen...

Så jag blir lite såhär... var det ett skämt eller inte? Vad tror du?? Om det var ett skämt var det grovt elakt och Britney VAR VERKLIGEN EN VÄRLDSARTIST och än idag har hon några av de bästa pop-hitsen och hennes bidrag till modern kommersiell musik är icke att underskatta! Var det inte ett skämt tycker jag hon förtjänar en BÄTTRE tribute!

Jag har följt henne som artist sen hon släppte Baby one more time - Imma tell you, jag blev inte förtjust... men de va gulligt att se Brit så glad och go på scenen, hon e ett sweetheart 



EROTIKMÄSSAN

Fick ett mail idag där det var några som frågade om jag ville jobba som modell på erotik-mässan... va svåårt visst?? Tror jag måste tacka nej, men de e ju verkligen svårt sånt här...

Jag gillar erotik, dvs sexiness - jag tycker de e viktigt att få uttrycka sin sexualitet och att få vara sexuell. (sen jag menaar... jag jobbar med kommersiell musik, hur sexigt är inte de??) och även om jag inte är så bevandrad alls inom allt de här med erotisk film och s k leksaker osv så är jag verkligen av den åsikten att alla människor får göra vad dom vill så länge dom och alla inblandade är glada, nöjda och finner njutning.

Samtidigt som jag känner mig lite rädd om min image och vill inte ge fel signaler till tex. mina ungdomar jag jobbar med. Jag försöker att inte göra någonting som jag inte kan visa och säga till alla. Det är farligt med hemligheter när man jobbar inom media... historien visar på att eeeh - allt kommer fram! Förr eller senare hittar Expressen de och då ska man inte sitta där och skämmas allt för mycke!

Tror jag måste tacka nej visst? De känns som en kul galen grej men nej de e nog inte min grej... kanske ska gå och besöka mässan en dag dock så jag får se vad de e, blev lite nyfiken när jag fick mailet^^ 26-30 oktober för er med rätt ålder som är nyfikna. Har ingen aaaning om vad som bjuds men jag kan rapportera till bloggen OM jag skulle komma iväg^^



THE VAMPIRE DIARIES

Som ni vet så tycker jag verkligen om TVD - tittar på de nästan varje dag! Kan verkligen rekomendera de till er som gillar följande:

• Intressanta karaktärer! Serien bjuder på en mängd olika karaktärer som man följer och får se utvecklas. De flesta karaktärerna är väldigt flersidiga och känns väldigt verklighetstroget.

• Vampyrer, varulvar och häxor. Jag kan inte mycke om varulvar, men både häxorna och vampyrerna känns ganska "bra" på de viset att dom som har gjort serien, och kanske främst författaren av böckerna har tagit stor hänsyn till sägner och vad som generellt sett ingår i myterna. Sure Salvatores har sina magiska gå-i-soljus-ringar osv, men de e hela dehär dö i solljus, träpålar, silverpålar, järnört, kan inte komma in i bostäder utan inbjudan osv. Tycker dom gör det bra med hela har-dom-en-själ-grej också. I böckerna kan dom inte färdas över öppet vatten om dom är för vampyriga, dvs dricker människor, känner ingen skuld osv. Det blir intressant att se om dom kommer ta de till tv-rutan så småningom, de har man ju knappt sett sen Dracula?

• Relationer. Vän, ovän, flirt, ex, förälder, love of your life, syskon - you name it! Det är många olika kopplingar karaktärerna emellan. Inte så det blir rörigt, men det håller en definitivt upptagen att fundera kring hur alla hänger ihop med alla och hur det kommer bli och hur man önskar att de blir...

• Bra manus. Jag är en riktigt sucker för rörande tal av ånger, vrede eller kärlek. Jag fäller ofta en tår till TVD och mitt hjärta värker för alla karaktärerna. Åh! From time to time är dom ganska fyndiga med, vem älskar inte en quick line?

Jag kollar på TVD på tv 6, säsong 3 börjar fredagen den 18 november klockan 1900! Jag har köpt båda dvd-boxarna, men om man vill kolla online finns det många sidor! Googla bara "The vampire diaries watch online". Det kräver såklart en bra internet-anslutning...

