Sex


1) Endorfiner

Enforfiner är ett ämne som kroppen utsöndrar som bland annat påverkar ens vilja att sova, äta, dricka och är stresslindrande, smärtdämpande och "lyckoframkallande". Kroppen utlöser jättemycke endorfiner när man har bra sex!

2) Stäkt imunförsvar
De finns många källor som visar på att sex stärker kroppens imunförsvar, underbart inte sant??

3) Motion och kaloriförbränning
En genomsnittlig mysstund varar ungefär 30 minuter- då bränner man mellan 50-100 kalorier beroende på hur aktiv man är. Har man genomsnittligt sex ungefär 3 gånger i veckan under ett år så bränner man då cirka 7500 kalorier. Grovt räknat kan de jämföras med en löprunda på 12 mil- inte illa!

4) Orgasm
Orgasmer är delvis otroligt trevliga och mentalt stimulerande. Sedan bränner de ju också en hel del kalorier nu när vi ändå snackar hälsa! Har försökt googla fram exakt hur mycke de förbränner men de e svårt att få fram seriösa källor angående de. Det som jag tycker verkar troligast efter googlande är att man bränner kring hundra kalorier vid orgsam. Sant eller inte? Skit samma de e en positiv sak m sex anyway!

5) Umgänge
Jaa... för att sex ska bli sex och inte runk aka självsex så behöver man ju vara minst 2... Så jo man får ju umgänge. Kroppskontakt är väldigt viktigt för människans mentala välmående. Kramar, klappar på axeln och ibland sex! Oavsett om man har sex med en person som man är kär/förälskad i eller om man har sex med en person för att man delar en gemensam åtrå och attraktion för varandra så är ju a och o respekt och tillit. Jag har svårt att tänka mig att man kan uppleva bra sex med en person man inte känner sig trygg med och som man inte känner sig respekterad av. Man måste också komma ihåg att respektera sig själv så pass mycke så att man inte har sex med nån man inte känner för att ha de me- de e din kropp Du bestämmer!

6) Njutning
Varför har man sex? Om det inte är för att sprida arten vidare så är det väl ändå för att det är skönt?? Sex är någonting som kan vara fantastiskt, underbart och hälsosamt! Sex är ett underbart vis att njuta tycker jag!

Dock ska det väl påminnas om att det faktiskt finns personer som inte alls är speciellt förtjusta i sex. Det kan inte tyckas så vanligt i ett samhälle där vi ständigt möts av sexuella flirter tex. i form av schamporeklam och musikvideos. Det är dock "normalt" och det är ingenting att skämmas för ifall man inte går omkring och känner sig som ett kåt djur from time to time. Det ska väl också påminnas åter igen om att för att sex ska kunna vara såhär härligt och underbart som jag beskrev ovan så måste man ju vara helt bekväm i allt som sker och allt som händer. Allt ifrån med vem till vart och när. De låter som en klycha men fan använd skydd folks! Sex e ansvar också<3

Rulla lugnt i sommar- och känns de pinsamt att köpa kondomer i sommar så kan man oftast få gratis hos sin ungdomsmottagning (eller på nån grannförorts mottagning om du e orolig att nån ska se dig gå dit!)


Kommentarer
Postat av: lina

hejhej :D

nu har jag frågestund på min blogg!

kika gärna in och ställ massa frågor

kramis!

2010-07-20 @ 22:49:06
URL: http://knasfras.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0