Kika in den här, bläddra neråt, där står en lista med alla episoder, de e lite reklam men de e bara å klicka! (såg att de har säsong 3 med... har inte sett den ännu aah kommer jag kunna hålla mig till Sverige-premiären?)

Värt att nämna är väl att jag faktiskt inte var så inponerad när jag började kolla på serien. De va mamma som övertalade mig att ge den en chans, jag är ju ett stort vampyrfan över lag men jag trodde faktiskt inte att serien skulle bli så bra som den är nu! Första säsongen är bra, men den växer avsevärt under säsong 2 måste jag säga. Avsnitten blir mer "krångliga" och det blir fler sidestories.

KANTARELLER

Har spenderat förmiddagen med att tvätta svamp(?) haha ni vet borsta av den typ. De e ju jordiga när de e plockade direkt från skogen och inte köps i butik (då är det någon annan som borstat dom innan^^) mamma fick massa kantareller av en jobbarkompis så nu ska vi göra kantarellstuvning till lunch! Såklart inte bara kantarellstuvning, vi tänkte ha de på rostbröd och med sparrissoppa till - mm visst låter de gott??

En vän kommer över också, ska bli jättehärligt att träffa henne. Jobbar så mycke, de blir inte jättemycke tid över till att träffa kompisar, vänner och bekanta... jag får grab every moment jag kan!

PRODUKTER

För några dar sen fick jag en kommentar av Bella, har inte hunnit svara på den förens nu eftersom jag var borta hela helgen...

First off - wao va snäll du är, sånna här kommentarer kan ju göra ens dag!! Tack!
Men nu till svaret...


1) För att hålla min kropp mjuk och len använder jag främst Cocoa butter från Palmers. Jag köper den i Tensta centrum, men finns nog också i de flesta aftrobutiker. Har en ganska svag doft, men passar perfekt till mina parfymer. Smörjer in mig med den efter dusch eller när jag känner mig extra torr. Både på huden och läpparna. Vid kris har jag använt den som balsam också... det är ett måste i min handväska och varje gång jag reser någonstans! Det är det bästa jag någonsin använt!

2) För ansiktet har jag precis köpt en "age defense" kräm för personer kring 25. Har bara använt denna i några veckor så kan inte riktigt uttala mig. Men den sägs motverka ålderstecken - antar att vi märker hur de går i framtiden?^^ Clinique har väldigt bra rykte dock och jag har använt flera av deras andra produkter med gott resultat! (när jag är extremt torr händer det att jag har cocoabutter i ansiktet över natten)

3) Urban skin care har jag både som dagkräm, nattkräm och en speciell kräm att ha under ögonen. Jag har köpt den från Fleur de sante och den är anpassad för människor som lever där det är mycket avgaser, tex. New york. Jag är ju en del i stan, och även fast det inte är speciellt mycket bilar i city om man jämför med vilken annan huvudstad som helst, så tycker jag den gör min hy gott! Den här har jag använt i några år nu och måste säga att de e väldigt prisvärda!

4) När jag hinner har jag gärna ler-masker. Har köpt en tub med lera i, också från Fleur de sante, som funkar jättebra. Tycker också om peel-off masker och brukar köpra dom på tex. Ica. Har inget spec. märke jag rekomenderar eller så - jag försöker att göra någon ansiktsmask en gång i veckan minst...

5) När jag tvättar ansiktet på kvällarna brukar jag använda en ansiktsrengöring jag fått från Stockholmsgruppen. Vet inte vad den kostar alls eller vart man får tag på den, men jag skulle testa deras hemsida. Den är jättebra, funkar dock ungefär som Lactacyd.

Andra saker jag försöker tänka på för att hålla min hud i trim är att inte duscha för ofta. Vatten är uttorkande och det ultimata för huden är att duscha i genomsnitt 3 gånger i veckan. Även om det är skönt att duscha/bada och man känner sig fräsh efteråt är det inte ultimat för din hud. När jag duschar så använder jag sällan/aldrig duschkräm. (!!!) Under armarna har jag rakgel, men i övrigt sköljer jag bara kroppen med vatten, alternativt med cocoabutter i oljeformat (köps på samma ställe) eller en naturtvål-scrub från LUSH som heter Buffy. För en peeling-effekt kan man använda tex. honung och socker och gnugga sig med!



DAGEN MOT DÖDSSTRAFF

På amnestys sida kan man idag läsa:
Idag är det den internationella dagen mot dödsstraffet. För exakt 18 dagar sedan avrättades amerikanen Troy Davis i Georgia. Hans sista uppmaning till oss var att fortsätta kampen mot dödsstraffet: "Kampen för rättvisa slutar inte med mig. Den här kampen gäller alla Troy Davis
som levt före mig och alla som kommer efter".

Idag riktar vi uppmärksamheten mot bland annat Vitryssland- det sista landet i Europa som använder dödsstraff. Och mot Saudiarabien - ett land som använder dödsstraffet i stor utsträckning. 

Så många som 400 människor kan ha avrättats i Vitrysslandsedan självständigheten 1991. Det finns ingen officiell statistik över antalet avrättningar, den avrättades kropp överlämnas inte till familjen och begravningsplatsen är hemlig. Rättssystemet bryter mot internationella normer och det rapporteras att fångar utsätts för tortyr för att "erkänna".

Bara i år har 58 personer avrättats i Saudiarabien. De flesta döms till döden efter mycket orättvisa och hemliga rättegångar. Utländska medborgare, särskilt migrantarbetare, är extra sårbara i det bristfälliga rättssystemet. Oftast får de inte tillgång till en tolk och vet inte ens att de dömts till döden.

Skriv på för att avskaffa dödsstraffet i Vitryssland och för att stoppa avrättningarna av Suliamon Olyfemi och Siti Zainab Binti Duhri Rupa i Saudiarabien.

Jag gick in på deras hemsida och skrev under att jag också är en av dom som vill avskaffa dödsstraff!


Om du vill göra desamma, klicka här!

GOING TO OSLO

Heej folket!
När jag vaknade imorshe mådde jag helvisset - huvudvärk, skum i magen och ont lite över allt. Har spenderat dagen främst framför tvn, vilat, ätit frukt osv för att få i mig massa näring. Har tagit lite enchinagard och saltvattens-nässpray. Mår faktiskt mycket bättre nu!

Till helgen hade jag planerat Vampire diaries maraton, men dessvärre måste det nu ställas in för jag ska till Oslo, yeey! Har aldrig varit i Oslo förut, så de ska bli spännande att åka dit! Ska spela in lite musik, kul va??
Det kommer nog bli en jättehärlig helg. En liten quick getaway från mitt 9 to 5 life - precis vad jag behöver :)
Har mailat stället där jag ska bo och hörde om wifi ingår, då ska jag ta med mig min minipc så jag kan blogga lite (om jag får tid vill säga...)

Vad ska du göra i helgen?

FULLT UPP PÅ LÄGRET!

Deh ar varit fullt upp med läger, roligt, men mycke som vanligt. Ska ta en helig power of nap nu så jag är redo för mer jobb senare ikväll. SKriver mer sen! Take care


LÄGER

God morgon folket!
Som ni vet är jag ingen morgonmänniska... och jag har såklart en anledning till att vara uppe såhäääär tidigt!!
D e t   ä r   l ä g e r d a g s ! ! !

Så dessvärre kommer det vara låg update hela dagen idag. Har jobbat såå mycke igår så jag har inte hunnit förbereda några kul inlägg för helgen. Kanske kommer något kortare text-inlägg då jag lite halvt och halvt börjat testa och forska i det här med mobilbloggning. Annars e jag hemma en snabbis på söndag så då ska jag verkligen uppdatera!

Bella såg din kommentar - ska svara på dina frågor, lägga upp bilder osv. TACK SÅÅ  MYCKE du gjorde min sega morgon med röda ögon genast mycke trevligare! 

SKÖNHETSIDEAL

Hej allihopa!
Jag fick några jättebra frågor från signaturen Majken som handlar om skönhetsideal. Jag tänkte försöka besvara dom nedan så gott jag kan. Jättekul med frågor, just let me know om ni undrar något så ska jag göra mitt bästa för att svara!


Jag har inte någon enorm koll på vad som mer exakt är dagens skönhetsideal. Jag har aldrig lagt fokus på det i mitt liv och det har aldrig varit ett fokus i min hemmiljö. Men själva begreppet skönhetsideal är ju att de finns en s k norm om hur människors utseende bör och ska se ut. Jag är av åsikten att alla människor har något vackert i sig och att göra ett ideal för hur kvinnor och män ska se ut låter som någonting omöjligt för alla att uppnå med tanke på allas olika fysik och förutsättningar. Jag tror det odlar känslor av att inte räcka till och att inte duga ifall man är en av dom som inte uppfyller eller är ens i närheten av idealet. Det är giftiga känslor och bör undvikas enligt mig! Jag funderar på vad ideal gör med människan. Ett ideal som är uppmuntrande och möjligt, något hälsosamt att sträva efter och att ha som förebild är någonting underbart! Ett ideal som får människor att må dåligt är onödigt!

När det snackas om skönnhetsideal så snackar det ofta om vikt, fin hy och bra benstruktur. Det här är en del i vårat samhälle och är man en del i samhället tror jag det är oundvikligt att ha någon relation till det alls. Jag tror inte jag är helt medveten om hur det påverkar mig, men några saker jag kan komma tänka på är att mitt utseende liknar på vissa vis många kända personers, inom de ovannämnda faktorerna, och detta medför ju tex
- positiv särbehandling av vissa på offentliga platser. Tex snabbare service vid barer
- negativ särbehandling av vissa på offentliga platser. Tex arga blickar och elaka utseendekommentarer
- förutfattade meningar om min personlighet. Tex att jag är ytlig och utseendefixerad

Sedan blir jag ju påverkad av att prata med människor som på andra vis är påverkade av idealet. Alla människor som jag pratar med detta om lämnar såklart avtryck hos mig. Jag kan tex. bli upprörd när jag får veta att väldigt många, främst unga människor, mår dåligt pga denna, egentligen påhittade men dock så verkliga, press.

Jag skulle önska att människor insåg att idealet är någonting som mänskligheten själva skapat och gjort sig beroende av. Jag vill att människor över lag skulle börja förstå hur viktig deras egen inställning till saker är. Att folk klarare skulle se vad som påverkar dom och varför. Lite som att se sömmarna i en tröja. Granska idealen och genom det bli mindre fixerade vid de och lägga mer fokus på sitt personliga välmående, både fysiskt och mentalt.

Media har ett stort ansvar här och jag skulle önska mer variation av kroppstyper inom modell och musikvärlden. Men det jag främst skulle vilja ändra är folks attityder till deras eget och andras utseende. Att få en mer kärleksfull och accepterande värld.
Jag tycker det är hemskt när någon mår dåligt! Alla människor förtjänar att känna sig vackra och älskade, attraktiva och värdefulla! Men som jag skrev på första frågan, ideal kan definitivt vara något väldigt bra och uppmuntrande - jag har själv många positiva förebilder och ideal, både när det gäller utseende, talanger och personligheter. Jag finner väldigt mycke motivation i att vilja och sträva efter att tex. fixa lika snygga ögonbryn som Nina Dobrev, sjunga lika bra som Christina Aguilera eller bli sådär snyggt tränad och bra på att dansa som Nicole Scherzinger!

Hoppas att du Majken blev nöjd med dina svar, och kanske att det gav nån av er andra något också,


HELLO!

Lyssnade på den här låten hela morgonen, åh vilken underbar start på dagen!
Jag håller med i vart enda ord hon sjunger - och dessutom är det mitt nya mål att kunna sjunga denna riktigt bra, jag vet ju att jag klarar det rent röstmässigt, jag måste bara superöva och verkligen få till det och lära mig låten!



Does it ever feel like
No one is with you
No one sees it your way
Everyone's against you
Does it ever feel like
No one is with you
No one sees it your way
Everyone's against you


But it's your life
Gotta keep the faith
Hold your vision
You will find your way
, yeah
Ah, yeah, oh yeah


I may not fit the mold
May not do what I'm told
I will not be swayed
By the things that they might say



They may have had their doubts
No matter what I've found
I have held my ground
Look at me, I'm still around


So dream on, dream on, yeah
Don't ever let them steer you wrong
When life comes knocking
Gotta keep on rocking
Open that door and
Shout it to the world, singing


Hello, hello, woo
Here I am, here I go
Yeah, yeah
I got love to give
And I got dreams to live

So hello, hello


And if you don't fit in
Just know your differences
Are beautiful to see
Well, they're beautiful to me


There's no one quite like you
Be proud in all you do
You know you'll find a way
Be who you are, don't be ashamed now



Shine baby, shine, yeah
'Cause it's all in your mind
The life you crave
The love you make, said
It's all up to you and
You just gotta say


Hello, hello, woo
Here I am, here I go
Yeah, yeah
I got love to give
And I got dreams to live
So hello, hello


So don't you ever let it pass you by
It's your life
Yeah, yeah, yeah
You gotta dream, you know you gotta try
It's your time to shine, oh yeah
Said, shout it to the world, sing


Hello, hello, woo
Here I am, here I go
Yeah, yeah
I got love to give
And I got dreams to live

So hello, hello

Hoppas du har en underbar dag!


ÖGONBRYN

För några veckor sen köpte jag en ögonbrynapenna för första gången i mitt liv (!!) Jag e ganska seg med allt sånt här... under 2011 har jag börjat med både foundation och ögonbrynspenna. Tänk att jag idag har foundation och smink på kinderna, typ varje dag! Har itne foundation på hela ansiktet, känns onödigt på typ pannan å de, men still en bit på vägen hehe (inte för att de e någon brådska med sånna här grejer, de kommer ju när de kommer liksom)

Mina ögonbryn är ju ganska mörka som ni säkert ser på bilder osv. De e min naturliga ögonbrynsfärg så jag har alltid bara känt att de känns onödigt med ögonbrynspenna... men de e ju lite ojämna å så, som dom flestas är antar jag, så de blir verkligen ännu snyggare när jag förstärker dom!

Anyway, jag har kommit på att jag har en stor förebild när det gäller ögonbryn!
Bruden med dom lätt snyggaste mest perfekta ögonbryn jag någonsin sett är enligt mig Nina Dobrev som spelar Elena i Vampire diaries! I mean look at her! Look at them!
För att del look at her, man blir ju helt lesbisk när man ser henne så vacker??
Hennes ögonbryn inspirerar mig att fixa mina egna bryn. Måla och noppa - hur kan jag någonsin glömma lägga fokus på ögonbrynen när de e uppenbart att dom verkligen hjälper hela ansiktets struktur!

Btw översta bilden i tröjan Måste jag göra nån gång i mitt liv, superbra bild på typ alla vis. Fotograf som vill fota en sån bild med mig?? 



HÖGA C

Heej!
Idag har jag varit ute och flängt. Jobbet, sångpedagogen och sen till blodcentralen - skriver mer om de senare!
Det gick jättebra hos sångpedagogen, vi kommer så bra överens och jag känner verkligen att jag kan utvecklas där. Att jag gör de och kommer utvecklas mycke till de kommande lektionerna. Som alla divasångerskor så drömmer jag såklart om att kunna sjunga höga noter, min drömnot/drömton att kunna ta sen jag var liten har alltid varit höga E, tonen som markant kickade igång hela Christina Aguileras karriär då hon fick Reflections-låten som är filmen Mulans signatur och förde med sig oändlig publiciet och kontakt med låtskrivare/bolag osv. Christina är ju som ni vet min stora favorit bland sångerskor, så det har alltid varit en dröm för mig att själv kunna bränna av den tonen med bravur!

Och idag gick jag stolt ifrån sångpedagogen och har starkt och klart klarat höga C! De e inte långt kvar people, min sångpedagog skrattade och menade att bättre kan jag när jag blev löjligt stolt - haha jag känner mig säker och trygg i att jag förmodligen kommer kunna ta min drömton! Fick också veta att jag sjunger 3 oktaver ganska exakt, än så länge!

För er icke-insatta försökte jag hitta en cool video där någon talangfull människa sjunger denna not. De var lite knep men här är en fil där Christina tar några korta ljusa C6 toner, vid 06:58.

Och här vid 07:58:
... och för er som tycker dehär e spännande och fascinerande hittade jag en annan video med Christina, där får ni många bra exempel också på min drömnot E6!! Visst kommer jag väl klara de??

THE US

Funderar och drömmer mig bort till USA på språkresa. Har länge velat göra en språkresa. Min engelska är inte så bra som jag önskar att den vore, och eftersom jag vill jobba internationellt skulle jag verkligen vilja prioritera att lära mig bättre engelska - och hur kan man göra det bättre än att studera i ett land med engelska som modersmål?

Tycker väldigt mycket om London, men just nu är det ju en del oroligheter där, så jag drömde mig bort ända till USA och blir mer och mer taggad på att åka dit och studera. Jag tänker mig bara en väldigt kort kurs på några veckor, inte mer än en månad, but still. Läskig tanke att åka själv va?? Men de löser sig, be brave!

Jag har alltid bara fått för mig att jag är en New york tjej, stor stad med varierat klimat. Höga hus och fantastisk shoppning, känns inte de jag?? Jag har ju aldrig varit mycke för palmer och ständer... men samtidigt känner jag LA - Hollywood, Universal studios osv. De e ju också jättemycke jag!



Jag har kollat runt bland olika sidor och tycker att Blueberry språkresor verkar väldigt bra. På deras sida står det följande om de båda ställena de erbjuder:

LA: Kaplan är en av de största och mest välrekommenderade språkskolorna i Nordamerika med center över hela USA och Kanada. Skolan i Los Angeles ligger i hjärtat av Westwood Village, ett riktigt collegeområde där också UCLA, University of California Los Angeles, finns. Tack vare att flera universitet och college är belägna på samma område vimlar det av restauranger, caféer, teatrar och affärer där amerikanska och internationella studenter lär känna varandra. Läget är perfekt. Det blir inte mycket bättre när du befinner dig på 20 minuters avstånd (med bil) från t.ex. Hollywood, Rodeo Drive och stränderna i Santa Monica och Venice.

Skolabyggnaden är modern och välutrustad och har 17 klassrum. På skolan finns bl.a. ett självstudierum, ett sällskapsrum och ett datalabb med internettillgång. Det är få svenskar på skolan vilket är en fördel om man vill undvika småprat på svenska mellan lektionerna. Kaplan Aspect har en en kommunikationsbaserad inriktning på undervisningen och de använder sig av databaserad feedback för att bevaka studenternas utveckling.

Det finns otroligt mycket att göra i Los Angeles med omnejd och många studenter väljer att själva organisera kortare utflykter och längre weekendresor till t.ex. Disneyland, Six Flags nöjespark, Universal Studios, San Diego och Las Vegas. Skolan har också ett gediget socialt program med aktiviteter 2-3 vardagar i veckan och utflykter till självkostnadspris på helgerna. Vad sägs om hiking i Malibu, basketmatch med UCLA, Yosemite national park, San Diego Zoo, skidåkning, minigolf och konsert i Hollywood Bowl?


NY: Rennert har ambitionen att vara New Yorks bästa språkskola med hög akademisk kvalitet. Man har mindre undervisningsgrupper än de konkurrerande skolorna då man har max 10 elever per grupp och ett snitt på endast 7. Man ger klasser på hela 10 olika svårighetsgrader. Skolan har ett fantastiskt läge på midtown Manhattan, East 45th Street, ett par minuter från Grand Cetnral Station. Det är en promenad på 10-15 minuter till utflyktsmål som Central Park, FN, Times Square, Rockefeller Center, Empire State Building, Fifth Avenues shoppingstråk, Museum of Modern Art in Queens och New York Public Library.

Härliga lokaler med bra resurser Själva skolan ligger på den sextonde och sjuttonde våningen av en skyskrapa och har 21 klassrum. På sextonde våningen finns ett multimedialabb där du har tillgång till datorer med Internet, dataprogram för grammatik, uttal, tal- och läsförståelse, filmer, böcker, uppslagsverk, TOEFL-övningsprov m.m. I labbet finns alltid en lärare närvarande som kan hjälpa till och svara på frågor. Det finns också trådlöst Internet på båda våningarna. Affärs- och företagskunder studerar en våning upp. Där finns en mindre student lounge där te och kaffe serveras, nyhetstidningar och datorer med Internetuppkoppling. Skolans annex två kvarter bort från huvudbyggnaden används under högsäsong (främst på sommaren).

Med fokus på kommunikation På skolan finns ett uppehållsrum med godis- och dryckesmaskiner, och tack vare det centrala läget finns det massor av caféer, affärer och restauranger i närheten. Som undervisningsmetod använder sig skolan av "the Experiential Approach", dvs att ett språk måste upplevas för att kunna läras. Det är stor fokus på kommunikation, att studenterna ska prata mycket, och detta åstadkoms bl.a. genom rollspel, problemlösning och gruppaktiviteter. En bonus är att skolan har en väldigt bra mix av nationaliteter med väldigt få svenskar. Minimiåldern är 17 år.

Ett oändligt utbud av aktiviteter... Skolan erbjuder aktiviteter på eftermiddagar och helger för sina studenter. Skolans lärare följer med och exempel på aktiviteter är besök på Museum of Modern Art, The Met, Guggenheim, skridskoåkning i Central Park, gospelkonsert i Harlem, uppleva New York Yankees spela baseboll och mycket mer.

Sen tänkte jag först att jag skulle vilja bo i värdfamilj, för då ingår lite mat osv, sen kom jag på att dom har väldigt annorlunda matvanor där så de kanske är bättre att jag delar lägenhet med några främlingar så jag kan ha min egen lilla hylla i kylen osv?

VART TROR DU ATT JAG SKULLE PASSA BÄST?? PLS HELP!


VIKT

Det är oftast väldigt roligt att få frågor här på bloggen. De enda gångerna det inte är kul är typ när folk e elaka, men de händer mig inte så ofta som tur är (än så länge? What do we know internet är hårt) Ställ gärna frågor om de poppar upp hos er, jag ska göra mitt bästa för att svara. Det går ju att vara anonym så de e bara att fråga på (så länge man inte är olaglig såklart, ert ip-nummer sparas ju men yee är inte nyfiken på vilka ni e om ni inte vill lämna ut de eller skriver något alldeles galet^^)

Hade en kommentar nu när jag kom hem där det stod

Jag vet faktiskt inte hundra varför jag är så smal, men jag tror det är delvis pga mina gener. Jag kan inte mycke om gener men många i min släkt är väldigt smala trots att vi rör på oss och äter som normen (tror jag iaf?) Läkare jag besökt säger att jag har hög förbränning, vad detta innebär mer exakt vet jag inte - men min kropp är bra på att jobba bort fett och sånt iallafall. Varför vet jag inte - och är det någonting man kan göra för att öka förbränningen så är det inget jag gör medvetet.

Jag försöker att träna lagom, sova lagom mycket och ta hand om min själ, och äta vad jag tror är bra för mig. Jag försöker se till att äta så mycket närproducerat, ekologiskt och så nära naturen som möjligt (dvs så lite konstgjorda tillsatser jag bara kan). Det är av många anledningar, tex. att det är bra för naturen ifall man slipper frakta kött och äpplen från andra sidan jorden om det inte är nödvändigt. Men jag nojjar inte och det är klart att vissa saker bara finns på ställen långt borta.

Jag har alltid varit ganska liten i maten, jag var en liten bebis och är en (hyffsat)liten kvinna nu. Jag har alltid följt min utvecklingskurva, och även om jag anses vara underviktig för min längd så är mina värden bra och min kropp mår hur bra som helst!
När jag tränar tränar jag mest kondition, de e vad jag behöver på scenen och för att orka vandra omkring (älskar promenader, plus att jag inte har körkort så då blir de en del gå såklart!).

Eftersom jag alltid bara varit såhär tunn så vet jag som sagt inte om min livsstil påverkar min vikt, men jag antar att det gör de till viss del, det är därför jag skriver lite kort om vad jag gör och hur jag äter och tänker kring de.

Jag småäter ganska mycket, älskar frukt och grönsaker så det blir mycket gurka och örtsalt osv. Äter sällan/näst intill aldrig godis. Äter däremot ganska mycke chips. Dricker inte läsk, dricker nästan bara citronvatten, te, tranbärsjuice eller proviva.

Nu vet jag inte varför du som frågade detta ville veta, men jag vill ändå nämna avslutningsvis att jag enligt uträkningar och norm är underviktig. Jag pratar inte så ofta om det eftersom ordet har en negativ klang, det låter så ohäslosamt - och jag anser att jag är hälsosam i min livsstil och är inte så pass underviktig så att det märks i min kropps funktioner eller på blodprov eller liknande. Jag har lite protein-brist pga att jag äter mycke vegitariskt, men jag tror jag har ökat min proteinhalt sedan jag började äta kosttillskott för vegitarianer. Jag är inte veg men äter lite för lite kött för min vikt enligt läkare.


Många stävar efter och vill vara smala. Det finns bra hälsosamma sätt att nå sina utseende-mål. Det finns ohäslosamma destruktiva sätt. Jag kan inte mycket om hur kroppen funkar, men det verkar vara helt inviduellt från person till person. Vad för typ av kost och träning man behöver för att nå ett visst mål är beroende av ens livssituation och gener (rätta mig Josse om jag har fel!)

Även om jag lägger en del tid på mitt yttre och min fysiska hälsa, är det ingenting i jämförelse med tiden jag lägger på mitt mentala välmående. Från insidan och ut brukar jag tänka - mår min själ bra och jag är lugn i mig själv och nöjd med mitt liv blir allt det här fysiska så mycket enklare att hantera, oavsett om du bara vill underhålla din kondition, gå upp eller ner i vikt eller något helt annat!


LUGGEN

Ska iväg nu men ville bara lägga upp en bild på hur jag ser ut idag... inser att jag behöver sola - ser ni min hud ser lite såhär rosaglåmig ut i jämförelse med mitt hår, eller e de bara jag som fått för mig de?? Tycker de bruna gör att min hy ser vitare ut, liksom bara vit, inte rosa-glåm^^ Eller e de bara på den där bilden??
Aja nu ska jag till jobbet!
Ha de så bra idag!


LUGG

Nu har jag klippt lugg... känns bra och snyggt faktiskt, men yee jag tror jag föredrar min snelugg, ni vet som jag brukar ha? Får se hur länge denna lugg stannar...

Sen e jag back to helblont, i alla fall nästan. Det som var brunt är lite skum mellanfärg, typ... gulaktig? Ni kan säkert föreställa er - de brukar bli så när brunt ska bli vitblont... tänkte färga igen om någon vecka då jag har tid, då blir de säkert blont igen!

... men vet ni jag saknar nästan mitt bruna redan? Tog jag fel beslut? Min hudfärg gjorde sig så bra med de bruna... har ju hyffsat mörka ögon och mörkt smink och mörka ögonbryn - jag tyckte de såg bra ut!

Får väl se - fortsätter mina cravings så kanske jag blir lite brunett igen?

NYTT MEN GAMMALT


RÖSTA

Vilken hårstil tror du på mest för min del??
De e OK att tro på båda... de gör jag^^ men vilken Nu?

GRILLA MARSHMALLOWS

Hej!
Va dålig jag har varit på att uppdatera idag inser jag... har faktiskt varit utanför dörren idag kan ni tänka er? Känner mig inte helt frisk ännu, men de va härligt att komma ut på en liten tripp. Jag och mamma åkte iväg till en porslinsoutfit, köpte lite smått och gott från Iittala, jag gillar deras stuffie (:

Nu ska jag grilla marshmallows tänkte jag - gott va?
På med mysstövlarna och ut på altanen, hihi, fördelen med elgrill, bara plug-in and play... eller ja, grilla då!
Annars har jag vilat idag, blev så trött när jag hade varit ute lite... spelat sims, tittat på LOST. Haft en over all ganska skön dag... vad har du gjort?



BÄTTRE

Jag mår bättre idag faktiskt... på flera vis. I alla fall just nu... det är att överdriva att säga att jag känner mig frisk, men det går åt rätt håll i alla fall...

Satt ute igår en stund, vilken vacker höstdag det var! Läste lite på baksidan, Esters bok i Bibeln blev de. Jag är inte jättebevandrad i Bibeln, men de e ganska bra böcker, jag gillar att fiffilura och fundera så jag gillar den och har inte så svårt att förstå den. Ibland e de tankenötter men hey, you know me - I like that (: Sen e de coolt att va allmänbildad. Dessutom jobbar jag inom kyrkan = ännu viktigare att kunna sina texter!
Det var ganska varmt ute med, satt i bara mjukisdress. Jättehärligt! Cool bibel jag har va btw? Fick den av min chef de e den nya för året. Lite pocket-feeling med gummiaktig utsida. Ni kan få se inne i den vid ett annat tillfälle, massa kladd, anteckningssidor, filmtips, låttips, the amazing-quicklist som e en slags uppslagsdel i serie-stil, kändiscitat you name it! Dehär e en bibel on the go!

Nu ska det bli "frukost" tror jag bestämt. Jag gissar te, proviva och turkisk youghurt med hallon - mmm!

Hoppas du får en underbar dag,


RSS 2.0